Witajcie!
Mierze sie od paru miesiecy z zakupem emy. Wstepnie miala to byc M5 E39 w ktorej sie zakochalem pare miesiecy temu na Rakietowej. Niestety kryzys finansowy i stan polskiej waluty nie pozwala mi na zakup tego auta. Dlatego tez z miesiaca na miesiac mierze coraz nizej. Po paru rozmowach ze znajomym, doszlismy do wniosku ze dobrym samochodem bylaby M3 E36 z silnikiem 3.2. Niestety i tu wkrotce pojawil sie problem z cena bo zadbany egzemplarz to nie mniej niz 35k. Dlatego w koncu padlo na model 3.0.
To auto ma posluzyc do driftu, do jazdy na co dzien uzywam czego innego czego zal mi do latania bokami. Dlatego tez chcialbym zeby samochod byl w najlepszym mozliwie stanie technicznym.
Pojawiaja sie dwie opcje zakupu:
- Kupno auta w kraju za 20-25k ktore bylo maglowane i zapewne powoli sie rozlatuje
- Kupno anglika w kraju i przekladka. Przekladke robilbym samemu z odrobina pomocy zaufanego mechanika. Plusem tego jest cena i rozlozenie sie kosztow prac i modyfikacji na dluzszy okres. Za jednym zamachem zalatwiloby sie przekladke, silnik (o ile cos trzeba bedzie grzebac) klatke i cale wyposazenie wnetrza.
Od razu dodam ze nie zamierzam samochodu sciagac zza granicy. Przy obecnym kursie w ogole sie to nie oplaca i zal mi na to czasu i nerwów. Chcialbym ostatecznie wydac nie wiecej niz 25000zl choc gdyby to miala byc przekladka to moglaby to byc kwota nieco wyzsza - tak jak pisalem auto stalo by rozebrane przez jakies 2mc, a 2mc to zawsze troche wiecej gotowki w kieszeni. No i warto dodac ze samochod bylby potem rejestrowany.
Wstepnie chodzi mi po glowie to:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7811903
Jeszcze sie z wlascicielem nie kontaktowalem. Gdyby samochod byl w dobrym stanie, to bylaby to doskonala maszyna do przerobki. No wlasnie, gdyby....
Czy ktos juz interesowal sie tym samochodem i ma jakies informacje na jego temat? I jakie jest Wasze ogolne wrazenie po przeczytaniu tego ogloszenia? Do Tarnowa mam kawal drogi i chetnie bym "wynajął" kogos zaufanego z tego forum kto ma blisko aby ten samochod blizej obejrzal i ocenil jego faktyczny stan. Bedzie to moje pierwsze BMW i nie wiem na co zwracac uwage.
Napiszcie co o tym myslicie
Pozdro!