W dobrych rękach SMG działa lepiej niż manual w słabych, natomiast manual w dobrych rękach działa lepiej niż SMG w jakichkolwiek.Yanaki pisze:smg to żaden automat, to manual, w dobrych rękach działa lepiej niż manual, jaki budżęt na auto?
Zakup BMW M3 E46
Re: Zakup BMW M3 E46
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
I jeszcze żeby było jasne, SMG w słabych rękach działa lepiej niż manual w słabych rękach i nogach .Bombel pisze:W dobrych rękach SMG działa lepiej niż manual w słabych, natomiast manual w dobrych rękach działa lepiej niż SMG w jakichkolwiek.Yanaki pisze:smg to żaden automat, to manual, w dobrych rękach działa lepiej niż manual, jaki budżęt na auto?
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Żeśta się przyczepili...
Trening czyni mistrza...idac tym tropem tylko manual i cwiczyc, cwiczyc.
Oba tematy juz byly poruszane na forum.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Proszę o pomoc przy zakupie M3
Witam wszystkich,
w najbliższym czasie mam zamiar zostać szczęsliwym posiadaczem M3 E46. Chciałbym was prosić o pomoc przy znalezieniu samochodu. Interesują mnie samochody od 2004 roku, bezwypadkowe. Na allegro są 2 ładne niestety dość daleko ode mnie. Czy ktokolwiek z nas miał styczność z tymi wozami? Właściciele trwierdzą, że są to tak zwane igiełki. Jednak jestem bardzo sceptycznie nastawiny. Nie chce po prostu marnować swojego czasu jadąc 1000km po to żeby zobaczyc sztrucla. Oto linki do ogłoszeń. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6851785
http://www.moto.allegro.pl/item51472140 ... _2004.html
w najbliższym czasie mam zamiar zostać szczęsliwym posiadaczem M3 E46. Chciałbym was prosić o pomoc przy znalezieniu samochodu. Interesują mnie samochody od 2004 roku, bezwypadkowe. Na allegro są 2 ładne niestety dość daleko ode mnie. Czy ktokolwiek z nas miał styczność z tymi wozami? Właściciele trwierdzą, że są to tak zwane igiełki. Jednak jestem bardzo sceptycznie nastawiny. Nie chce po prostu marnować swojego czasu jadąc 1000km po to żeby zobaczyc sztrucla. Oto linki do ogłoszeń. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6851785
http://www.moto.allegro.pl/item51472140 ... _2004.html
Pamietaj nigdy nie wierz w okazja ja sam szukalem m3 na polskim rynku przez rok i to byl rok stracony.Musialem jechac do de po samochod i jak porownasz ceny dobrych egzeplarzy np.na mobile de to nie ma mozliwosci ze dobry egzeplarz jest w takiej cenie co podałes to juz jest zastanawiajace.Najlepiej jak porownasz pewewne m3 do tego co chcesz kupic.Tyko bez napalania sie!!!
W kwestii ceny, okazji i uczciwości sprzedających potwierdzam opinię schumi'ego.
Myślę że można w Polsce również trafić na dobre M3.
Co uważam:
1) Właściciel chcący sprzedać M3 mający świadomość że stan auta jest naprawdę igła, czyli przede wszystkim bezwypadkowy, serwisiwany i eksploatowany ze zdrowym rozsądkiem, to będzie chciał za auto dość dużo, bo wie co ma do sprzedania.
2) W Polsce mona trafić na dobre M3.
3) Lepiej kupić w super stanie 2002 lub 2003, bo lata samochodu raczej nie wpływają na jego stan, to syndrom poprzedniego właściciela jest najważniejszy.
Jeżeli znajdziesz coś w Warszawie lub bliskiej okolicy, to podeślij link, to ja ze swojej strony deklaruję pomoc, polegającą na tym że pojadę zobaczyć auto na żywo, skan miernikiem grubości lakieru, podłączymy interfejs i sprawdzimy system itp itd. No chyba że sprzedający zechciałby podjechać do mnie to jeszcze od spodu pooglądamy auto.
