BMW M5 E39 1999 czarna VIN WBSDE910X0GJ16585 ( GJ16585 )

Baza danych BMW ///M
jrs

BMW M5 E39 1999 czarna VIN WBSDE910X0GJ16585 ( GJ16585 )

Post autor: jrs » sob lis 05, 2011 02:45

Witam
Mam M-ke na celowniku (nie wklejam linku bo i tak zniknie - jak większość w tym dziale)
Przeszukałem cały dział samochody z ogłoszeniem i tego nie ma.
Szukaj na forum po VINie tez nic nie pokazał.
Przeszukałem google po VINie - zero.
Po numerach rejestracyjnych: http://rejestracja.blog.pl/n0-mar23,13733917,n

TREŚĆ OGŁOSZENIA:
Do sprzedania BMW M5 e39 rocznik 1999 ( 99 ), stan bardzo dobry! Auto naprawiane w serwisach BMW ( AUTO FUS oraz AUTO REDUTA w Warszawie) na co posiadam faktury od 2 lat na sumę około 57 000 zł ! Wymieniane między innymi kompletne zawieszenie, układ hamulcowy, sprzęgło. Auto ma wymienione lampy tylne oraz zegary na poliftowe. Możliwość dokupienia kompletu kół zimowych w idealnym stanie na aluminiowych oryginalnych felgach BMW za kwotę 3 000 zł. Samochód nie był używany do wyścigów ulicznych itp. Auto do obejrzenia w Warszawie.
Przebieg: 205tys km ( 205000 km )
VIN: WBSDE910X0GJ16585 ( GJ16585 )
aktualne tablice: N0 MAR23 ( N0MAR23 )

Fotki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeżeli ktoś wie cokolwiek o tym aucie, widział je, jechał nim, bardzo proszę o info.

To będzie moja pierwsza m-ka i nie chce wpaść na minę ...

* te zapisy w nawiasach pisze dla wyszukiwarek
...

Awatar użytkownika
Greg

Re: BMW M5 E39 1999 czarna VIN WBSDE910X0GJ16585 ( GJ16585 )

Post autor: Greg » sob lis 05, 2011 03:53

To korzystając z dobrodziejstw internetu ja wkleję dla potomności rozkodowany VIN:

Numer podwozia WBSDE910X0GJ16585
Kod typu DE91
Typ M5 (EUR)
Typoszereg E E39 ()
Seria 5
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik S62
Pojemność skokowa 5.00
Moc 294
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor CARBONSCHWARZ METALLIC (416)
Tapicerka PRAEGELEDER/SILVERSTONE (O5SS)
Data prod. 1999-03-11

Opcje:
S354A GREEN STRIPE WINDSCREEN Szyba przednia ziel. z klinem ziel.
S416A SUNBLINDS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna
S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)
S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS Zmieniarka CD na 6 płyt CD
S690A CASSETTE HOLDER Uchwyt kasety
S854A LANGUAGE VERSION FRENCH Wersja językowa, francuski
S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa
S881A FRENCH/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOO Instrukcja obsługi, jęz. francuski
S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

Wyposażenie seryjne:

S210A DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy
S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic
S261A SIDE AIRBAG FOR REAR PASSENGERS Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.
S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa
S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours
S430A INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.
S459A SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią
S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni
S488A LUMBAR SUPPORT DRIVER/FRONT PASSENGER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera
S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa
S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe
S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna
S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów
S555A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem
S665A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business RDS
S710A M LEATHER STEERING WHEEL M Kier. sport. wielofunk.
S775A INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE Podsufitka antracyt
S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

Nazwa (ETK)
S415A SUNBLIND FOR REAR WINDOW Roleta przeciwsłoneczna tylna
S694A PREPARATION FOR CD CHANGER Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Post autor: --==maly==---- » sob lis 05, 2011 10:59

Kierownica nie jest od M5 tylko od zwykłej E39

jrs

Post autor: jrs » sob lis 05, 2011 11:19

Nowe informacje znalezione w necie :) http://rejestracja.blog.pl/n1-mar23,15559749,n

Obrazek

http://www.wptr.pl/index.php?dz=praktyk ... ualne&ps=n
po lewej z listy rozwijanej wybierasz konkretne tablice

auto dużo jeździło po Wa-wie, klient który miał poprzednio to auto, teraz jeździ białą M5 sedan E60 , czekam na info ( może ktoś go zna i skontaktuje mnie-info na PW, były właściciel który długo jeździł tym autem powie mi najwięcej o bolączkach/problemach, zwłaszcza że auto już ożenił i nie ma powodów by nie mówić )
...

