kombi

2005 - 2010 | silnik: S85B50
Smok

Re: kombi

Post autor: Smok » śr sty 10, 2007 17:30

Adamu pisze:J
Jadąc na deskę wind muszę wrzucić sprzęt na dach co dyskwalifikuje trumnę więc kombi być musi (mam teraz ten problem bo musze brać auto od rodziców)
Na deskę wind dokupujesz sobie Reanault Trafic i nie wypakowujesz z niego gratów przez cały rok ;) Wtedy można mieć nawet tyle sprzętu co ja...
A sedan to jednak sedan;)

ukash
Kontakt:

Post autor: ukash » śr sty 10, 2007 17:55

Podobne moje zdanie... głównie jako konkurencja dla S6/RS6 Avant i MB E AMG T.
Gdyby Bóg pochwalał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach

Adamu
Kontakt:

Post autor: Adamu » śr sty 10, 2007 19:00

SMOK. No ale Ty masz blisko na morze ;) Ja pakuje do Vectry mamuśki to Formule na dach, na nią JP freestyle a resztę gratów na tył i wszystko jest cacy :mrgreen: I mogę sobie nawet i 160 polecieć bo nic mi nie łopocze :wink: A jak wyskakuje u mnie koło Suwałk to wtedy do Ducato lub Laguny kombi bo się mieści na tył :grin: ale gdybym nie miał takich dodatkowych możliwości to mocne kombi byłoby ideałem ;) Jak Ty sprzęt Trafickiem wozisz to chyba istotnie masz sporo ;)

A swoją drogą ciekawe czy BMW z czasem wypuści też M3 kombi bo sedan ma być. Koszt w sumie mały a jednak konkurencja w postaci Audi i MB jest już z przodu. No Audi nie ma coupe. :razz:
Nurburgring btg 9.45 stock compacto
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd

Awatar użytkownika
Pablo
Kontakt:

Post autor: Pablo » czw sty 11, 2007 10:50

Gdyby isc dalej to ferrari powinno zrobic kombi zeby szybko na deske jechac.
No dobra, moze i macie racje :wink: Chociaz a z argumentami dotyczacymi funkcjonalnosci nie do konca sie zgadzam, mi wszystkie snowboardy do srodka samochodu wchodzą a surfing to nie moja bajka.

Awatar użytkownika
adams
Kontakt:

Post autor: adams » pt sty 12, 2007 21:37

na tej samej zasadzie zawsze powinienem kupować Megane Scenic jeśli chce mieć auto, którym bede mógł wyskoczyć nad jezioro pod namiot, bo akurat nie chce mi sie lecieć na Turecką Riwiere samolotem :P

dla mnie M5 kombi czy sedan to i tak nieosigalne marzenie, ale wiem, że gdybym miał kupować inny typ, niż "mały ale wariat" to byłoby to e34 4,0 z manualem w kombi. mój znajomy ma, znaczek 518 na tylnej klapie obowiązkowo i jego ulubioną rozrywką jest gnojenie kozaków w mułach typu 520 ;)

czyli w skrócie: dla kogoś, kto teraz kupuje M5 aspekt przestronności czy większej ładowności pewnie ma znikome znaczenie, ale dla kogoś takiego jak ja, który kupi takie auto za 10 lat pewnie będzie miało to znaczenie ;)

Smok

Post autor: Smok » sob sty 13, 2007 19:00

Adamu pisze:Jak Ty sprzęt Trafickiem wozisz to chyba istotnie masz sporo ;)
http://www.loslameros.com/php/index.php ... cs/64.html
;)

A tak wracając do tematu. To ja osobiście nie mogę patrzeć na większość samochodów w wersji kombi. Więc od momentu kiedy to się przestało opłacać Vatowsko, to powiedziałem sobie że koniec z kombiakami.
Z drugiej strony, do 5-ki po złożeniu foteli można zapakować kupę sprzętu WS. Jedyny mankament jest taki, że fotel dzieli się tak, że większa część jest po lewej. Gdyby bylo odwrotnie, to można by się spakować w dwie osoby i z kompletem sprzetu.
Więc zdecydowanie SEDAN.

Adamu
Kontakt:

Post autor: Adamu » sob sty 13, 2007 22:16

Ogólnie jest spora racja w no kombi dla M5 gdyż posiadacze M5 z założenia mogą mieć też trafica czy inny wynalazek zastępujący w sposób lepszy M5kombi lecz przy M3 możnaby już bardziej polemizować. Troszke mnie przekonaliści np. ze względu że gdy już masz M3 coupe to gdy pojawia się sedan i kombi M to nasze coupe jest takie jakby mniej sportowe :wink:

P.S.Smok widze że bawicie się już konkretnie. Ja na jeziorze musze skupiać się bardziej na prędkości niż wysokości stąd FW. A ogólnie zazdroszcze bliskości morza i jak widać po stronce mocnej ekipy. :grin:
Nurburgring btg 9.45 stock compacto
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd

bilu12

Post autor: bilu12 » wt wrz 15, 2009 22:32

A ja tak dorzucę że kombiak by pewnie lepiej pasował bo ja swoją M kę uwielbiam ale uwielbiam też swojego psa który chowa łeb dopiero powyżej 150km/h. Generalnie wzbudzamy spore zainteresowanie.I kombi byłoby pewnie praktyczniejsze w takiej sytuacji ale jakoś ich mało na rynku wtórnym a na nówkę mnie nie stać:).
Obrazek

Dino444
Kontakt:

Post autor: Dino444 » wt wrz 15, 2009 22:39

No i nowy rekord najstarszy kotlet odgrzany :-D
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Post autor: Maros » wt wrz 15, 2009 22:45

Ale o co chodzi?

Jeżeli chcesz się pochwalić nowym nabytkiem to załóż odpowiedni temat w odpowiednim dziale, a nie odkopujesz temat sprzed 2 lat!

bilu12

Post autor: bilu12 » wt wrz 15, 2009 23:46

Zawsze to jakiś rekord :-D Obiecuję poprawę :twisted:

ODPOWIEDZ