już wiesz kiedy podstawiasz?kostek_ja pisze:Tak do Reguł
M3 Competition
Re: M3 Competition
We wtorek wieczorem.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Ja również mam identycznie.premier pisze:Ja mam identycznie jak TY, nie ma zaslepki..kostek_ja pisze:--==maly==----Mógłbyś zerknąć jak u ciebie wygląda to miejsce:
Obrazek
Wydaje mi się że brakuje zaślepki, którą wcześniej miałem.
Hmmm, jestem prawie pewien że było inaczej. Czegoś mi tam brakuje.
- --==maly==----
Kostek możesz napisać co dokładnie będą robić z twoim autem i jaki jest koszt takiego zabiegu jestem bardzo ciekawy.
Najbardziej mnie interesuje opinia o cquartz bo lakier mam w bdb stanie ale zastanawiam się nad nalozeniem cquartz.
Najbardziej mnie interesuje opinia o cquartz bo lakier mam w bdb stanie ale zastanawiam się nad nalozeniem cquartz.
--==maly==----, tak w skrócie to doprowadzenie samochodu do stanu perfekcyjnego i zabezpieczenie żeby efekt się utrzymywał przez długi czas--==maly==---- pisze:Kostek możesz napisać co dokładnie będą robić z twoim autem i jaki jest koszt takiego zabiegu jestem bardzo ciekawy.

Co do szczegółów i kosztów zapraszam na ich stronę. Jest tam więcej niż mógłbym ci napisać

Jeżeli chodzi o Cquartz to wybrałem taką opcję, gdyż najbardziej mi zależy właśnie na jak najlepszym zabezpieczeniu samochodu. Tylko z tego co czytałem lakier pod Cquartz musi być w stanie perfekcyjnym gdyż on uwidacznia ewentualne niedoskonałości. Nie mniej jednak jak wszystko nie jest wieczny i trzeba go raz na jakiś czas odnowić, a to się oczywiście wiąże z kosztami.--==maly==---- pisze:Najbardziej mnie interesuje opinia o cquartz bo lakier mam w bdb stanie ale zastanawiam się nad nalozeniem cquartz.
- --==maly==----
Czyli wybrałeś usługę zabezpieczenia połoką kwarcową?
Cena widzę od 1700zł chyba netto w co wliczona jest korekta lakieru więc nie tak źle ciekawy jestem efektu bo wydaje mi się,że połysk na aucie z c quartz jest taki tępy jak by zamglony ale ma to swój urok.
Cena widzę od 1700zł chyba netto w co wliczona jest korekta lakieru więc nie tak źle ciekawy jestem efektu bo wydaje mi się,że połysk na aucie z c quartz jest taki tępy jak by zamglony ale ma to swój urok.
takCzyli wybrałeś usługę zabezpieczenia połoką kwarcową?
Jeszcze to przedyskutuję z chłopakami z Car Spa, ale wydaje mi się że po dodatkowym pokryciu woskiem lakier powinien zyskać odpowiednią głębie.--==maly==---- pisze:ciekawy jestem efektu bo wydaje mi się,że połysk na aucie z c quartz jest taki tępy jak by zamglony ale ma to swój urok.
Ewentualnie zobaczę jak wygląda na samym Cquartz, a potem jak wygląda z nałożonym na to woskiem i zdecyduje jak będzie to robione w przyszłości.
Oczywiście zamieszczę zdjęcia

- --==maly==----
Ok w takim razie czekam na relację jestem bardzo ciekawy efektu.
- --==maly==----
Mijałem Cię wczoraj. Dobrze,że auto dziś idzie do czyszczenia i polerowania bo było masakrycznie brudne
Przód też bym obniżył bo wygląda trochę jak motorówka tył w dole przód w górze koloru bardzo zazdroszczę.

Widziałem--==maly==---- pisze:Mijałem Cię wczoraj.

Już tłumaczyłem dlaczego aktualnie nie bardzo ją myje--==maly==---- pisze:było masakrycznie brudne

Zauważyłem że mój świeżo pomalowany zderzak jest trochę jaśniejszy od reszty. Pojechałem do Car Spa żeby na to zerknęli, czy to kwestia tego że ten lakier jest nowy a reszta, stara i porysowana czy jednak do poprawki. Na szczęście chłopaki orzekli iż to kwesta utlenienia lakieru po kilku latach, oraz rys które przytępiają kolor i po detalingu kolor powinien być identyczny.
Przy okazji zapytałem się o kwestię głębi koloru po Cquartz i mówią że właśnie Cquartz daje połysk a wosk głębię. Oczywiście położenie wosku na Cquartz wyciągnie głębię, ale efekt jednak będzie inny niż na samym wosku. Cquartz idzie na 100% ze względu na ochronę lakieru, a z dodatkowym woskiem to zobaczę.
Po podniesieniu przodu wygląd trochę cierpi ale wówczas samochód jest w 100% sprawny w mieście. Śpiochy, krawężniki nie stwarzają większego problemu niż w normalnych samochodach. Na sesję zdjęciową go obniżę--==maly==---- pisze: Przód też bym obniżył bo wygląda trochę jak motorówka tył w dole przód w górze

Jak go zobaczyłem to się zakochałem--==maly==---- pisze:koloru bardzo zazdroszczę.

- --==maly==----
Kolor jak dla mnie chyba najładniejszy w M3 e46 poza individualami bo tam jest kilka pięknych kolorów.
Jak chcesz jeździć z tak ustawionym przodem podniósł bym jednak i tył choć trochę rozumiem zamysł bo przód możesz skręcić w każdej chwili a z tyłem jest sporo zabawy jednak ja bym nie wytrzymał z takim ustawieniem.
Co do brudu zauważyłem,że na większości fotek i w ruchu ulicznym widziałem Cię dwa razy i zawsze strasznie brudne są felgi chyba te klocki które masz muszą bardzo mocno pylić.
Jak chcesz jeździć z tak ustawionym przodem podniósł bym jednak i tył choć trochę rozumiem zamysł bo przód możesz skręcić w każdej chwili a z tyłem jest sporo zabawy jednak ja bym nie wytrzymał z takim ustawieniem.
Co do brudu zauważyłem,że na większości fotek i w ruchu ulicznym widziałem Cię dwa razy i zawsze strasznie brudne są felgi chyba te klocki które masz muszą bardzo mocno pylić.
Z tymi kołami jest prostsze wyjaśnienie
Mam 2 zestawy. Torowy i w trasę. Po Warszawie często jeżdżę na mieszanym. Ogólnie często zmieniam koła w zależności od potrzeb i bardzo często do zmiany dochodzi niedługo po umyciu auta. Samych kół już mi się myć nie chce. Po prostu leniwy jestem
A co do pylenia klocków, to sam nie wiem. Seryjne klocki podczas użytku torowego też dosyć mocno pyliły. Te może trochę bardziej ale pewny nie jestem.

A co do pylenia klocków, to sam nie wiem. Seryjne klocki podczas użytku torowego też dosyć mocno pyliły. Te może trochę bardziej ale pewny nie jestem.
- --==maly==----
I jak wyszły poprawki w Car SPA? Auto już odebrane?
Samochód wciąż nie odebrany. Dokładnie co i jak opiszę jak odbiorę.