Allegro, eBay, itd. - ciekawe rzeczy do M
Re: Allegro, eBay, itd. - ciekawe rzeczy do M
Dla mnie dalej bleeee. Ale jak tam kto lubi. A co to za tuner takie klapki robil na tej ze zdjecia to "CRS" chyba jesli dobrze widze. Ktos kojarzy?
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Pod koniec lat 80 tuning wyglądał nieco inaczej. Wtedy jak ktoś miał taką klapę (zapewne na samochodzie sprowadzonym z niemiec) to był kimś... Jak jechał jakiś w124, czy 126 z szeroką maską z przodu to każdy się ślinił i było to coś totalnie nie osiągalnego a jeżeli już to było abstrakcyjnie drogie. Miałem co prawda wtedy jakieś 10 lat ale akurat pamiętam takie smaczki dobrze.
Pamiętam też jak kiedyś (chyba koniec lat 90) jechałem przez pół kraju pod niemiecką granicę po lampy Tresera do Audi 80, nie było za bardzo internetu, kurierów, z komórkami też kolorowo nie było.
Te czasy już nie wrócą
.
Pamiętam też jak kiedyś (chyba koniec lat 90) jechałem przez pół kraju pod niemiecką granicę po lampy Tresera do Audi 80, nie było za bardzo internetu, kurierów, z komórkami też kolorowo nie było.
Te czasy już nie wrócą

jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
A szkoda, było fajnie, bardziej doceniało się rzemiosło i ludzi którzy potrafili coś zrobić sami, rozwijały się zdolności manualno- intelektualne u młodzieży
, a teraz co, każdy może kupić chiński badziew za parę groszy i ma, zamiast trochę pogłówkować.

- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Przy tych cenach częste będą takie widoki.
Fakt faktem jak ktoś to z głową założy to będzie latać bez żadnych problemów.
emka i bez lpg wymaga duzej troski aby wszystko bylo ok a co dopiero z gazem,poza tym to profanacja auta.ja preferuje rozwiązanie jedno choc bolesne,po prostu mniej jeździć.na codzień oszczedny diesel a do zapier;; emka.bez sensu wozić sie emka w korkach i jeździc nia po bułki.ja najbardziej lubię zamiast relaksowac sie wieczorem przy tv pozapieprzac po miescie tak po 22.00 a do firmy i na zakupy dieselek.--==maly==---- pisze:Przy tych cenach częste będą takie widoki.
JK
- --==maly==----
A ja 50x wole mieć M z LPG i jeździć gdzie chce i ile chce niż śmigać jakimś gównianym glonojadem na ON na co dzień.
Już niestety nie produkuje się oszczędnych Diesli, oszczędne i bezproblemowe Diesle skończyły się niestety wraz z zaprzestaniem produkcji silnika 1,9TDI z grupy VW.
- --==maly==----
Dokładnie szybka benzyna pali 12-13L szybki diesel 10 więc gdzie tu oszczędność biorąc jeszcze pod uwagę,że benzyna przejedzie 300tyś km bez dotykania a diesel po 200 wymaga wkładu kilku kilkunastu tysięcy złotych we wtryski, turbiny,pompę czy inne DPFy
W tej chwili najoszczędniejsze auto są na LPG choć już pewnie nie długo bo i na to coś wymyślą.
W tej chwili najoszczędniejsze auto są na LPG choć już pewnie nie długo bo i na to coś wymyślą.
--==maly==----, dużo zależy od tego gdzie i jak się jeździ. Ja eMką jeżdżę dosyć często. Nie używam jej tylko do zwykłej jazdy w dzień po Warszawie. Po prostu nie ma to sensu, lepiej jeździć Focusem w dieslu. Przez 90% czasu praktycznie nie widzę różnicy, przez 5% Focus jest nawet lepszy, a jeździ za dużo mniejsze pieniądze. Oczywiście wieczorem biorę eMkę, bo jak jest luźno to różnica jest masakryczna. O trasie już nie wspominam. Do tego posiadanie drugiego samochodu daje ten bonus że jak się jeden zepsuje to dalej masz czym jeździć. Chociaż z reguły psują się w tym samym czasie
Nie bardzo wiem jak i gdzie jeździsz, ale cały czas mówisz jaka to eMka jest męcząca, a to chyba nie ma sensu

Nie bardzo wiem jak i gdzie jeździsz, ale cały czas mówisz jaka to eMka jest męcząca, a to chyba nie ma sensu

- --==maly==----
Ja jeżdżę głównie trasę przejazd przez Warszawę i wylot na trasę. W Warszawie poruszam się raczej wieczorami i w weekendy w tygodniu staram się unikać.
Jedyny minus to fakt,że trasę mam dziurawą ale pomału próbuję się przestawić na trochę dłuższą wolniejszą ale lepszą nawierzchniowo trasę.
Dla mnie w takiej sytuacji nie ma sensu jeździć dieslem i męczyć się z tym klekotem fakt może być oszczędny ale jak ma być mocny to już nie będzie oszczędny.
Jak ma być oszczędnie i miło w trasie to tylko LPG i jakieś V8 spalanie 13L przy dość dynamicznej jeździe a jedziemy taniej niż dieslem.
A jak już jesteśmy przy tym temacie:
M5 E39 LPG
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... seCase=New
Audi RS6 C5 LPG
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... seCase=New
Maserati Coupe Cambiocorsa LPG
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... seCase=New
A Japończycy jakiś czas temu zagazowali GTRa są filmy i zdjęcia w necie.
Jedyny minus to fakt,że trasę mam dziurawą ale pomału próbuję się przestawić na trochę dłuższą wolniejszą ale lepszą nawierzchniowo trasę.
Dla mnie w takiej sytuacji nie ma sensu jeździć dieslem i męczyć się z tym klekotem fakt może być oszczędny ale jak ma być mocny to już nie będzie oszczędny.
Jak ma być oszczędnie i miło w trasie to tylko LPG i jakieś V8 spalanie 13L przy dość dynamicznej jeździe a jedziemy taniej niż dieslem.
A jak już jesteśmy przy tym temacie:
M5 E39 LPG
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... seCase=New
Audi RS6 C5 LPG
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... seCase=New
Maserati Coupe Cambiocorsa LPG
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... seCase=New
A Japończycy jakiś czas temu zagazowali GTRa są filmy i zdjęcia w necie.
ja tam zawsze mowilem, ze sie da, trzeba tylko poznac co to mity, a co fakty.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Najlepiej zamieszkać w Wenezueli bo tam paliwo jest po 0.05zł a LPG jest za darmo
hehe.
Ja swoim codziennym autem robię średnio 3000 km miesięcznie a koszt 100 km to jakieś 25 zł i nie jest to na gaz
Nie wyobrazam sobie meczyć Mkę na codzień - po prostu byłoby mi jej szkoda.

Ja swoim codziennym autem robię średnio 3000 km miesięcznie a koszt 100 km to jakieś 25 zł i nie jest to na gaz