problem z przednimi światłami
problem z przednimi światłami
od dwóch dni mam problem z przednimi światłami raz na jakiś czas przerywa mi coś, ponieważ mi gasną i po około 0.5-1.sek.włączają sie..Co to może byc ???
chudy
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: problem z przednimi światłami
coś się pewnie gdzieś przybrudziło na stykach...
Pamiętam, że już na którymś modlinie (bodajże kwiecień) mrugał Ci prawy ksenon,
ale rzeczywiście były to ułamki sekund. Zauważyłem dopiero na zdjęciach.
ale rzeczywiście były to ułamki sekund. Zauważyłem dopiero na zdjęciach.
No to chyba juz czas na wymiane zarowek xenonowych.Mialem podobny problem i po wymianie jest ok.A jak nie to moze byc uszkodzony przekaznik
- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
schumi pisze:No to chyba juz czas na wymiane zarowek xenonowych.Mialem podobny problem i po wymianie jest ok.A jak nie to moze byc uszkodzony przekaznik
nie do konca...
jeśli "zarowka" to zadko wypalaja sie 2 naraz...
To sie zarnik zwie i jakby sie wypalil/ly to komputer by brzeczal,ze nie ma swiatel.
Dwie naraz nie ale jak wymienisz tylko jedna to bedziesz mial inny kolor swiatla na nowym xenonie dlatego najlepiej wymienic od razu dwa .Co do komputera masz racje jak lampa nie swieci to pokazuje co i jak
Jakby bylo cos z kablem to komputer tez dawalby komunikat o braku swiatel
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Xenon często mruga jak pada przetwornica a może Ty masz jedną do obydwu świateł ale raczej tak nie jest bo nigdy się z tym nie spotkałem w żadnym samochodzie.
Ogólnie od zakupu jeden xenon mi dawał inną barwe,kiedyś na przeglądzie to zgłosiłem i wymieniali przetwornice,xenony i jeszcze coś tam co leci podrodze lecz niedało to żadnego efktu.Zaraz pozakupie samochodu też mi sie jedna lampa wyłaczała ale pożniej to ustało na jakiś rok czasu,a teraz wyskoczył ów problem.Sprawdze jeszcze czy faktycznie coś sie nieprzybrudziło na stykach 

chudy
Obejrzyj styki przy przetwornicach
wszyściutkie styki wycodzące od xenonków do przetwornic,powyciągałem,poruszałem,powkładałem i narazie problem znikł
zobaczymy na jak długo
ps.były ok.jak nóweczki,czyściutkie 

chudy
-
- Kontakt:
mialem kiedys podobny problem i to ze zarnik gasl i po sek sie wlaczal i byla to jakas cewka czy jakos tak juz nie pamietam ale mam namiar do goscia w wawie co siedzi 10 lat w xenonach i zna sie na tym dobrze
rucinrucin
-
- Kontakt:
wie moze ktos jakie palniki xenonowe wchodza do halogenow w zderzaku do e46 m3??czy h7 czy jakies inne,jak ktos juz z was zakladal sobie podobna rzecz to czekam na odp,dzieks
rucinrucin
cewka która jest wewnątrz lampy , taki prostokącik wielkości przekażnika, jak zaczyna światełko mrugać to bedzie się to nasilać z czasem... i zawyczaj ona jest tego powodem...rucinrucin pisze: byla to jakas cewka czy jakos tak
318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...