Kills

Ogólnie zwiazane z BMW ///M
Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Kills

Post autor: Maros » ndz paź 22, 2006 02:14

Proponuje tak jak na większości forów umieścić temat Kills gdzie będzie można opisywać swoje przygody z innymi użytkownikami dróg :smile:

To może ja zaczne:
Udał mi się złapać nie byle z kim a z E60 M5, której kolor był niepokojąco podobny do mojego... :) Staneliśmy obok siebie na rosoła na pasach do skrętu w lewo w Dolinke Służewiecką. Wiedziałem, że będzie się coś działo, bo facet ostro jechał wcześniej. Na zielone spokojnie ruszamy i tuż po wyjściu z zakrętu oboje do deski z tym, że ja głupi już miałem zapiętą 3-ke :glupek: i odszedł mi jakieś dwie długości do jej końca... no ale nic mój błąd i jade za nim dalej. Skręcamy na ślimaka na Puławską w strone Piaseczna i tak samo tym razem już z 2-ki po wyjściu z łuku do deski i... nie wiem może troche wcześniej wcisnąłem gaz, ale nie odszedł mi ani na troche a wręcz przeciwnie troche go doszedłem :) Zmiana na 3-ke i powoli zaczął się oddalać, ale do końca 3-ki nie dalej jak na pół długości, 4-ki już nie wrzuciłem,bo samochody się pojawiły na drodze... potem kolo zjechał na wiadukt na pileckiego a ja pojechałem dalej do piaseczna. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z przebiegu sprawy :D

P.S. Właśnie wyczytałem, że Intelagos Blau jest oferowany w M5 :mad: A myślałem, że mam kolor jedyny w swoim rodzaju :smile:

Awatar użytkownika
cent01
Kontakt:

Re: Kills

Post autor: cent01 » ndz paź 22, 2006 09:38

Ja też opisze swoje zdażenie. Jechałem sobie z bielska z kumplem nagle patrze widze w lusterku bmw 645ASC. Myśle no to powalczymy wyprzedził mnie z prawiej strony był duży ruch wiec trzymałem się go zeby mi nie uciekł. Nagle patrze czerwone swiatło patrze zjezdza mi na prawy pas ja zajmuje lewy patrzymy się na siebie koles pokazuje kciukiem ze ma bmw wypasione. Oki patrze sie kiedy sie zmieni na zielone i gaz patrze jeden odchode dwa coraz dalej 3 został zmiazdzony a pozniej juz odpusciłem przeszedł koło mnie mrugnał awaryjnymi i poszedł !!! Poniżej umieszczam kilka fotek z tego zdażenia kumpel robił komórką
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Pale gume a nie dusze

Adamu
Kontakt:

Post autor: Adamu » pn paź 23, 2006 20:22

Przy jakiej prędkości były robione te zdjęcia (w lusterku) :smile: Jak duża była róznica w długosciach auta. 645 ma średnie szanse z M3 ale gratki udanego killa. :wink:
Nurburgring btg 9.45 stock compacto
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd

Awatar użytkownika
tom_kulturysci
Auto: E46 M3 & 335D

Post autor: tom_kulturysci » wt paź 24, 2006 11:05

ladnie, ladnie chlopaki....

u mnie byla ciekawa sytuacja:
ja w m3 i kierownik dobrze po 40-stce(z fajna laseczka po 30-stce) w audi a8 (model najnowszy) znaczek z tylu autka 4.2 quattro (czyli

4.2 FSI L 335 KM 430 momentu

0-100 km/h -6,4 (oczywiscie ksiazkowo)

na swiatlach (jedynych u nas w miescie :P) pomyslalem jak przycisnie to lece z nim a jak nie to skrecam za swiatlami...

1 wbite, systemy wylaczone i czekam.....

zolte.... zielone i ja ruszam a kierownik nie, no to mysle nie jedzie....

ale wbijam 2 chcem skrecac a kierownik OGIEN i mija mnie ...

no to ja deska obroty od 2,5 tys (kierownik ok 1,5 dlugosci na przodzie) do konca, 3 do konca i mam rowno, 4 zostaje z tylu delikatnie ok 1 dlugosci ale cisnie niesamowicie na zegarku ok 180 i..........

