Jak zdjąć imobilajzer EWS w e36 m3 3,2?????
Jak zdjąć imobilajzer EWS w e36 m3 3,2?????
witam.Czy ktoś wie może jak zdjąć....to znaczy gdzie to można zrobić i czy jest to możliwe.Mój problem polega na tym,ze mam kluczyk z transponderem orginalny od mojego m3 mam tylko jeden kluczyk i cały czas mam przed oczami obraz tego co by było jak bym go zgubił....przytłacza mnie to heh:) wiec chiałem dorobić kluczyk,okazuje sie sam kluczyk można dorobić za 20zł ale nie da rady skopiowacv transpondera bmw(od EWS) wiec i tak nie bede mógł odpalić maszyny.Dla tego chciałbym zdjąć ten EWS i dorobic ten kluczyk zebym miał zapas.
PS:wiem ze można dorobić kluczyk wysyłająć numer Vin do servisu bmw lecz ja mam bude po wypadku i mam numery od innego auta i nie mam originalnego numeru od M3///
PS:wiem ze można dorobić kluczyk wysyłająć numer Vin do servisu bmw lecz ja mam bude po wypadku i mam numery od innego auta i nie mam originalnego numeru od M3///
Re: Jak zdjąć imobilajzer EWS w e36 m3 3,2?????
W Radomiu taka operacja kosztuje ok. 350zł.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Sprawdź naklejkę na ECU czy nie ma tam numeru VIN. W 3.2 E46 można go tam znaleźć.
Ooo dobry trop Paweł. Na 100% na kompie są numery nadwozia.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
hehe ktos sie bardzo postarał zeby nie było numerów budy,ani na ecu ani na wklejce pod tylna kanapą( na wieku od pływaka) nic nie ma ...już próbowałem wszystkiego 
Ps. a gdzieś bliżej Koszalina niż w Radomiu??

Ps. a gdzieś bliżej Koszalina niż w Radomiu??
to ja zaczalbym sie martwic najpierw, czemu ktoś starał się tak skrzetnie ukryć numery...
To już jest OFF TOPIC kolego,ja sie pytałem o imobilajzej EWS 

A czy orientuje sie ktoś gdzie w zachodniopomorskim można skopiować transponder...wiem ze w radomiu można:) no i w Tarnobrzegu ale gdzieś bliżej koszalina??
mozna zmodyfikowac kompa zeby dzialal bez EWS.
mam namiar jakby ktos chcial. wysylamy kompa do speca. odsyla nam za 2 dni gotowego.
kontakt na priv
mam namiar jakby ktos chcial. wysylamy kompa do speca. odsyla nam za 2 dni gotowego.
kontakt na priv
RWD
-
Ja mam ten sam problem z ESW, wjechałem do garazu a rano nawet nie chciał odpalić, rozrusznik nie kręci i pompa paliwa nie podaje paliwa. podłączałem immo na krytko i kreci ale nie odpala. Proszę o waszas pomoc;)
Podepnij się disem do auta i połącz ze sterownikiem silnika i VIN się znajdzie.
Sprawdź przekaźniki,chyba któryś z zielonych jest od pompy,miałem podobny przypadek i była to wina przekaźnika.