Telefon

2000-2006 | silnik: S54
Marcin_Os

Re: Telefon

Post autor: Marcin_Os » ndz gru 09, 2007 20:10

Bo to ogólnie sms-ów nie będzie wyświetlać.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

mateush
Site Admin
Auto: 997TT

Post autor: mateush » ndz gru 09, 2007 21:48

kostek_ja pisze:
mateush pisze:Zgodnie z lista ktora wkleil Marcin, u mnie z k800i dzialaja wszystkie opcje (ksiazka, SMS, itd.).
Jak u ciebie działają smsy? Bo kupiłem sobie k800i (moim zdaniem jedyny sensowny telefon do którego bmw robi ładowarke) i jakoś smsów mi nie wyświetla.
Dzialaja bez problemu. Opcja [SMS] w [Telephone] i wyswietla wszystko co obecnie mam w pamieci telefonu.
Jak nie dziala sprobuj uaktualnic soft w telefonie.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » wt gru 11, 2007 01:06

mateush pisze:Dzialaja bez problemu. Opcja [SMS] w [Telephone] i wyswietla wszystko co obecnie mam w pamieci telefonu.
Jak nie dziala sprobuj uaktualnic soft w telefonie.
Chyba w samochodzie. Bo nie mam takiej opcji jak sms. W każdym razie po zmianie telefonu jest lepiej :wink: . Ściąga kontakty i dźwięk jest nareszcie dobrej jakości. Przy najbliższym serwisie spytam o te smsy i czy się nie da jakoś tego zaktualizować.

mateush
Site Admin

Post autor: mateush » wt gru 11, 2007 01:12

kostek_ja pisze:Chyba w samochodzie.
W samochodzie sie nie da. Trzeba wymienic caly modul telefonu (tzw ULF) na nowszy.

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » wt gru 11, 2007 11:44

mateush pisze:kostek_ja napisał/a:
Chyba w samochodzie.

W samochodzie sie nie da. Trzeba wymienic caly modul telefonu (tzw ULF) na nowszy.
Trudno. Jakoś przeżyje bez smsów. :wink:

rucinrucin
Kontakt:

Post autor: rucinrucin » czw lip 23, 2009 18:07

u mnie jest problem mianowicie taki ze podpinam nokie 6310i i tylko mi ja laduje i nie ma nic wiecej a na ekranie tv nic sie nie wyswietla chociazby ze widzi tel,kto wie co to moze byc z gory thx
rucinrucin

mateush
Site Admin

Post autor: mateush » czw lip 23, 2009 18:27

rucinrucin pisze:u mnie jest problem mianowicie taki ze podpinam nokie 6310i i tylko mi ja laduje i nie ma nic wiecej a na ekranie tv nic sie nie wyswietla chociazby ze widzi tel,kto wie co to moze byc z gory thx
Rozumiem ze sparowales telefon z samochodem przez bluetooth?

rucinrucin
Kontakt:

Post autor: rucinrucin » czw lip 23, 2009 19:36

tylko szukalem przez tel nowych urzadzen jak wlaczylem bluetootha i nic nie znalazlo nowych urzadzen !jest tylko ACTIVATE PHONE i cos tam jeszcze ,nie pamietam ale jak biore z navi "OK"to nic i tak sie nie pokazuje na ekranie ,prad pod tel jest bo laduje czyli podlaczenie jest !.Z kierownicy wciskam co kolwiek od funkcji telefonu to tylko przelacza na tryb activate phone wiec z kierownicy tez dziala czyli z tym jest wszystko raczej ok! przyznam ze jak kupilem samochod bylo samo wejscie na tel a nie dawno dokupilem adapter pod 6310i ktory idealnie pasuje no ale nie ma tego co chcialem
rucinrucin

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » czw lip 23, 2009 19:56

To w telefonie musisz wyszukać samochód i sparować dwa urządzenia. Samo włożenie telefonu do snap-in'a nie pomoże.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

