Ogranicznik prędkości

2005 - 2010 | silnik: S85B50
Awatar użytkownika
robert///m3
Kontakt:

Ogranicznik prędkości

Post autor: robert///m3 » ndz cze 28, 2009 20:46

Mam pytanie bo dzisiaj sprawdziłem w 100% iż moje M6 ma ogranicznik prędkości!!! dokładnie zegar wskazuje równe 270 KM/h i auto przesteje przyśpieszać może ktoś wie gdzie można ściągnąć kaganiec jakie procedury trzeba wykonać i jaki koszt :mrgreen:
prawdziwa BMK-a to M-ka

Awatar użytkownika
A
Auto: M8CompetitionF92

Re: Ogranicznik prędkości

Post autor: A » pn cze 29, 2009 14:48

az tak czesto jezdzisz powyzej 270 km/h ? ;) no ale w sumie fajnie przekroczyc to "magiczne" 300km/h. Moze w serwisie bmw za ponad 10 tys. zrobic ale to jest nieoplacalne , moze u ktoregos z tunerow sprobujesz bedzie taniej , bo w Polsce nie znam firmy ktora to robi

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Post autor: Maros » pn cze 29, 2009 16:14

W niemczech jest to koszt rzędu 1000 euro. Ale w Polszy też Ci to zrobi prawie każdy tuner. Ja wiem napewno, że robił to Marek "Master's". Przy okazji zdjęcia kagańca można leciutki program wgrać, bo cena pewnie i tak będzie ta sama. Ale musisz zadzwonić i się zapytać.

http://www.tdi-tuning.pl/home.htm

Awatar użytkownika
robert///m3
Kontakt:

Post autor: robert///m3 » pn cze 29, 2009 17:08

często nie pomykam tak szybko ale głupio by było jak na katowickiej zrobi cię jakaś vectra v6 albo dobry diesel mam 330 na liczniku niech tyle jedzie bo tak po co mi M6 ;) dałem zapytanie w BMW Tłokiński u mnie w Łodzi zobaczymy ale dzięki Maros za pomysł i namiar :mrgreen:
prawdziwa BMK-a to M-ka

Awatar użytkownika
A

Post autor: A » pn cze 29, 2009 18:20

robert///m3 pisze:często nie pomykam tak szybko ale głupio by było jak na katowickiej zrobi cię jakaś vectra v6 albo dobry diesel mam 330 na liczniku niech tyle jedzie bo tak po co mi M6 ;) dałem zapytanie w BMW Tłokiński u mnie w Łodzi zobaczymy ale dzięki Maros za pomysł i namiar :mrgreen:
masz racje, ale na pewno w takim krotkim czasie nie rozpedza sie, wszyscy z reguly zostaja daleko w lusterku wstecznym ;)
to wez od razu zainwestuj w zestaw zagluszaczy i antyradar wbudowanych w samochod, na pewno sie oplaci

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » wt cze 30, 2009 01:55

A pisze:Moze w serwisie bmw za ponad 10 tys. zrobic
Z tego co się dowiadywałem to oprogramowanie serwisowe wymaga jakiś plików od BMW AG specjalnie do tego auta (VINu), a BMW AG wydaje je po przejściu szkolenia.

Więc szybciej i taniej wychodzi jakiś tuner.

Awatar użytkownika
Artur_M5

Post autor: Artur_M5 » wt cze 30, 2009 08:08

A pisze:. Moze w serwisie bmw za ponad 10 tys. zrobic ale to jest nieoplacalne ,
Nie ma możliwości znaleźć kontakt do osoby która się tym zajmuje "na lewo"? To są w sumie koszmarne pieniądze za problem jakby nie było elektroniczny (tak mi się wydaje) a w sumie to przecież nic nielegalnego typu przebijanie nr itp.
Zawsze mogłoby być taniej jeżeli ktoś by się połasił na np 3 tys.
Czy to nie jest takie proste?