Awatar użytkownika
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes » sob lis 05, 2011 12:17

Dawne auto kolegi...
KLIK
pozdrawiam
Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka

Awatar użytkownika
dzinkins

Post autor: dzinkins » sob lis 19, 2011 22:17

No autko moje (było-jest) - zostaje na 99% u mnie, jak wszystko się uda będzie do wyjazdów na treningi :twisted:
---- ///M ----

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » ndz lis 20, 2011 21:35

dzinkins, czy to było kiedyś auto Dąbrowskiego?
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

Awatar użytkownika
dzinkins

Post autor: dzinkins » śr lis 23, 2011 18:54

Teraz nie kojarzę nazwiska kupiłem ją w Ostrołęce z 3lata temu , ale sprawdzę.
---- ///M ----

jrs

Post autor: jrs » czw lis 24, 2011 00:46

dzinkins pisze:No autko moje (było-jest) - zostaje na 99% u mnie, jak wszystko się uda będzie do wyjazdów na treningi :twisted:
czyli odkupujesz auto praktycznie od osoby, której to auto sprzedałeś?
Ja odpuściłem zakup, bo nie odpisałeś na mojego maila (PW)..., poza tym klient co ma teraz to auto opowiada bardzo ciekawe historie na temat auta, powodów sprzedaży, poza tym bardzo łatwo zjeżdżał z ceną... co wzbudziło podejrzenia o rzekomym bdb stanie....
jeżeli to nie tajemnica za jaką kwotę teraz p.Karol sprzedaje ?
...

Awatar użytkownika
dzinkins

Post autor: dzinkins » czw lis 24, 2011 17:40

jrs pisze:
dzinkins pisze:No autko moje (było-jest) - zostaje na 99% u mnie, jak wszystko się uda będzie do wyjazdów na treningi :twisted:
Ja odpuściłem zakup, bo nie odpisałeś na mojego maila (PW)..., poza tym klient co ma teraz to auto opowiada bardzo ciekawe historie na temat auta, powodów sprzedaży, poza tym bardzo łatwo zjeżdżał z ceną... co wzbudziło podejrzenia o rzekomym bdb stanie....
Kolego ten samochód wraca do mnie jak bumerang (i nie dla tego że coś z nim nie tak), nie odkupuję, karol jest drugim właścielem po mnie .......... a długo by opowiadać!
Karol stał się jego właścicielem pochopnie i nie podołał bieżącej eksploatacji (ale kto by nie wziął nawet w ciemno za cenę o 15tys niższą od rynkowej-bo taką promocję dostał po znajomości!!) Decyzja zapadła że samochód już nie jest na sprzedaż wraca w weekend, przez zimę przeróbka i do zabawy!
A co do sprzedaży to kolego ja bym nie opuścił ani 1zł bo wsadziłem dużo serca w ten samochód i $$$ (a 57 tys to i tak tylko część tego co włożyłem) !! Nie żałuję zrobiłem 120tyś km w WSPANIAŁYM aucie!
---- ///M ----

