Spotkania - Warszawa
Re: Spotkania - Warszawa
--==maly==---- kiedyś podjadę z ciekawości, ale to wszystkiego i tak nie wytłumaczy. Do tego dochodzą zmiany biegów, ilość paliwa, opór opon, a także masy rotujące. Ja mam jednak szersze opony i większe heble.
Pamiętam jak zmieniłem opony z 225/40/19+255/35/19 na 245/35/19+275/30/19 to wyraźnie czułem że przy wyższych prędkościach jest wolniejsza.
Pamiętam jak zmieniłem opony z 225/40/19+255/35/19 na 245/35/19+275/30/19 to wyraźnie czułem że przy wyższych prędkościach jest wolniejsza.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Jak miałem M3 z Hubertem ścigaliśmy się wielokrotnie i zawsze wypadało równo a warunki były różne opony inne różna ilość paliwa w baku nie ma to wielkiego wpływu różnice są minimalne.
Na hamownie warto pojechać przy powołaniu się na forum 150zł normalnie 200zl więc nie jest to majątek a widzisz jak przebiega moc i moment czy nie ma jakiegoś problemu czasem pompa paliwa filtr świece cewki przepływomierz to wszystko pierdoły ale jak nie padły całkiem tylko trochę niedomagają nie ma błędu a wpływają na moc. Jak na hamowni wyjdzie słabo wtedy Live data i znajdzie się gdzie jest problem.
Przy tej zamianie opon o której piszesz nic dziwnego,że odczuwałeś różnice bo licznik oszukiwał przy 100km/h 3km/h przy 200km/h już 6km/h.
W 330Ci przy identycznej różnicy w oponach czas 0-200 pogorszył mi się z licznikowych 24-25s do 26-27 ale na GPS było bardzo podobnie.
Na hamownie warto pojechać przy powołaniu się na forum 150zł normalnie 200zl więc nie jest to majątek a widzisz jak przebiega moc i moment czy nie ma jakiegoś problemu czasem pompa paliwa filtr świece cewki przepływomierz to wszystko pierdoły ale jak nie padły całkiem tylko trochę niedomagają nie ma błędu a wpływają na moc. Jak na hamowni wyjdzie słabo wtedy Live data i znajdzie się gdzie jest problem.
Przy tej zamianie opon o której piszesz nic dziwnego,że odczuwałeś różnice bo licznik oszukiwał przy 100km/h 3km/h przy 200km/h już 6km/h.
W 330Ci przy identycznej różnicy w oponach czas 0-200 pogorszył mi się z licznikowych 24-25s do 26-27 ale na GPS było bardzo podobnie.
Oklepali Cie chlopaki i tyle, zdarza sie, to czynnik ludzki ew cos sie gruzuje
Poprosze o ten film.
Poprosze o ten film.
Ale zauważ że zmieniłem opony na niższe, więc licznikowe czasy powinny się poprawić.--==maly==---- pisze:Przy tej zamianie opon o której piszesz nic dziwnego,że odczuwałeś różnice bo licznik oszukiwał przy 100km/h 3km/h przy 200km/h już 6km/h.
Oczywiście że mnie sklepali. Nie mniej jednak wolę wiedzieć dlaczegoCamil pisze:Oklepali Cie chlopaki i tyle, zdarza sie, to czynnik ludzki ew cos sie gruzuje

OK. filmik skończony, ale będzie się jeszcze trochę kompilował.
Niestety było ciemno i ogólnie ujęcia słabe, więc nie jest to Hollywood, ale myślę że wyszło całkiem nieźle. Na pewno jest to fajna pamiątka
Najpóźniej jutro wieczorem porozsyłam filmik do uczestników.
Jak już wspominałem filmik nie będzie ogólnodostępny i myślę że wszyscy uczestnicy woleliby żeby tak pozostało. Proponuje przyjąć więc system w którym wszyscy uczestnicy będą udostępniać filmik wyłącznie osobom które znają osobiście.
Tak więc osoby zainteresowane filmikiem odsyłam do znanego im uczestnika owego spota.
Niestety było ciemno i ogólnie ujęcia słabe, więc nie jest to Hollywood, ale myślę że wyszło całkiem nieźle. Na pewno jest to fajna pamiątka

Najpóźniej jutro wieczorem porozsyłam filmik do uczestników.
Jak już wspominałem filmik nie będzie ogólnodostępny i myślę że wszyscy uczestnicy woleliby żeby tak pozostało. Proponuje przyjąć więc system w którym wszyscy uczestnicy będą udostępniać filmik wyłącznie osobom które znają osobiście.
Tak więc osoby zainteresowane filmikiem odsyłam do znanego im uczestnika owego spota.
mało prawdopodobne, bo ja zmieniałem przy samej odcincekostek_ja pisze:Natomiast z Krystianem po prostu za późno bieg zmieniłem

ale cieszę się że moja "babcia" dała radę młodszej sztuce do tego z nowym sercem

Ja też tak zmieniam, ale wówczas zmieniałem pas, patrzyłem się w lusterko i jakaś sekundę jechałem na odcince, nie przyśpieszając.
Ewidentne mój błąd. Zobaczysz na filmiku
Ewidentne mój błąd. Zobaczysz na filmiku

Kostek
Jak znajdziesz chwilę, to wyślij mi filmik
Dobre piwo ze mnie
Jak znajdziesz chwilę, to wyślij mi filmik

Dobre piwo ze mnie
BMW M5 01r CarbonBlack
Zestaw kompresora RK Autowerks S2
UUC V12 koło+sprzęgło
Kolektory, katy, x-pipe Supersprint
Wydechy Britalman
Zawieszenie: Gwint D2 Sport
Hamulce: Swap Przód i Tył BMW M6
Koła 19cali: Oryginał BMW M6
UUC V12 koło+sprzęgło
Wydechy Britalman
Kostek, czy ja też mogę prosić o filmik?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Filmik gotowy, PW powysyłane. Gdyby ktoś z uczestników nie dostał, poproszę o PW.
Camil, PiotrekM5, piotr e38, jeżeli spotkaliśmy się na żywo, to wyślijcie mi PW. Sory ale mam słabą pamięć do osób i jakoś nie pamiętam.
Niestety muszę wprowadzić taką zasadę gdyż już mi raz zabrali prawko w Polsce, raz we Włoszech, więc wolę się Niemcom nie narażać
Camil, PiotrekM5, piotr e38, jeżeli spotkaliśmy się na żywo, to wyślijcie mi PW. Sory ale mam słabą pamięć do osób i jakoś nie pamiętam.
Niestety muszę wprowadzić taką zasadę gdyż już mi raz zabrali prawko w Polsce, raz we Włoszech, więc wolę się Niemcom nie narażać

Nie spotkalismy
Zatem milego ogladania

Zatem milego ogladania

W drodze powrotnej z warsztatu spotkałem przypadkowo dwóch uczestników, wpierw minał mnie na niezłym ogniu Koki, a chwilę za nim jak pocisk przeleciał zdaje się kostek. Miałem 1 7 1 na budziku gdy mnie mijali, ciekawe wrażenie, poczułem się jak na niemieckiej autostradzie
Pozdrowienia dla wszystkich

Pozdrowienia dla wszystkich

GRUBA Impreza
Film zajebisty

Film zajebisty

BMW M5 01r CarbonBlack
UUC V12 koło+sprzęgło
Wydechy Britalman
UUC V12 koło+sprzęgło
Wydechy Britalman
Bo to przecież było na niemieckiej autostradzieKudłaty pisze:poczułem się jak na niemieckiej autostradzie

Jak mogłeś kraj pomylić?

Fajne, hehe!
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2