Vanos ? Grzechotanie
Re: Vanos ? Grzechotanie
To oczym piszesz ma zastosowanie do pasowania tlokow w tulejach zamkow pierscienie tlokowych prowadnic zaworowych i do niczego wiecej w sto;pniu ktory wymagalby uwagi. Z budowy Vanosa wynika ze temperatury miescowe i pasowanie jego elementow niemaja z tym nic wspolnego... 

nie twierdze że jestem nieomylny, jednak obserwując hałasy w M52 i różnych s50 bez racjonalnych argumentów nie zmienię zdania 
A zachowanie va-nosa u Lato tylko to potwierdza...
ocvzywiście wg mnie

A zachowanie va-nosa u Lato tylko to potwierdza...

ocvzywiście wg mnie

ciągle szybciej...
Obecnie bezwzglednie potwierdzic moja teze moga kolega Oleg oraz PAKO. Bedzie mogl to zrobic rowniez kazdy kolejny forumowicz i nietylko ktory zjawi sie u mnie na "zabieg" dotyczacy vanosa.
Ja tam nie wiem jak ale każdy grzechoczący vanos wyjeżdża od Dakicia cichy, więc jest to do zrobienia 

-
Grechotanie w vanos troszeczkę jest normalne ALE gdy jest bardzo głośnie to bym polecał żebyście otworzyli górę silnika i sprawdzili vanos. W ostatnim lecie robiłem valve adjustment na swojej bemce i zobaczyłem ze inlet co trzyma łańcuch był pekniente. Miałem szczęście ze się nie odbił i nie rozwalił silnika. Wiele M3 e46 maja ten problem.
///matty c, dyskusje na ten temat już były 

Ale u niego poszedł ssący, co jest dość ciekawe...Co Ci tam pękło dokładnie Matty?
Faktycznie. Nie załapałem.
Masz może zdjęcia?
Masz może zdjęcia?