Witam. W piątek trzynastego

byłem na serwisie olejowym w Mikołowie w ASO Sikora. Pojechałem tam TYLKO na serwis olejowy. Wymieniony został olej, filtr oleju (filtr powietrza i przeciwpyłkowy wymeiniłem zaraz po kupnie, zakupiłem oczywiscie w ASO BMW), dodatkowo zakupiłem 2x1L oleju TWS na ewentualną dolewkę, uchwyty do buteleczek mialem w bagażniku puste

Całkowity koszt niecałe 800zł, ale...
Dodatkowo przejrzano mi całe auto, włącznie z pomiarem grubości tarcz i klocków hamulcowych, pomiar grubości bieżnika, pomiar temperatury zamarzania płynu chłodniczego (wszystko zostało odnotowane na takim serwisowym szabloniku, który zawieszono mi na lusterku), poziom wszystkich płynów, oświetlenie, ogólny stan auta, geometria... Oczywiście wyszło że mam delikatnie upocony przewód od pmpy od wspomagania (zaproponowano mi wymianę następnym razem, bo teraz u tak części nie mieli) i paski wielorowkowe w stanie średnim (delikatnie popękane). Uzupełniono mi nawet płyn do spryskiwania szyb i reflektorów oraz zaproponowano mycie auta, ale odmówiłem, bo pogoda była deszczowa, a ja do ich serwisu przyjechałem prawie 200km i powiem wam że nie żałuję! Auto było tam serwisowane (przez poprzedniego właściciela) i serwisowane tam nadal będzie.
Polecam ten serwis, czyli
ASO BMW SIKORA, Mikołów, ul. Pszczyńska 103.
Następny serwis strzelę sobie u nich jako inspekcję II plus płyn hamulcowy.