jrs

Post autor: jrs » czw lis 24, 2011 22:44

dzinkins pisze:
jrs pisze:
Kolego ten samochód wraca do mnie jak bumerang (i nie dla tego że coś z nim nie tak), nie odkupuję, karol jest drugim właścielem po mnie .......... a długo by opowiadać!
Karol stał się jego właścicielem pochopnie i nie podołał bieżącej eksploatacji (ale kto by nie wziął nawet w ciemno za cenę o 15tys niższą od rynkowej-bo taką promocję dostał po znajomości!!) Decyzja zapadła że samochód już nie jest na sprzedaż wraca w weekend, przez zimę przeróbka i do zabawy!
A co do sprzedaży to kolego ja bym nie opuścił ani 1zł bo wsadziłem dużo serca w ten samochód i $$$ (a 57 tys to i tak tylko część tego co włożyłem) !! Nie żałuję zrobiłem 120tyś km w WSPANIAŁYM aucie!
i zobacz, takie sytuacje odpychają potencjalnego nabywcę:
1. napisałeś że nie odkupujesz, a chwile dalej że sprzedałeś 15tyś taniej... to w końcu jak to jest? sprzedałeś? pożyczyłeś? użyczyłeś na próbę? bo piszesz sprzeczności w jednej swojej wypowiedzi.
2. wraca jak bumerang, tzn że nie pierwszy raz tak się stało?
3. niestety w ogłoszeniu p.Karol napisał że auto jest w BDB stanie, po zakończeniu 2giej aukcji pojechałem obejrzeć, okazało się, że nie jest BDB, aktualnie kilka rzeczy nie działa, a więc coś jest z nim nie tak, skoro p.Karol przeżył z autem 3miesiące i silnie chciał się go pozbyć za 39'900zl, później 38'900, przez telefon 35tys, na miejscu 32tys i czuć było że zszedł by niżej... p.Karol nie poczuł power with M ? Ciekawo tylko dlaczego.
4. ja też w swoje auta wsadziłem dużo kasy, np. w E36 około 15tyś (nie licząc ceny zakupu) przez 4lata, dziś jest warte 10tyś... a więc co ma piernik do wiatraka ?
5. napisałem do Ciebie ponad miesiąc temu na PW ... do dziś nie odpisałeś, a jesteś czynnym forumowiczem - nie chciałeś ok, tylko teraz publicznie nie sugeruj że autko jest super ...bo nie jest.
6. gdy czytam w dziale "ogłoszenia" o innych M5 E39 (a przeczytałem wszystkie), aż buczy od komentarzy na temat danych aut, w moim wątku, forumowicze ograniczyli się do "sprawdzenia po VINie wyposażenia" i napisania że to Twoje dawne auto, gdy prosiłem w mailu o kontakt....cisza.
7. a pro po eksploatacji.... nie wierzę aby p.Karol sądził że 5litrowy 400konny potwór będzie palił 10litrów,bo tyle pali 520. Przy 540 instrukcja BMW podaje śr=18,8litra/100km , a więc M5 winna min śr=22l/100km. A więc zakładam inne sprawy eksploatacyjne, czyżby to był jeden z tych okazów który lubi 2litry oleju po 60zł/l na 1000km ? Bo koszty serwisowania i innych materiałów ekpl. to oczywiste... ze znaczkiem M cena x3.

moja wypowiedz może sugerować poddenerwowanie, ale tak nie jest, po prostu opisałem swoje wątpliwości, a domysły są gdyż wszyscy forumowicze razem z Tobą milczą jak grób (może nic nie wiedzą-nie zaprzeczam).... a więc mam prawo wiedzieć dlaczego tak jest że wiedza na temat innych M5 jest obszerna i bogata, a tutaj cisza ? i samemu wyciągać wnioski... może i mylne (nie zaprzeczam) ale gdy odpiszesz kolego na mojego maila najlepiej tu publicznie dla potomnych będzie wszystko jasne.
...

Awatar użytkownika
dzinkins

Post autor: dzinkins » pt lis 25, 2011 00:47

to może aby zakończyć ten temat:

i zobacz, takie sytuacje odpychają potencjalnego nabywcę

- nikt Cię nie zmusza do kupienia!!

1. napisałeś że nie odkupujesz, a chwile dalej że sprzedałeś 15tyś taniej... to w końcu jak to jest? sprzedałeś? pożyczyłeś? użyczyłeś na próbę? bo piszesz sprzeczności w jednej swojej wypowiedzi.
- nie muszę się tłumaczyć czy pożyczyłem - oddałem - rozliczyłem czy sprzedałam - nie twoja sprawa - chyba że kolega ze skarbówki

2. wraca jak bumerang, tzn że nie pierwszy raz tak się stało?

- TAK - jak pisałem długa historia..........

