Trzeba kiedyś porównać M3 e46 i M5 e39 po pełnym przeglądzie, żeby na pewno były w 100% sprawneGhost_Rider pisze: Gdy wcześniej dostawałem od dwóch M3 E46 kumpli na pół - półtorej długości, to teraz oni dostają na tyle,

Trzeba kiedyś porównać M3 e46 i M5 e39 po pełnym przeglądzie, żeby na pewno były w 100% sprawneGhost_Rider pisze: Gdy wcześniej dostawałem od dwóch M3 E46 kumpli na pół - półtorej długości, to teraz oni dostają na tyle,
bzdura!Ghost_Rider pisze:igła M3 powinna robić igłe M5.
Ghost_Rider pisze:Ja od początku odchodze M3, ale fakt im większa prędkość tym szybciejBombel pisze:Nie, żebym bronił Boogiego, ale moim zdaniem e39 do 100 będzie wolniejsze, ale potem na pewno wygra.
Bynajmniej tak to wyglądało, jak się kiedyś ścigałem.Przypomne jeszcze raz, wypowiadam się w oparciu o dane tabelkowe podawane przez BMW Motorsport i przynajmniej jak dla mnie, są to dane niepodważalne .... Chyba oni wiedzą najlepiej co za dzieci stworzyli i jak nimi jeździć
A to co się dzieje na ulicy to inna bajka. Czynników jest sporo, kierowca, opony, stan techniczny auta, lub nawet głupie przepływki. W niedziele po dupie dostały ode mnie cztery E46 M3, ale może przyjechałaby piąta i mnie złoiła. To taki neverending story i nie ma sensu odgrzewania starego kotleta, bo i tak nic z tego nie wyniknie
Można z pewnością powiedzieć, że i M3 i M5 jadą szybko i podobnie.
Akurat 2 tygodnie temu coś takiego miało miejsce... Zgadnij jaki był wynikMaRoS pisze:- E39 M5 Boogie edition vs E39 M5