Awatar użytkownika
Wolvi
Kontakt:

Post autor: Wolvi » czw lip 23, 2009 21:02

Tu masz wszystko co nalezy wykonac aby sparowac swoj tel z Bluetooth w aucie

http://www.bimmernav.com/bmw_e46_blueto ... rofit.html
RED DEVIL

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » czw lip 23, 2009 23:06

Wolvi pisze:Tu masz wszystko co nalezy wykonac aby sparowac swoj tel z Bluetooth w aucie

http://www.bimmernav.com/...h_retrofit.html
Mógłbyś dać linka bezpośrednio do instrukcji.

W skrócie:

Snap-in to tylko ładowarka i wyjście na antenę zewnętrzną. Telefon łączy się z samochodem tylko za pomocą bluetootha. Żeby sparować telefon z samochodem potrzebujesz kodu samochodu (w nowszych się wprowadza i w telefonie i w samochodzie, w e46 samochód ma już przypisany). Powinien być gdzieś w instrukcjach.

Instrukcja sparowania:

1. Wciśnij przycisk mówiącego ludzika przy snap-in.
2. Trzymając ten przycisk włącz zapłon.
3. Wyszukaj samochód w telefonie.
4. Gdy telefon poprosi o kod wpisz mu ten który powinien być gdzieś w instrukcji.
5. Najlepiej po tym wszystkim ustaw żeby telefon łączył się automatycznie z samchodem.

Życzę miłego użytkowania ;)

rucinrucin
Kontakt:

Post autor: rucinrucin » pt lip 24, 2009 13:51

dzieki za wskazowki juz dziala :-D
rucinrucin

rucinrucin
Kontakt:

Post autor: rucinrucin » pt lip 31, 2009 16:01

A niech mi ktos jeszcze powie bo wlozylem druga nokie 6310 i do adapteru i robie wszystko to samo co z pierwszym telefonem ktory sie polaczyl z samochodem czyli przytrzymuje przycisk <LUDZIKA>na wlaczonym bluetoochu w tym samym momencie przekrecam zaplon,pozniej szukam nowych urzadzen zeby znalazl samochod I NIC.!wszystko oczywiscie przy snap'in!probowalem ogolnie na 3 ech identycznych aparatach bo myslalem ze ten na ktorym nie dziala jest popsuty ale na 3 ech nie dzialalo!moze wie ktos o co chodzi w tym wszystkim??na jednej nokii dziala a na 3 pozostalych juz nie;/ i wszystkie sa 6310 i .Wiem ze wczesniej sa linki z instr.ale slabo znam ang :mrgreen:
rucinrucin

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » wt sie 04, 2009 00:19

Mi działa z każdym

mateush
Site Admin

Post autor: mateush » wt sie 04, 2009 00:56

rucinrucin pisze:A niech mi ktos jeszcze powie bo wlozylem druga nokie 6310 i do adapteru i robie wszystko to samo co z pierwszym telefonem ktory sie polaczyl z samochodem czyli przytrzymuje przycisk <LUDZIKA>na wlaczonym bluetoochu w tym samym momencie przekrecam zaplon,pozniej szukam nowych urzadzen zeby znalazl samochod I NIC.!wszystko oczywiscie przy snap'in!probowalem ogolnie na 3 ech identycznych aparatach bo myslalem ze ten na ktorym nie dziala jest popsuty ale na 3 ech nie dzialalo!moze wie ktos o co chodzi w tym wszystkim??na jednej nokii dziala a na 3 pozostalych juz nie;/ i wszystkie sa 6310 i .Wiem ze wczesniej sa linki z instr.ale slabo znam ang :mrgreen:
Po puszczeniu przycisku "ludzika" powinno pokazac sie na ekranie navi albo radia "bluetooth pairing".

Popatrz raz jeszcze jak to wyglada w instrukcji:
http://www.e38.org/ULFOwnerManual.pdf

ODPOWIEDZ