Hehehe. To będziecie musieli zacząć bardzo ostro latać po mieście, jeśli jeszcze tego nie robicie.mateush pisze:Wlasnie sobie ogladam nowe klocki hamulcowe, ktore zamowilismy z Pablo. Ciekawa informacje znalazlem w srodku:

Hehehe. To będziecie musieli zacząć bardzo ostro latać po mieście, jeśli jeszcze tego nie robicie.mateush pisze:Wlasnie sobie ogladam nowe klocki hamulcowe, ktore zamowilismy z Pablo. Ciekawa informacje znalazlem w srodku:
Jest.MaRoS pisze:![]()
Musisz pewnie uważać przez pierwsze pare hamowań
Jakie to szczeście, że ja kupiłem bardziej uliczneMAm nadzieje, że u mnie takiej kartki nie ma
Z tego co pamiętam to ten twój tein jest z USA. Doszedłeś może czym się różnią wersja Europejska od USA, poza obniżeniem? I czy te zalecenia odnośnie dystansów tyczą się także wersji EU?Informacja dla zainteresowanych tym modelem zawieszenia - odleglosc opony (225) od sprezyny w przednim zawieszeniu to (doslownie!) 3mm. Producent zaleca 5mm dystans i raczej trzeba sie tego trzymac.
Wersje US/EUR/JAP dla M3 niczym sie nie roznia.kostek_ja pisze:Z tego co pamiętam to ten twój tein jest z USA. Doszedłeś może czym się różnią wersja Europejska od USA, poza obniżeniem? I czy te zalecenia odnośnie dystansów tyczą się także wersji EU?Informacja dla zainteresowanych tym modelem zawieszenia - odleglosc opony (225) od sprezyny w przednim zawieszeniu to (doslownie!) 3mm. Producent zaleca 5mm dystans i raczej trzeba sie tego trzymac.
Jakto padly? Poki co niektore gumki przegubow na koncach drazkow mam naderwane.jackson pisze:Jak by Ci padły łączniki to daj znać bo już przerabiałem temat.
Napisz co z tym zrobiles. Kupiles nowe? Komplet ok 70GBP.jackson pisze:Orginalne łączniki Teina dostały luzu po kilku tygodniach. Objawia się to stukaniem zawieszenia.
Wybacz Mateush ale się nie zgodzę. Na tych 2 stronach:mateush pisze:Wersje US/EUR/JAP dla M3 niczym sie nie roznia.
Byc moze, trzeba by do nich napisac, ja rozmawialem z Tein USA i wspominali tylko o dwoch wymienionych przeze mnie wersjach SS-P.kostek_ja pisze:Wybacz Mateusch ale się nie zgodzę. Na tych 2 stronach:mateush pisze:Wersje US/EUR/JAP dla M3 niczym sie nie roznia.
http://www.tein.com/tech_info/g68.html
http://www.tein.co.uk/installation_manual/bmw/g68.html
widać że różnią się możliwością ustawienia wysokości. Ponadto przeglądając instrukcję obydwu wersji zauważyłem że w wersji USA istotnie jest wymóg 5mm dystansów z przodu, natomiast w wersji JAP już takiej uwagi nie ma.