Skrzypiący fotel
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Skrzypiący fotel
Witam!
Mam mały ale bardzo wkurzający problem a mianowicie skrzypi mi fotel kierowcy. Dzieje się tak tylko jak w nim siedze i się opieram m.in. przy mocniejszym przyspieszaniu. Przez to trudno mi jest dokładnie ocenić skąd dobiega skrzypienie... Miał ktoś z was coś podobnego?
Mam mały ale bardzo wkurzający problem a mianowicie skrzypi mi fotel kierowcy. Dzieje się tak tylko jak w nim siedze i się opieram m.in. przy mocniejszym przyspieszaniu. Przez to trudno mi jest dokładnie ocenić skąd dobiega skrzypienie... Miał ktoś z was coś podobnego?
Re: Skrzypiący fotel
mimo przbiegu 85tys nic mi nie skrzypi.
zaczęlo skrzypieć po tym jak przerabiales fotel?
zaczęlo skrzypieć po tym jak przerabiales fotel?
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Nie skrzypi tak od jakiegośczasu... myślałem, że podczas przerabiania może mi się uda odnaleść źródło, ale nic z tego. No trudno za 3000 mam przegląd to zgłosze im to w ramach gwarancji
- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
no tak trudno jest stwierdzic przy przyspieszeniu co moze skrzypiec....
u mnie za to cos drzy gdzies w okolicy schowka przy glosniejszym zrobieniu radia...
tak jakby srobka lub cos podobnego gdzies lezalo na niewidocznym miejscu i sobie mnie draznila
u mnie za to cos drzy gdzies w okolicy schowka przy glosniejszym zrobieniu radia...

tak jakby srobka lub cos podobnego gdzies lezalo na niewidocznym miejscu i sobie mnie draznila

Tez cos takiego mialem. U mnie glosnik w drzwiach pasazera powodowal jakies wibracje i costam w srodku drzwi rezonowalo.kulturysci pisze:u mnie za to cos drzy gdzies w okolicy schowka przy glosniejszym zrobieniu radia...
Ale przestalo....
Witam wszystkich
Miałem ten sam problem, rozwiazanie jest proste...
fotel skrzypi dlatego ze skóra ociera sie o plastik, podnies przednia czaśc fotela albo opusc, wyprubój rózne połozenia przedniej czesci fotela aż przestanie skrzypic.
Denerwójace jest to skrzypienie co?
Pozdrawiam
Miałem ten sam problem, rozwiazanie jest proste...
fotel skrzypi dlatego ze skóra ociera sie o plastik, podnies przednia czaśc fotela albo opusc, wyprubój rózne połozenia przedniej czesci fotela aż przestanie skrzypic.
Denerwójace jest to skrzypienie co?

Pozdrawiam
Umnie też cos koło schowka skrzypie i bardzo mnie to denerwuje
Pale gume a nie dusze
Kupcie sobie M5 to nie bedzie Wam skrzypiec...
Jak mialem 330 to tez mi wszystko dokola skrzypialo, a teraz ciszaaaaaa.
A najlepiej to niech sie ktos ze mna zamieni. No coz, poswiece sie i wezme M3 ze skrzypiacym fotelem
A najlepiej to niech sie ktos ze mna zamieni. No coz, poswiece sie i wezme M3 ze skrzypiacym fotelem

Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
- tom_kulturysci
Bombel pisze:Kupcie sobie M5 to nie bedzie Wam skrzypiec...
skora tylniej kanapy skrzypi cholernie u kolegi i nie tylko u niego i to jest o wiele gorsze

W moje M5 też skóra skrzypi na tylnej kanapie ale tylko jak sie jedzie bo dziurawej drodze albo łacie na łacie. A jak się leci równitką drogą to nic. I jeszcze coś nażeka w prawych drzwiach jak sie jedzie po dziurach. To samo mam w X5 tez nazeka skora na tylnej kanapie oraz roleta w bagażniku jest to wkurzające ale to tylko przez te drogie bo na idealnym asfalcie to cichutko w autkach
Pale gume a nie dusze
A czy wy też słyszycie głosny szum wiatru z lewej strony drzwi gdy jedziecie ponad 100 km/h?? Dochodzi on chyba z tych uszczelek do ktorych przylega szyba i teraz niewiem czy ja mam "krzywe auto" czy to normalne spowodowane brakiem ramek w drzwiach?
pozdro
pozdro
- tom_kulturysci
pxv pisze:A czy wy też słyszycie głosny szum wiatru z lewej strony drzwi gdy jedziecie ponad 100 km/h?? Dochodzi on chyba z tych uszczelek do ktorych przylega szyba i teraz niewiem czy ja mam "krzywe auto" czy to normalne spowodowane brakiem ramek w drzwiach?
pozdro
z tego co wiem z serwisu (ale nie wiem czy to wiarygodne jest) ze co jakis czas nie wiem co 2-3-4 lata sie reguluje szybe w drzwiach i ten szum jest spowodowany slabym docisnieciem szyby do uszczelki...
po regulacji dociska mocniej i tego nie ma
jest to raczej prawda bo mi w serwisie to samo powiedzieli