BMW M3 "Pako"
Re: BMW M3 "Pako"
Wszystkie nakrętki 35Nm wedle instrukcji BMW. Aż się bałem czy nie za mocno, ale jak widać jest ok i tak ma być. Wszędzie dokręcają na wyczucie dużo lżej. Nie wiem czy to coś zmienia ale ja wolę mieć książkowo 

Artur fotele są piękne.
Przy zmianie mojego wnętrza też myślałem o kubłach ale bałem się że nie będą wizualnie pasowały do em i że bez regulacji elektrycznej nie będą "pełnosprawne" jak w oryginale, ale jak widać pasują i to bardzo w dodatku mają elektryczną regulację dlatego już poszukuję podobnego rozwiązania
Kupowałeś nowe czy trafiłeś coś używanego?
O ile są lżejsze od seryjnych?
Pozdro.
Jak będziesz w okolicach Cieszyna zadzwoń zobaczymy agresora na żywo.
Przy zmianie mojego wnętrza też myślałem o kubłach ale bałem się że nie będą wizualnie pasowały do em i że bez regulacji elektrycznej nie będą "pełnosprawne" jak w oryginale, ale jak widać pasują i to bardzo w dodatku mają elektryczną regulację dlatego już poszukuję podobnego rozwiązania

Kupowałeś nowe czy trafiłeś coś używanego?
O ile są lżejsze od seryjnych?
Pozdro.
Jak będziesz w okolicach Cieszyna zadzwoń zobaczymy agresora na żywo.
M3 e92 Competition Dkg Edc Mdm ///MPerformance Gts Akrapović Vorsteiner Tecnocraft Seibon Eibach
Moje fotele są przeszczepione z renault megane rs 3, troche zabawy było z przerobieniem nawet traciłem już nadzieje że je zamontuje... jak wiadomo sanki z meganki nie pasowały myślałem ze wystarczy kupic sanki z recaro pod bmw e46, niestety przeliczyłem się pod te fotele z wersji rs nie ma sanek zeby przerobić do bmw e46
.... Mechanicy podchodzili do sprawy sceptycznie nikt tego się nie chciał podjąć nie wiem czy z lenistwa czy z innego powodu...kij im w oko! sam postanowiłem coś zdziałać i okazało sie ze wcale nie jest tak ciezko z przeróbką
Sanki odkręciłem ze starych foteli w których jest zamontowany silnik kostki oraz napinacz i zamontowałem w recaro z pomocą bardzo dobrego spawacza oczywiście
Są tak dobrze zrobione spasowane że osoba która je obszywała myślała że to są orginalne kupione do tego auta
. Jeśli chodzi o wage myśle że mają podobną do foteli ori czyli są ciężkie
Pamiętaj że nowe fotele są zawsze sprzedawane bez sanek a koszta ich są w granicach 1000zł za jedną i to pewnie manual.

- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
Wyszło rewelacyjnie. Gratuluje samozaparcia w dążeniu do celu. Rozumiem, że w czwartek wjeżdżają dywaniki i listwy, i wtedy auto będzie gotowe do prezentacji? 

OLEJE MILLERS OILS / ORYGINALNE CZĘŚCI BMW
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Dywaniki już mam teraz czekam na skóre karbonową idzie z niemiec
najpózniej w piątek auto bedzie gotowe. Dodam jeszcze że mieszek też w alkantarze jest połączony biąłą nicia, tunel mam też obszyty i dodatkowo teraz szyją mi dół deski tzn tam gdzie jest schowek i będzie gitarka jasno luksusowo a zarazem sportowo
takie mam założenie, sie zobaczy jak będzie gotowe 
Dodam jeszcze tyle jak załatwiać takie fotele z szynami to najlepiej z niemiec od producenta ponieważ doradza i jest taniej bo w polsce firmy które tym handlują są niekompetentne zero pojęcia o produkcie nadają się tylko do kupna foteli ale dziecięcych

Dodam jeszcze tyle jak załatwiać takie fotele z szynami to najlepiej z niemiec od producenta ponieważ doradza i jest taniej bo w polsce firmy które tym handlują są niekompetentne zero pojęcia o produkcie nadają się tylko do kupna foteli ale dziecięcych

