EDC / Nivo itp
Re: EDC / Nivo itp
no zal 4 nowe amorki ok 18tys to mozna cala mke kupic albo polowe igly
pi razy drzwi , wiec raczej warto zregenerowac za 450zl /szt.

- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Możesz też spróbować zregenerować w UK za nieco większą kasę. Tylko z tego co wiem to z efektami jest różnie.
Kudłaty pisze:Ja się będę przymierzał do regeneracji tylnych amorów z nivo bez EDC bo są za miękkie. Jak to ugryść? Myślicie że polecana firma z Gdańska byłaby w stanie to jakoś ogarnać?Przód mam zrobiony na b8.
w Gdansku kojarze tylko jedna taka firme i jezeli to ta sama to z jakies 8lat temu regenerowalem u nich zwykle amory od E34 TD

Możesz rozwinąć?
no nie bylem zadowolony
po regeneracji szybko wrocily do stanu przed

Ponieważ amortyzator cieknie mi coraz bardziej, BTW przedni jak się okazało, postanowiłem coś z tym zrobić. Okaząło się że przendie są takie same jak w 540i, więc może jest większa szansa na zakup używek w dobrym stanie, a i nówki są tańsze niż tylnie.
znalałem sklep w USA co posiada takowe:
http://www.ddmtuning.com/Products/31312 ... TRUTH31310
za akceptowalne pieniądze. Zadałem pytanie, czy sprzedadzą do Poland, zobaczymy co powiedzą
Jeśli będą mieli opory to będę w lipcu w USA i może bym je kupił na miejscu. Natomiast zastanawiam się ile taki amortyzator może ważyć, ktoś się może orientuje ?
Nadbagaż jest mega drogi.
znalałem sklep w USA co posiada takowe:
http://www.ddmtuning.com/Products/31312 ... TRUTH31310
za akceptowalne pieniądze. Zadałem pytanie, czy sprzedadzą do Poland, zobaczymy co powiedzą

Jeśli będą mieli opory to będę w lipcu w USA i może bym je kupił na miejscu. Natomiast zastanawiam się ile taki amortyzator może ważyć, ktoś się może orientuje ?
Nadbagaż jest mega drogi.
Mam do was pytanie .Czy mozna zmienic seryjna sprezyne z amortyzatorow edc na krotsza (przod i tyl)???
Ostatnio zmieniony śr mar 13, 2013 21:43 przez Gregor///, łącznie zmieniany 1 raz.
Już w niczym chcialem sie tylko upewnic . Kris mnie troche zbił z tropu i dlatego takie zapytanie dalem. Dzieki
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Ja mam w swojej niebieskiej sprężyny obniżające i wszystko działa.Gregor/// pisze:Już w niczym chcialem sie tylko upewnic . Kris mnie troche zbił z tropu i dlatego takie zapytanie dalem. Dzieki

Gdziesz slyszalem czy czytalem niepamietam ze jak zalozy sie krotsze springi to amor edc puszcza czy tam wyleje .Jurek ile masz obnizone wzgledem seri?
tak mawiaja, nie dziwie sie, bo tloczysko mocniej dobija i w pewnym stopniu wydaje sie to logiczne.
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Możliwe, że tak jest, choć ja bym też rozważał, że to przez inny zakres pracy tłoczyska niż przy seryjnej sprężynie.
Ale czy to jest przypadłość EDC czy każdego innego amora?
Nie wiem ile mam obniżenia, ale nie tak dużo.

Ale czy to jest przypadłość EDC czy każdego innego amora?
Nie wiem ile mam obniżenia, ale nie tak dużo.

zobaczymy jak zaloze krotsze springi . Jak bedzie puszczac zmienie na serie . Wrzuce od szarej springi to powinna stac jak twoja niebieska