Awatar użytkownika
A

Post autor: A » wt cze 30, 2009 09:00

Artur_M5 pisze:
A pisze:. Moze w serwisie bmw za ponad 10 tys. zrobic ale to jest nieoplacalne ,
Nie ma możliwości znaleźć kontakt do osoby która się tym zajmuje "na lewo"? To są w sumie koszmarne pieniądze za problem jakby nie było elektroniczny (tak mi się wydaje) a w sumie to przecież nic nielegalnego typu przebijanie nr itp.
Zawsze mogłoby być taniej jeżeli ktoś by się połasił na np 3 tys.
Czy to nie jest takie proste?
ja tam nie wiem, ja mialem od razu zdjety jak kupowalem, za wszystko sobie licza, za navi prof czy inna pierdola, wystarczy spojrzec w cennik wyposazenia, takie zycie

a to ze u tunerow jest taniej to wiadomo, ae np. mozna stracic gwarancje, no chyba ze ktos jest juz po gwarancji ;)

Okruch

Post autor: Okruch » pt lip 17, 2009 23:26

polecam firme masters tuning w Warszwie u mnie zdjeli ogranicznik i jakis program wgrali lepiej chodzi i niby licznik na szybie pokazał 345 a ten na desce zatrzymał sie na 330:)ale z GPS było 315:)tylko jest jeden problem ze trzeba komputer rozebrac i sie gwarancje traci

Awatar użytkownika
A

Post autor: A » sob lip 18, 2009 13:23

Okruch pisze:polecam firme masters tuning w Warszwie u mnie zdjeli ogranicznik i jakis program wgrali lepiej chodzi i niby licznik na szybie pokazał 345 a ten na desce zatrzymał sie na 330:)ale z GPS było 315:)tylko jest jeden problem ze trzeba komputer rozebrac i sie gwarancje traci
chlopie gdzie ty tyle jechales? :mrgreen: ja jeszcze nie mialem okazji zamknac budzika, na poczatku mialem ciagnaty , ale teraz juz nie

Okruch

Post autor: Okruch » ndz lip 19, 2009 00:19

Autostrada na poznan wracałem z toru i taka Yamaha R1 2008r chciała sie poscigac i musialem pokazac mu gdzie jego miejsce:)Był bardzo zdiwiony jak przy 300 zaczełem mu odchodzic:):)

Awatar użytkownika
A

Post autor: A » czw lip 23, 2009 22:04

Okruch pisze:Autostrada na poznan wracałem z toru i taka Yamaha R1 2008r chciała sie poscigac i musialem pokazac mu gdzie jego miejsce:)Był bardzo zdiwiony jak przy 300 zaczełem mu odchodzic:):)
szalejesz chopie :twisted:

a teraz pytanie , i jak z tym ogranicznikiem , czy cos zalatwione?

altekomp

Post autor: altekomp » sob sie 08, 2009 00:00

Witajcie

Moje M6 jest odblokowane ale nie wiem czy fabrycznie czy ktoś grzebał . Sciągnołem je ze Szwajcarii . Ostatnio byłem u kumpla w Niemczech i na autobanie leciałem ponad 300km/h dokładnie 305 (umieszcze filmik na youyube bo kumpel kręcił)

Awatar użytkownika
robert///m3
Kontakt:

Post autor: robert///m3 » sob sie 08, 2009 08:52

Ogranicznik ściągnięty ale to jest tak....!? ściągłem poza serwisem bo mam już po gwarancji koszt 2 tyś zł u mnie w Łodzi. Różnica taka że w serwisie ok 12 tyś ale oni robią to na stałe czyli po wgraniu nowego softu albo awarii jakiegoś sterownika i zaprogramowaniu na nowo oranicznik mamy ściągnięty natomiast przez takie ściągnięcie poza BMW po takich ingerencjach ogranicznik spowrotem jest. :mrgreen: i na nowo trzeba wydać 2 tyś
prawdziwa BMK-a to M-ka

Awatar użytkownika
A

Post autor: A » ndz sie 09, 2009 10:21

robert///m3 pisze:Ogranicznik ściągnięty ale to jest tak....!? ściągłem poza serwisem bo mam już po gwarancji koszt 2 tyś zł u mnie w Łodzi. Różnica taka że w serwisie ok 12 tyś ale oni robią to na stałe czyli po wgraniu nowego softu albo awarii jakiegoś sterownika i zaprogramowaniu na nowo oranicznik mamy ściągnięty natomiast przez takie ściągnięcie poza BMW po takich ingerencjach ogranicznik spowrotem jest. :mrgreen: i na nowo trzeba wydać 2 tyś
no to fajnie, powinny za friko potem sciagnac

ODPOWIEDZ