3. niestety w ogłoszeniu p.Karol napisał że auto jest w BDB stanie, po zakończeniu 2giej aukcji pojechałem obejrzeć, okazało się, że nie jest BDB, aktualnie kilka rzeczy nie działa, a więc coś jest z nim nie tak, skoro p.Karol przeżył z autem 3miesiące i silnie chciał się go pozbyć za 39'900zl, później 38'900, przez telefon 35tys, na miejscu 32tys i czuć było że zszedł by niżej... p.Karol nie poczuł power with M ? Ciekawo tylko dlaczego.

- co byś zrobił jak dostał byś propozycję BMW ///M za 25tys - kasa jak będziesz miał - jak nie spodoba się to zwrot bo autko szkoda oddać obcym!? A po drugie jak kolega jest taki dociekliwy czemu co i po co to masz vin zapraszam AUTOFUS oraz AUTOREDUTA zapytaj o auto i jego właściciela to może coś koledze się rozjaśni!! - znają mnie z imienia i nazwiska i to bardzo dobrze!

4. ja też w swoje auta wsadziłem dużo kasy, np. w E36 około 15tyś (nie licząc ceny zakupu) przez 4lata, dziś jest warte 10tyś... a więc co ma piernik do wiatraka ?
- jednak ma!! - nie mówimy o zwykłym BMW tu części nie kosztują grosze!

5. napisałem do Ciebie ponad miesiąc temu na PW ... do dziś nie odpisałeś, a jesteś czynnym forumowiczem - nie chciałeś ok, tylko teraz publicznie nie sugeruj że autko jest super ...bo nie jest.
- nie odpisałem z braku czasu i nie ja to sprzedawałem - jak na ///M które za mojej kadencji nie widziało toru, palonej gumy itp w wieku 12lat to stan bardzo dobry - wszystkie części ori, pełen serwis itp

6. gdy czytam w dziale "ogłoszenia" o innych M5 E39 (a przeczytałem wszystkie), aż buczy od komentarzy na temat danych aut, w moim wątku, forumowicze ograniczyli się do "sprawdzenia po VINie wyposażenia" i napisania że to Twoje dawne auto, gdy prosiłem w mailu o kontakt....cisza.
- a co kto ma napisać, nie jestem stałym bywalcem tego forum a aktywnie działam od zakupu E60 - autka fizycznie juz nie mam od roku - ale długa historia jak pisałem..................

7. a pro po eksploatacji.... nie wierzę aby p.Karol sądził że 5litrowy 400konny potwór będzie palił 10litrów,bo tyle pali 520. Przy 540 instrukcja BMW podaje śr=18,8litra/100km , a więc M5 winna min śr=22l/100km. A więc zakładam inne sprawy eksploatacyjne, czyżby to był jeden z tych okazów który lubi 2litry oleju po 60zł/l na 1000km ? Bo koszty serwisowania i innych materiałów ekpl. to oczywiste... ze znaczkiem M cena x3.

- tak to ten okaz jak każde przed liftowe ///M 1litr na 600-1200km w zależności od stylu jazdy! A o spalani jeszcze dużo poczytaj bo mało wiesz!

moja wypowiedz może sugerować poddenerwowanie, ale tak nie jest, po prostu opisałem swoje wątpliwości, a domysły są gdyż wszyscy forumowicze razem z Tobą milczą jak grób (może nic nie wiedzą-nie zaprzeczam).... a więc mam prawo wiedzieć dlaczego tak jest że wiedza na temat innych M5 jest obszerna i bogata, a tutaj cisza ? i samemu wyciągać wnioski... może i mylne (nie zaprzeczam) ale gdy odpiszesz kolego na mojego maila najlepiej tu publicznie dla potomnych będzie wszystko jasne.

Zamykając temat życzę powodzenia w poszukiwaniu ///M (i nie piszę tego z złośliwości) serwisowanego w ASO - bezwypadkowego - z pełną historią - z ori przebiegiem - w cenie 40tyś !! Z miłą chęcią obejrzę i ocenię!
Reasumując bez urazy ale nie rozumiem Twojego ataku na moją osobę i szukania spisku itp. Pozdro do zobaczenia na jakimś spocie ///M jak owe uda się kupić :grin: W razie potrzeby służę POMOCĄ i wiedzą na temat tego modelu.

