BMW M3 "Pako"
Re: BMW M3 "Pako"
Żołnierz, a to na zorskich to prawdziwe ferrari? Bo przejedza czesto obok mojego domu i jakos dzwiek do mnie nie przemawia. A do tego gosciowi chyba nie idzie wrzucanie biegow, bo juz pare razy slyszalem zgrzyty przy redukcji i miedzy 1/2. Przepraszam za OT.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Pako pisał o Panamerze a Ty o Cayenne więc trochę się nie zrozumieliście.
Kurde to się zakręciłem w takim razie, nie wiem skąd mi się wzięło cayene
Ale ferrari mają na konkrecie 
Mystic to czerwone to nie mam pojęcia, bo tylko go mijałem kilka razy.

Mystic to czerwone to nie mam pojęcia, bo tylko go mijałem kilka razy.
Jeżeli widziałeś ten dolot, wiesz jak został zrobiony i jesteś sobie w stanie wyobrazić jak wygląda jego wnętrze (w sumie wygląda tak samo jak na zewnątrz) to powinieneś wiedzieć iż powietrze napotka większe opory i będzie gorzej ukierunkowane niż przepływając przez wnętrze dolotu ESS'a które jest bardziej po wyokrąglane. Będzie to skutkowało gorszym napełnieniem cylindrów. Mniej powietrza w komorze spalania = mniej mocy. Proste. O ile mniej ciężko powiedzieć i w sumie nie ma sensu gdybać, ale nie ma co też zaprzeczać.PUB pisze:tego nikt nie wie, czy gorszy czy moze lepszy?kostek_ja pisze:Na ile przepływ w tym dolocie jest gorszy niż w ESS'owym. Ciężko powiedzieć. Ileś koni na tym stracił. Może 20, a może 0,5. Nie wiadomo.
czlowieku, nadal teoretyzujesz, nie pograzaj sie!
PUB, na ciebie to zwyczajnie szkoda słów. Jedyne co robisz na tym forum to ze wszystkich się wyśmiewasz, kpisz i obrażasz. Nigdy nie wniosłeś żadnej użytecznej informacji. Nigdy nie poparłeś tego żadną praktyką, czy jakimkolwiek źródłem.
Aż przejrzałem wszystkie twoje 125 postów. Jedyne argumenty praktyczne (przynajmniej według ciebie) to znam kosiniaka, było na RF, albo że to oczywiste.
Często również oskarżasz ludzi którzy dzielą się swoim doświadczeniem praktycznym o kłamstwa. Z przykładów to Marosa iż to niemożliwe że mu wózka nie wyrwało z mocowań, Pako na temat AFRu w jego samochodzie, czy chociażby teraz, w tym temacie, że Pako dokopał Ferrari i można tak jeszcze dalej wymieniać.
Oczywiście zaraz w odpowiedzi rzucisz się na mnie. Zawód "Syn" na pewno się jeszcze co po niektórym nie znudził, drift focusem pewnie też będzie zabawny. I co dalej? Że lubię sobie trochę poteoretyzować? Straszne.
Mam wady i czasami się mylę, ale w przeciwieństwie do ciebie nie udaje kogoś kim nie jestem. Jestem chłopakiem który lubi jeździć i jeździ, a do tego się tym interesuje. Na owym forum szukam informacji, a jak ktoś potrzebuje pomocy staram się pomóc. Z dużą częścią forumowiczów poznałem się na żywo i w przeciwieństwie do ciebie nie jestem anonimowy.
Nigdy się nie przedstawiłeś i nie dałeś żadnego powodu abyśmy brali twoje słowa jako wyrocznię tak jak tego chcesz i co próbujesz wymusić swoim chamskim zachowaniem.
Dla mnie jesteś zwyczajnym gnojkiem bez żadnej wiedzy czy praktyki który znalazł sobie sposób na anonimowe wyładowanie własnej frustracji na tym forum.
Resztę twoich postów zostawiam bez odzewu, gdyż zwyczajnie nie ma to sensu.
Maros, sory za dodatkową robotę. Nie mniej jednak przydałaby się jakaś interwencja. Jak na razie każesz ostrzeżeniami za głupie/zbędne tematy czy posty, ale już jak ktoś cie bezpodstawnie wyzywa od zawistnych świń i podobnie wszystkich dookoła to już jest OK.
Aż przejrzałem wszystkie twoje 125 postów. Jedyne argumenty praktyczne (przynajmniej według ciebie) to znam kosiniaka, było na RF, albo że to oczywiste.
Często również oskarżasz ludzi którzy dzielą się swoim doświadczeniem praktycznym o kłamstwa. Z przykładów to Marosa iż to niemożliwe że mu wózka nie wyrwało z mocowań, Pako na temat AFRu w jego samochodzie, czy chociażby teraz, w tym temacie, że Pako dokopał Ferrari i można tak jeszcze dalej wymieniać.
Oczywiście zaraz w odpowiedzi rzucisz się na mnie. Zawód "Syn" na pewno się jeszcze co po niektórym nie znudził, drift focusem pewnie też będzie zabawny. I co dalej? Że lubię sobie trochę poteoretyzować? Straszne.
Mam wady i czasami się mylę, ale w przeciwieństwie do ciebie nie udaje kogoś kim nie jestem. Jestem chłopakiem który lubi jeździć i jeździ, a do tego się tym interesuje. Na owym forum szukam informacji, a jak ktoś potrzebuje pomocy staram się pomóc. Z dużą częścią forumowiczów poznałem się na żywo i w przeciwieństwie do ciebie nie jestem anonimowy.
Nigdy się nie przedstawiłeś i nie dałeś żadnego powodu abyśmy brali twoje słowa jako wyrocznię tak jak tego chcesz i co próbujesz wymusić swoim chamskim zachowaniem.
Dla mnie jesteś zwyczajnym gnojkiem bez żadnej wiedzy czy praktyki który znalazł sobie sposób na anonimowe wyładowanie własnej frustracji na tym forum.
Resztę twoich postów zostawiam bez odzewu, gdyż zwyczajnie nie ma to sensu.
Maros, sory za dodatkową robotę. Nie mniej jednak przydałaby się jakaś interwencja. Jak na razie każesz ostrzeżeniami za głupie/zbędne tematy czy posty, ale już jak ktoś cie bezpodstawnie wyzywa od zawistnych świń i podobnie wszystkich dookoła to już jest OK.
poskarz sie jeszcze do Ojca Rydzyka. Boli Cie zwyczajnie to ze nie masz o niczym bladego pojecia a karmisz sie jedynie tym co wynajdziesz w sieci. Jezeli rozmawiamy o aucie Kosiniaka to dla mnie oczywistym arugmentem jest przytoczenie jego slow a nie wysysacie czegos z palca tak jak robisz to ty i jeszcze do tego smiesz twierdzic ze info masz od niego. Jestes zalosny, kazdy Ci to pisze a ty dalej krazysz wsrod swoich teorii i udajesz ze nic sie nie dzieje. Dodatkowo jak juz nie dajesz sobie rady, to probujesz wytrzec sobie dupe Marosem, dziecinne i zenujace!
Kolego Pub szczerze mówiąc bynajmniej wnioskuje to z twoich wypowiedzi na tym forum, lubisz naśmiewać się i obrażać innych
i wydaje mi się czasami że kolega kosiniak jest dla ciebie kimś w rodzaju guru, mistrzem, jego auto to przeszłość ma inna zabawkę i życzę mu jak najlepiej
nie ma co się spinać to tylko nasza pasja i powinniśmy sobie pomagać i życzyć jak najlepiej, mnie osobiście cieszy fakt że ktoś ma bardziej zadbana, szybszą, ładniejsza fure odemnie, nikomu nie zazdroszczę,tego że jednym szybciej i łatwiej przychodzi dorobić się np kosztownych modyfikacji itp, to że kosiniak miał takie same osiągi za 1/4 ceny zestawu za który ją musiałem dać mnie to nie boli, tylko on sam i ty Pub potraficie tylko dogryzać npier... się że u mnie siedzi już 2 silnik od Marosa więcej auto stoi niź jeździ, że jemu jest łatwiej bo tatuś da ... no i po co to pierdzielenie ?
Fakt jest taki jest tu wiele życzliwych osób które znam osobiście jak nos dave, oleg, tomcio i inni oraz tylko wirtualne jak kostek ,Maros który pomógli wiele razy nie tylko mi lecz wielu forumowiczom.
Kosiniak też potrafi doradzić i pomóc ale potem lubi obgadywać obrażać i naśmiewać się np z niewiedzy która nie wątpliwie mam mniejszą w modyfikacjach niż ty kolego Pub, lub kosiniak.
Ale pomimo tego chętnie was poznam nie mam o nic pretensji, mam poprostu do pewnych rzeczy dystans, i nie biore sobie wszystkiego do serca na poważnie.
POZDRAWIAM
P.s korzystając z okazji że tak późna godzina jadę sobie poszaleć na pustej drodze