Myślę że można w Polsce również trafić na dobre M3.
Co uważam:
1) Właściciel chcący sprzedać M3 mający świadomość że stan auta jest naprawdę igła, czyli przede wszystkim bezwypadkowy, serwisiwany i eksploatowany ze zdrowym rozsądkiem, to będzie chciał za auto dość dużo, bo wie co ma do sprzedania.
2) W Polsce mona trafić na dobre M3.
3) Lepiej kupić w super stanie 2002 lub 2003, bo lata samochodu raczej nie wpływają na jego stan, to syndrom poprzedniego właściciela jest najważniejszy.
Jeżeli znajdziesz coś w Warszawie lub bliskiej okolicy, to podeślij link, to ja ze swojej strony deklaruję pomoc, polegającą na tym że pojadę zobaczyć auto na żywo, skan miernikiem grubości lakieru, podłączymy interfejs i sprawdzimy system itp itd. No chyba że sprzedający zechciałby podjechać do mnie to jeszcze od spodu pooglądamy auto.
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
Ja akurat się z tym stwierdzeniem nie zgodze, ze "wszystko co okazyjne to badziewie", gdyż wystawiając cene normalną, czyli giełdową bujasz się z autem troche czasu...i sam nie wiesz kiedy sprzedaż...może za pół roku, może za rok...a moża za 2 lata
Wystawiając cene troche niższą od innych-tzw.okazje masz dużo większe szanse na sprzedaż, i jak komuś zależy na sprzedaży lub ma gdzieś kilka tysiaków-sprzeda auto taniej...
Więc nie dokońca jest to prawdą o "okazjach", różne są przypadki losowe, nie mówie oczywiście o wszystkich...

Wystawiając cene troche niższą od innych-tzw.okazje masz dużo większe szanse na sprzedaż, i jak komuś zależy na sprzedaży lub ma gdzieś kilka tysiaków-sprzeda auto taniej...
Więc nie dokońca jest to prawdą o "okazjach", różne są przypadki losowe, nie mówie oczywiście o wszystkich...
318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...
Co sądzicie na temat tego samochodu?
Witam serdecznie,
Mam możliwość kupienia tego samochodu od kolegi. Samochód sprowadził ze stanów i naprawił go (posiada swój warsztat). Wymieniony został lewy tylny błotnik. Jest to rocznik 2005 z przebiegiem 50tys km. Dodam, że chce za samochód rozsądne pieniądze. Proszę o wasze sugestie na temat problemów wynikających z tego typu udeżenia. Sprzedający twierdzi, że zawieszenie i geometria nie zostały naruszone. Z góry dziękuję
Mam możliwość kupienia tego samochodu od kolegi. Samochód sprowadził ze stanów i naprawił go (posiada swój warsztat). Wymieniony został lewy tylny błotnik. Jest to rocznik 2005 z przebiegiem 50tys km. Dodam, że chce za samochód rozsądne pieniądze. Proszę o wasze sugestie na temat problemów wynikających z tego typu udeżenia. Sprzedający twierdzi, że zawieszenie i geometria nie zostały naruszone. Z góry dziękuję
Masz zdjecia z drugiej strony?
W czwartek jadę do Elbląga oglądać M3 z 2005 roku. Jest to dość daleko ode mnie (około 600km) ale samochód jest podobno w stanie idealnym i bezwypadkowy. Moje pytanie brzmi, czy ktoś z was jest z tamtych okolic i mógłby mi zaoferować pomoc gdybym był w potrzebie? załączam zdjęcie samochodu, moze ktoś z was miał z nim styczność. Pozdrawiam
Ogladalem ja kiedys na otomoto tylko bylo troche wiecej zdjec.Z tego zdjecia widac ze wersja usa tarcze nie nawiercane brak spryskiwaczy na lampy moze tak bylo albo przerabial na xenony ciekawe jak wyglada wnetrze bo juz nie pamietam i jaki ma przebieg.A co do aut sprowadzanych z usa to uwazaj i zabierz jakiegos dobrego lakiernika lub kowala