..... zdejmuje mnie policja :mrgreen: (tutejsza :wink: ) na radarek kierownik zwalnia ja zjezdzam na prawa zatoczke on mija mnie i mruga awaryjnymi :wink:

policjant znajomy (jeden z niewielu co wladza nie uderzyla do glowy) puszcza mnie :mrgreen:

P.S. ciekawe jak by kierownik mial pod maska zamiast 4.2 :

6.0 450 KM - 580 momentu, 0-100 - 5,1 s

Awatar użytkownika
Maros
Kontakt:

Post autor: Maros » pt lis 10, 2006 13:25

Wczoraj ok 23 spotkałem na światłach na marynarskiej przy galerii mokotów Volvo S80 V8 AWD. Oboje skręcaliśmy w prawo w Rzymowskiego. Przy światłach z Gotarda on stanął na pole position ja za nim. Na wszelki wyapdek wyłączyłem DSC i dobrze bo dobrze czułem, że coś będzie się działo :) Gość ruszył z kopyta ja tuż za nim. Od początku do końca dwójki trzymałem się tuż za nim i musiałem odpuszczać gaz. Nie mogłem go wyprzedzić bo na dwóch pozostałych pasach były samochody. Na trójce zrobiło się pusto i gość zjechał na środkowy pas i do końca trójki wyprzedziłem go o jakąś długość potem na czwórce oddaliłęm się na kilka więcej. :) Ogólnie myślałem, że będzie to lepiej śmigać...

Gość zjechał na KENa a ja pojechałem na Rosoła i w oddali zobaczyłem jak jakieś audi A4 delikatnie mówiąc zapieprzając skręcił z Dolinki w lewo w Rosoła. No to ja za nim :) Była to czarna RS4 :D Paru maruderów przyblokowało go na wyskości statoila i mogłem go dogonić. Małe tasowanko i droga pusta przed nami :) Akurat się zapaliło pomarańczowe przy Ciszewskiego ale RS4 postanowiło przejechać na nim, więc ja też :) od połowy trójki do końca czwórki a nawet troche dalej wydaje mi się, że odległość ani się nie zmniejszała ani nie zwiększała... pisze "wydaje mi się" bo było to z 10 metrów i trudno mi było ocenić. Potem gość skręcił w Belgradzką, ja za nim... tym razem na dwójce do końca trzymałem go się blisko i nie odszedł mi ani na centymetr :) Gość chwile potem podziękował awaryjnymi i skręcił w jakąś uliczke osiedlową, ja mrugnąłem długimi i pojechałem zadowolony z rezultatu do domu :)

Awatar użytkownika
tom_kulturysci

Post autor: tom_kulturysci » pt lis 10, 2006 13:32

kurde fajnei WAM ze macie gdzie i z kim sie czasem poprobowac... bo u nas to bida z nedza.... :mad:

Awatar użytkownika
cent01
Kontakt:

Post autor: cent01 » śr lis 22, 2006 11:18

Zdjecia w lusterku były robione przed walką było to gdzieś 100km/h. A różnica trudno powiedzić ale odalalem się może też dlatego że 645 było w automacie jak by miał ręczną skrzynie było by ciekawiej ale i tak by szans nie miał z m powerem
Pale gume a nie dusze

Awatar użytkownika
tom_kulturysci

Post autor: tom_kulturysci » ndz gru 03, 2006 02:51

dzisiaj mialem spotkanie z audi TT 1,8t 225km

rezultat:

gosc jezdzil pierwszy po miescie (bo sie bal wyjechac poza miasto) a ja jak duren za nim, ok 10 km zrobilismy i potem wyjechal na glowniejsza ulice, przyblokowal na samochod i mielismy po 60km/h i start na maxa (ja caly czas z tylu) na koniec 2-giego biegu wyjechalem na drugi pas i zaczelem z nim sie rownac, 3-bieg i jestem przed nim i zjezdzam na wlasciwy pas ruchu...