Ostatnio zmieniony wt paź 25, 2011 17:45 przez PAKO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oleg
- Moderator
Dół dechy w skórze... Pięknie! Odezwij się jak odbierzesz auto konieczniePAKO pisze:dywaniki już mam teraz czekam na skóre karbonową idzie z niemiecnajpózniej w piątek auto bedzie gotowe. Dodam jeszcze że mieszek też w alkantarze jest połączony biąłą nicia, tunel mam też obszyty i dodatkowo teraz szyją mi dół deski tzn tam gdzie jest schowek i będzie gitarka jasno luksusowo a zarazem sportowo
takie mam założenie sie zobaczy jak będzie gotowe

BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
mam do kupienia takie felgi za dobra cene w stanie idealnym http://www.tirerack.com/images/wheels/b ... _ci3_l.jpg
tył przód 9.5 szerokie jakie są wasze opinie bedzie ta felga ładnie wyglądać na moim samochodzie?/
tył przód 9.5 szerokie jakie są wasze opinie bedzie ta felga ładnie wyglądać na moim samochodzie?/
PAKO, 9,5 podobno wchodzi na przód ale przy ET33 jeżeli dobrze pamiętam. Do tego musi pójść minimum 255. Wówczas dla zachowania równowagi musisz dać też szerszy tył i tutaj znowu się pojawia problem ET.
Przód jak i tył mają et 35 więc nie powinno być problemów ?czy się mylę ?Co do opon przy szerokości 9,5 opona 235 na przód nie podejdzie ? będą pasować wizualnie te felgi do mojego auta ?kostek_ja pisze:PAKO, 9,5 podobno wchodzi na przód ale przy ET33 jeżeli dobrze pamiętam. Do tego musi pójść minimum 255. Wówczas dla zachowania równowagi musisz dać też szerszy tył i tutaj znowu się pojawia problem ET.
Przód jak i tył mają et 35 więc nie powinno być problemów ?czy się mylę ?Co do opon 235 na przód nie podejdzie ? będą pasować wizualnie te felgi do mojego auta ?kostek_ja pisze:PAKO, 9,5 podobno wchodzi na przód ale przy ET33 jeżeli dobrze pamiętam. Do tego musi pójść minimum 255. Wówczas dla zachowania równowagi musisz dać też szerszy tył i tutaj znowu się pojawia problem ET.
- Oleg
- Moderator
Podejść podjedzie, ale naciąg będzie spory...PAKO pisze: Przód jak i tył mają et 35 więc nie powinno być problemów ?czy się mylę ?Co do opon 235 na przód nie podejdzie ?
245 byłoby zdecydowanie lepsze.
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Ciężko powiedzieć na 100%. Nie mierzyłem takiego przodu do siebie. Będzie na styk a więc mogą być problemy z tym związane. Nie mniej jednak czytałem że tak robią.PAKO pisze:Przód jak i tył mają et 35 więc nie powinno być problemów ?czy się mylę ?
Z tyłu przydałby się jakiś dystans. Na pewno wizualnie możliwe też że bez niego będzie obcierać o wewnętrzną stronę.
Potężny naciąg. Jak dla mnie to minimum 255 a i tak będzie łatwo uszkodzić rant. Do tego tył z 285 i trakcja będzie rewelacyjnaPAKO pisze:Co do opon 235 na przód nie podejdzie ?

To zależy co ci pasuje. Czy wolisz żeby się trochę chowały czy były równo z nadkolem. Czy opona ładniej wygląda na feldze jak jest lekki naciąg czy jak jest równo z felgą itp.PAKO pisze:będą pasować wizualnie te felgi do mojego auta ?
Przy tych rozmiarach felg i oponach 255 i 285 z przodu będzie lekki naciąg i równo z nadkolem. Może nawet lekko wystawać. Z tyłu będzie się chować i przy takiej oponie lekko musi bo inaczej będzie obcierało. Nie mniej jednak bez dystansu będą się bardzo chować. Z dystansem natomiast mogą obcierać. Dużo zależy od geometrii modelu opony itp.
Auto skończone właśnie wróciłem z Jaworza . Napisze tak dla mnie mistrzostwo świata wyszło pięknie , ta skóra karbonowa z czarną alkantara i kremowym środkiem
:-):-) zdjęcia będą jutro bo dzisiaj jest już za ciemno 

Elegancko to wygląda
Całe autko zajebiste...
Mam takie pytanie.
Co robiłeś z monitorem 16/9
Bo jakoś nieswojo wygląda

Całe autko zajebiste...
Mam takie pytanie.
Co robiłeś z monitorem 16/9
Bo jakoś nieswojo wygląda

BMW M5 01r CarbonBlack