Fakt jest taki jest tu wiele życzliwych osób które znam osobiście jak nos dave, oleg, tomcio i inni oraz tylko wirtualne jak kostek ,Maros który pomógli wiele razy nie tylko mi lecz wielu forumowiczom.
Kosiniak też potrafi doradzić i pomóc ale potem lubi obgadywać obrażać i naśmiewać się np z niewiedzy która nie wątpliwie mam mniejszą w modyfikacjach niż ty kolego Pub, lub kosiniak.
Ale pomimo tego chętnie was poznam nie mam o nic pretensji, mam poprostu do pewnych rzeczy dystans, i nie biore sobie wszystkiego do serca na poważnie.
POZDRAWIAM
P.s korzystając z okazji że tak późna godzina jadę sobie poszaleć na pustej drodze

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Naprawdę nie macie nic innego do roboty niż pisać na forum w piątek wieczorem?
Myślę ze temat sie wyczerpał.
Pako, jak będziesz chciał coś dodać to pisz na priv.
Myślę ze temat sie wyczerpał.
Pako, jak będziesz chciał coś dodać to pisz na priv.
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Odblokowuje temat na życzenie Pako. Prosze trzymać się tematu!
przy tego typu konstrukcji należałoby sie spytac raczej il ma do 200 bo do setki to pewnie niewiele mniej od serii.Ja jeździłem wniemczech na tuning show m6 od g-powera i niełatwo tym ruszyc szybko i i bez poslizgów,tu pewnie jest tak samo.proice pisze:ile to ma do setki?
JK
Dokladnie tak jest a nawet czasem gorzej od serji.JACK SMG pisze:przy tego typu konstrukcji należałoby sie spytac raczej il ma do 200 bo do setki to pewnie niewiele mniej od serii.Ja jeździłem wniemczech na tuning show m6 od g-powera i niełatwo tym ruszyc szybko i i bez poslizgów,tu pewnie jest tak samo.proice pisze:ile to ma do setki?
Mnie udało się zrobić 4.3 ale warunki były b.dobre w czasie pomiaru tzn dobra opona, asfalt itp.