gosc nie wierzyl :lol: i nie uwierzyl ze to mozliwe i umowilismy sie na jutro....

bedzie znowu relacja....
:mrgreen:

Awatar użytkownika
tomek///M3
Kontakt:

Post autor: tomek///M3 » śr gru 27, 2006 01:51

kulturysci pisze: bedzie znowu relacja....
:?:

Awatar użytkownika
tom_kulturysci

Post autor: tom_kulturysci » śr gru 27, 2006 01:54

tomek///M3 pisze:
kulturysci pisze: bedzie znowu relacja....
:?:

kierownik z tt nie chcial jakos na nastpny dzien sie scigac.....

widzialem go ostatnio ale jakos nie wykazal zadnej checi i nawet sie nei zatrzymal.....

:lol:

Awatar użytkownika
Matschke
Kontakt:

Post autor: Matschke » wt lut 06, 2007 15:08

Witam Wszystkich !
no wiec i ja cos tutaj napisze.
dzisiaj jadac na rehabilitacje spotkalem na Wislostradzie srebrne BMW M3 na 17tkach Ori. Jakis gosc w okularach slonecznych byl za kierownica, wygladal na Wlocha.
tasowal ostro miedzy autami, ja za nim, ale jakos lepiej udalo mu sie przecisnac, ale dopadlem go w koncu za tunelem w storne Gdanska i zaczalem za nim jechac, wciskal na maksa i minimalnie mi tak odchodzil od ok. 80 - 150 km/h.... potem jakos udalo mi sie go wyprzedzic, bo znalazlem luke szybciej od niego i on siedzial mi na ogonie, jak przyspieszylem pare razy, to ani mu nie odjezdzalem ani on mnie nie dochodzil, wiec ciekawie bylo. Niestety nie udalo nam sie stanac na zadnych swiatlach na Pole Position :( byl duzy ruch.
Juz jestem ciekaw wlasnie jak bedzie po programie, skoro na serii nie bylo tak zle :)
Dla niewiadomych moje auto to BMW 335d touring.
Pozdrawiam
Maciek

Awatar użytkownika
Maros
Kontakt:

Post autor: Maros » wt lut 06, 2007 18:12

tak myślałem, że taki będzie wynik z rolki... amg miało podobnie :smile: czyli tak jak mówiłem teraz ze startu byś dostał, z rolki podobnie potem po programie powinno być podobnie ze startu (tzn na starcie będziesz dostawał ale potem mocno gonił) a z rolki wole nawet nie myśleć :lol:

Awatar użytkownika
cent01
Kontakt:

Post autor: cent01 » wt lut 06, 2007 23:10

Ja jezdziłem coupe ze silnikiem 335d i wcale nie widze żadnej konkurencji do M3 E46. Jak na disla to bardzo fajnie ale to M3 daleko zobaczymy co pokaze nowe M3 :)
Pale gume a nie dusze

Adamu
Kontakt:

Post autor: Adamu » wt lut 06, 2007 23:23

Do e-46 nie tak bardzo... Po programie w trasie możecie się dziwić :wink: e-90 to będzie inna liga ale e-46 konkurencyjna o ile bez zakrętów :wink:
Nurburgring btg 9.45 stock compacto
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd

Awatar użytkownika
Matschke
Kontakt:

Post autor: Matschke » śr lut 07, 2007 00:34

cent01, a dlaczego tak myslisz ?
autko ma niecale 300 KM w serii, po programie jakies 330-340 KM, wiec dlaczego mialbym nie startowac z M3.... z rolowanego nawet z mila przyjemnoscia, skoro na serii calkiem ladnie to wychodzi :)
z reszta pozyjemy, zobaczymy, zrobie program, to nie jeden raz stane z Marosem i Mateushem :)

ODPOWIEDZ