Proszę któregoś z modów o zamkniecie tematu! Samochód nie będzie na sprzedaż i dalsza polemika nie ma sensu.
---- ///M ----

jrs

Post autor: jrs » pt lis 25, 2011 01:44

po 1. po to zrobiono ten dział, aby nowy nabywca miał jak największą wiedzę i szuka tu pomocy/wiedzy, a nie odpowiedzi "długa historia" "bo mało wiesz" czy takie wypowiedzi pomagają?
po 2. napisałem co wiem i jakie są moje wnioski. domysły bo przecież "nie musisz się tłumaczyć"
po 3. atakiem nazywasz chęć poznania historii auta? chyba coś nie tak?, po to są fora społecznościowe, takie jak to BY SOBIE POMAGAĆ... to wszystko.
po. 4. ta długa historia ma znaczenie, gdybym miał brać auto po Tobie bez mrugnięcia okiem bym to zrobił, bo przeczytałem wiele Twoich postów na forach.... jeżeli dbałeś o E39 jak o E60 to mam 100% rację do swojej oceny. A tak, rok czasu mieli auto koledzy którzy nie mają odpowiednich funduszy(takie moje spostrzeżenia), a to jednoznacznie przekłada się na stan dzisiejszy auta.
po. 5. dlatego poprosiłem Cie w mailu o telefon, zapewne bez tych niepotrzebnych zgrzytów nakreśliłbyś mi całą historię i temat byłby rozwiązany - jak widać brak komunikacji przyczynił się do odebrania moich postów jako atak.

na koniec dodam, 25tys to bdb cena jak za to auto(nawet w dzisiejszym stanie), a p.Karol pewnie kiedyś się dowie co miał, i wygląda na to że chciał jedynie wykorzystać Twoją znajomość do zarobku i ot cała tajemnica... i bajerka z tłumaczeniem że "nie stać" "nie wiedział" rozwiązana.

Ja szukam auta dla siebie, do jazdy na co dzień, nie dla zarobku, nie na tor, nie do trenningów... po prostu dla frajdy z jazdy BMW zwłaszcza w wersji ///M. Swoje Beemki szanuję i śmigają do dziś, kupiłem 2szt i do dziś są w mojej rodzinie. Jeżeli zmienisz zdanie co do sprzedaży (bo widzę że jedyną osobą z którą należało rozmawiać od początku byłeś Ty) czekam na odpowiedź. Wiem jakie są koszty związane z tym autem i mam takie fundusze, może warto by dalej miał je ktoś kto utrzyma je w stanie kolekcjonerskim, a nie do zajechania na torze.. bo te silniki nie wytrzymają tego (to akurat wiem od drifterów od PUZ z Torunia)
...

Awatar użytkownika
alduwiel

Post autor: alduwiel » wt lis 29, 2011 21:36

Wiesz kazdy ma inne podejscie do wypowiedzi typu stan bdb, po pierwsze trzeba zauwazyc ze auto ma 12 lat i na te lata stan jest bdb albo nie jest , wez sobie porownaj jakies inne auto co ma 12 lat i wszystko bedzie jasne.Co do ceny to wez moze sobie zkopioj zdjecie z mobile i zrob fikcyjne ogloszenie z m5 za 40tys i sprawdz ile bedzie osob zainteresowanych, ile bedziesz mial tel w sprawie kupna- to zrozumiesz dlaczego tak z ceny zchodzil... Jesli chodzi o spalanie to moge sie załozyc o 500zl ze przejade caly Poznan w ta i spowrotem a nawet i na ukos jak kto chce a m5 mi spali mniej niz 15 na 100 kilometrow. Jak są chetni na zakladzik to zapraszam zalejemy do pelna , zrobie 100km po centrum o godz jakiej chcecie 12-17 i znowu zalejemy do pelna... Co do oleju to nie mysl ze kupisz m5 nawet po lifcie co ci niby oleju nie bedzie pochlaniac!!! u mnie spalanie oleju wacha sie miedzy 1-2 litry na 1000km przy NORMALNEJ jezdzie a wiadomo jak sie lata m5!!! A teraz niespodzianka w temacie o oliwie jest rozwiazanie bo jak sam moge stwierdzic spalanie tego oleju to nie jest wina silnika tylko tego przekletego oleju syntetycznego castrol, trzeba lac polsyntetyk valvoline vr1 10w60 na tym to juz chyba nic nie chapnie bo zrobilem juz 440km i odpokac ubytku oliwy zaobserwowac nie moge- zobaczymy jak zrobie 1000km...

jrs

Post autor: jrs » śr lis 30, 2011 00:12

alduwiel pisze:Wiesz kazdy ma inne podejscie do wypowiedzi typu stan bdb, po pierwsze trzeba zauwazyc ze auto ma 12 lat i na te lata stan jest bdb albo nie jest , wez sobie porownaj jakies inne auto co ma 12 lat i wszystko bedzie jasne.Co do ceny to wez moze sobie zkopioj zdjecie z mobile i zrob fikcyjne ogloszenie z m5 za 40tys i sprawdz ile bedzie osob zainteresowanych, ile bedziesz mial tel w sprawie kupna- to zrozumiesz dlaczego tak z ceny zchodzil... Jesli chodzi o spalanie to moge sie załozyc o 500zl ze przejade caly Poznan w ta i spowrotem a nawet i na ukos jak kto chce a m5 mi spali mniej niz 15 na 100 kilometrow. Jak są chetni na zakladzik to zapraszam zalejemy do pelna , zrobie 100km po centrum o godz jakiej chcecie 12-17 i znowu zalejemy do pelna... Co do oleju to nie mysl ze kupisz m5 nawet po lifcie co ci niby oleju nie bedzie pochlaniac!!! u mnie spalanie oleju wacha sie miedzy 1-2 litry na 1000km przy NORMALNEJ jezdzie a wiadomo jak sie lata m5!!! A teraz niespodzianka w temacie o oliwie jest rozwiazanie bo jak sam moge stwierdzic spalanie tego oleju to nie jest wina silnika tylko tego przekletego oleju syntetycznego castrol, trzeba lac polsyntetyk valvoline vr1 10w60 na tym to juz chyba nic nie chapnie bo zrobilem juz 440km i odpokac ubytku oliwy zaobserwowac nie moge- zobaczymy jak zrobie 1000km...
stan BDB to stan BDB, a jeżeli BDB a coś nie działa to ja bym napisał co, zwlaszcza że uszkodzenia to:
- nie działający moduł CHECK CONTROL
- nie działający moduł SYGNALIZACJI KIERUNKÓW
- nie działający moduł PARKTORNIC
- nie działający moduł RADIA
- uszkodzona pompa paliwa, nie zasysa paliwa poniżej 25%

to jest stan BDB z wykrzyknikiem ?

screen aukcji:

Obrazek

A pro po spalania benzyny, sam napisałeś: "wiadomo jak sie lata m5!!" a więc mówmy tu o "normalnej" jeździe M5 (normalna M5 - jeździmy dynamicznie - wykorzystujemy choć 50% mocy ) i przy takiej opcji spalanie będzie powyżej 20l/100 ile powyżej? zależnie od wielkości dynamiki.

Ale jak najbardziej zgodzę się że da się zejść do 15tu :) chyba że wczoraj wsiadłeś pierwszy raz do auta ;) , lecz to auto nie jest do "takiej" jazdy.

O oleju czytałem wiele wersji, jedna z nich to taka że jak się nie jeździ na TWS to nie bierze ... (zaznaczam że tak wyczytałem) a niby bierze tym co leją zwykłe syntetyki ale co mogę powiedzieć to, ze kolega z Torunia z Clubu BMW Mpower ma białą M5 przed liftową i nie bierze mu ani grama. Jutro będę u niego to zapytam na jakim oleju jeździ to napiszę.

Reasumując, auto nie jest na sprzedaż, ogłoszenie jakie było a co jest faktycznie każdy widzi, a ja kupiłem E39 540i w manualu, pojeżdżę rok-dwa odłożę $$$ to kupię E60 M5 (moze to i dobrze bo z PUZa powiedzieli mi, że jak kupisz M5 to później już w BMW nie ma dynamiczniejszego auto, a tak mam stopniowanie, E36 318->E36 325->E46 330->E39 540->... :)

Pozdrawiam wszystkich
...

ODPOWIEDZ