Kontrola cisnienia powietrza w oponach
Kontrola cisnienia powietrza w oponach
Witam, założyłem do swojej emki Koła przód 235/35/19 tył 265/35/19 i zaswieca mi sie lampka od ciśnienia w oponach rozmiar opon ma znaczenie czy to poprstu zbieg okolicznosci?
Re: Kontrola cisnienia powietrza w oponach
tez tak mam non stop, jak zaprogramowac cisnienie ktorego ma sie trzymac ?
Zle rozmiary dobrales jest za duza roznica miedzy przodem i tylem, pewnie dlatego sie zapalila kontrolka.Wozniak pisze:Witam, założyłem do swojej emki Koła przód 235/35/19 tył 265/35/19 i zaswieca mi sie lampka od ciśnienia w oponach rozmiar opon ma znaczenie czy to poprstu zbieg okolicznosci?
A o czujniku juz bylo:
viewtopic.php?t=24
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
To nie istotne. Po prostu zmieniając koła/opony trzeba zaprogramować czujnik ciśnienia. I nie istotne czy zmienialiśmy rozmiar czy nie.mateush pisze:Zle rozmiary dobrales jest za duza roznica miedzy przodem i tylem, pewnie dlatego sie zapalila kontrolka.
-
Zgadza się. Nawet jak włożysz koła od innej M to też się zapali i trzeba zaprogamować.
a nie wystarczy (przy rownym cisnieniu w oponach) użyć przycisku kasującego (przez 4sek.) ?
To się właśnie nazywa programowanie.a nie wystarczy (przy rownym cisnieniu w oponach) użyć przycisku kasującego (przez 4sek.) ?