Przemooo ///M5 Fast Edition - Winter Session
Re: Przemooo e39
moje doświadczenie z pompą Walbro było bardzo dobre. włożyłem i na 5 lat zapomniałem o problemie aż sprzedałem auto ;-))
U mnie Walbro również się sprawdzała.
OK Panowie, a jaki model, bo zakupiłem wersje co ma przepływ 255l/h (gss 340 czy jakoś tak), ale jest mniejsza niż ori i ma inne wtyki do zasilania.
Auto otrzymało nowe oponki na tył z mojej ulubionej serii Contiego, bo wyjątkowo szybko się kończą, mimo braku palenia kapcia, czy latania bokiem

A tu szwagier uwięziony w M5;-)
https://www.youtube.com/watch?v=F5gPDPJ ... ata_player
Zbieram powoli elementy do straight pipes, jaka powinna być średnica rury końcowej by wyglądała przyzwoicie?

A tu szwagier uwięziony w M5;-)
https://www.youtube.com/watch?v=F5gPDPJ ... ata_player
Zbieram powoli elementy do straight pipes, jaka powinna być średnica rury końcowej by wyglądała przyzwoicie?
Zrób sobie 76mm wygląda przyzwoicie jest więcej niż seria ale i nie rzuca się aż tak strasznie w oczy.
Hmm, mam dostęp do polerowanej nierdzewki o średnicy 80mm, ciekawy jestem czy nie będzie wyglądać zbyt ordynarnie, ale skoro 76mm daje rade, to te 4mm mają taka różnice?
Zapomniałem podać czasów z 1/4, tylko 3 przejazdy, więc coś tam jeszcze do urwania jest
1. 14.5sek 170km/h
2. 13.9 166km/h
3. 13.6 173km/h
Ostatnio dostrzegłem dymienie przy nagłym wciśnięciu gazu, przejechałem się za swoją M5 i przez moment zakopci na czarno i czuć "zupkę", jakieś sugestie?
Zapomniałem podać czasów z 1/4, tylko 3 przejazdy, więc coś tam jeszcze do urwania jest

1. 14.5sek 170km/h
2. 13.9 166km/h
3. 13.6 173km/h
Ostatnio dostrzegłem dymienie przy nagłym wciśnięciu gazu, przejechałem się za swoją M5 i przez moment zakopci na czarno i czuć "zupkę", jakieś sugestie?
Hmm może któraś sonda lambda zaczyna się kończyć tylko jeszcze nie padła na tyle że na razie nie ma błędu.Przemooo pisze: Ostatnio dostrzegłem dymienie przy nagłym wciśnięciu gazu, przejechałem się za swoją M5 i przez moment zakopci na czarno i czuć "zupkę", jakieś sugestie?
Ładne m5 

Thx;-)alduwiel pisze:Ładne m5
Sondy zamówione, okazało się, że producent zaleca wymianę sond po 160tyś km, by się zgadzało.
Z innej beczki: dyfer wyleciał z auta i pojechał na sprawdzenie stanu szpery oraz zmianę przełożenia głównego

No i stało się: dyfer zamontowany - przełożenie 3.45, spięcie szpery 30-35% (przy przegiebu 200tyś trzymała gdzies na 10%)
Przemooo pisze:No i stało się: dyfer zamontowany - przełożenie 3.45, spięcie szpery 30-35% (przy przegiebu 200tyś trzymała gdzies na 10%)
i jak wrażenia?
CO do szpery to auto bardzo ładnie nabiera prędkości i prostuje idąc bokiem nawet na luźnej nawierzchni, muszę powiedzieć, że udany mod, Dinan nie kłamał 

Ostatnio zmieniony pn wrz 23, 2013 21:45 przez Przemooo, łącznie zmieniany 1 raz.
ja wrzuciłem 80mm... z perspektywy czasu chyba bym wział 76mmPrzemooo pisze:Hmm, mam dostęp do polerowanej nierdzewki o średnicy 80mm, ciekawy jestem czy nie będzie wyglądać zbyt ordynarnie, ale skoro 76mm daje rade, to te 4mm mają taka różnice?
Zapomniałem podać czasów z 1/4, tylko 3 przejazdy, więc coś tam jeszcze do urwania jest![]()
1. 14.5sek 170km/h
2. 13.9 166km/h
3. 13.6 173km/h

zdjęcie...

Uploaded with ImageShack.us
A więc W Toruniu znowu spróbowałem startów na 1/4, nawierzchnia betonowa, w dodatku mocno zalana wodą, najlepszy czas (z tobołami wakacyjnymi w bagażniku) to 14.2 i 169km/h przy zupełnym braku przyczepności na 1 i 2.
Przy okazji zaryzykowałem trochę z zawiasem i zdecydowałem się na Eibacha, przyznam, że to dobre posunięcie, jest 15-20mm niżej ze wskazaniem na przód, komfort praktycznie bez zmian, a autko lepiej się zachowuje przy szybkiej jeździe.

Przy okazji zaryzykowałem trochę z zawiasem i zdecydowałem się na Eibacha, przyznam, że to dobre posunięcie, jest 15-20mm niżej ze wskazaniem na przód, komfort praktycznie bez zmian, a autko lepiej się zachowuje przy szybkiej jeździe.

sprężyny eibacha? a eibach robi do m5?Przemooo pisze:A więc W Toruniu znowu spróbowałem startów na 1/4, nawierzchnia betonowa, w dodatku mocno zalana wodą, najlepszy czas (z tobołami wakacyjnymi w bagażniku) to 14.2 i 169km/h przy zupełnym braku przyczepności na 1 i 2.