zmiana chipa w DME

1988-1995 | silniki: S38B36, S38B38

zmiana chipa w DME

Postprzez Pawel_M3GT » Pn lis 09, 2015 19:13

Mam pytanie odnośnie zmiany chipa w sterowniku. Można go zalozyc na dwa sposoby i zastanawiam się czy ma to znaczenie jak go wsadzimy?? czy to nie ma znaczenia gdy go obrócimy w druga strone? Bo nie jest na nim nic napisane odnośnie kierunku zamontowania.
Avatar użytkownika
Pawel_M3GT
 
Posty: 1839
Dołączył(a): Cz cze 21, 2007 18:27
Lokalizacja: ///M
Auto: ///M

Re: zmiana chipa w DME

Postprzez ciah » Wt lis 10, 2015 10:23

Nie wiem na 100 %,ale raczej ma znaczenie -chyba nie bez powodu jest to wycięcie w korpusie chipa. U siebie założyłem zgodnie z kieruniem wycięcia -takie było zaleceniem producenta ;-) .Może niech Venom doprecyzuje to info.
E12 525 man. '79-fajna babka była
E32 735 man. '91+ weitec + koni sport = :) w dobrych rękach/ ***** [*]
E39 540i 6b man '96 - niezłe...
...Avus Blue S38B38 :)
ciah
 
Posty: 219
Dołączył(a): Cz cze 16, 2011 13:57
Lokalizacja: Rz/Kr

Re: zmiana chipa w DME

Postprzez zurek » Wt lis 10, 2015 12:25

zurek
 
Posty: 21
Dołączył(a): Pt lut 06, 2009 18:14
Lokalizacja: LUBLIN
Auto: M5 E34

Re: zmiana chipa w DME

Postprzez Piotrek_M5 » Wt lis 10, 2015 13:01

Na Chipie i podstawce jest nacięcie. Instalując odwrotnie możesz uszkodzić sterownik
Piotrek_M5
 
Posty: 148
Dołączył(a): Śr sie 27, 2014 19:17
Auto: E34 M5 3.8, E30 325iC, E38 740

Re: zmiana chipa w DME

Postprzez woo1 » Pt lis 20, 2015 09:33

Jak zamontujesz flash na odwrót to samochód nie odpali i tyle.
woo1
 
Posty: 13
Dołączył(a): Cz sie 27, 2015 22:26
Lokalizacja: Jawornik
Auto: E46 M3 SMG

Re: zmiana chipa w DME

Postprzez Venom » So lis 21, 2015 01:01

Na podstawce jest znacznik, takie wycięcie i tak samo ma być ustawione wycięcie w kości.
Nie wolno wkładać kości odwrotnie, bo każda nóżka ma inne adresowanie. Do tego są dwie nóżki z zasilaniem, jak podasz zasilanie na inne nóżki to może się źle skończyć. Nigdy tego nie próbowałem, ale myślę, że możesz uszkodzić kość.
Avatar użytkownika
Venom
Moderator
 
Posty: 3181
Dołączył(a): Pn cze 16, 2008 13:07
Lokalizacja: Cieszyn
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi

Re: zmiana chipa w DME

Postprzez Pawel_M3GT » Śr lis 25, 2015 02:48

czyli bardzo jasna sprawa.
Dzieki!
Avatar użytkownika
Pawel_M3GT
 
Posty: 1839
Dołączył(a): Cz cze 21, 2007 18:27
Lokalizacja: ///M
Auto: ///M


Powrót do E34 M5

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron