Allegro, eBay, itd. - ciekawe rzeczy do M

Ogólnie zwiazane z BMW ///M
Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
Kontakt:

Re: Allegro, eBay, itd. - ciekawe rzeczy do M

Post autor: Venom » pt mar 09, 2012 22:27

Ogłoszenie już widziałem wcześniej. Auto jest w rejestrze nr 49.
http://m5e34.pl/m5_e34_w_polsce_-_rejestr.html

Camil
Auto: e36s54
Kontakt:

Re: M5 e34 po lifcie już w 90 roku prawdziwy raritas

Post autor: Camil » pt mar 09, 2012 22:32

Zefffiros pisze:jak by ktoś nie wiedział były prawdziwe rarytasy czyli M5 e34 na szerokiej nerce już w 90 roku: http://allegro.pl/bmw-e34-m5-rarytas-lu ... 98143.html
cena też zdrowa.
Normalna, jesli jest w takim stanie jakim powinna byc. Sam za tyle wystawie po renowacji.

m!xeR
Auto: scirocco r
Kontakt:

Post autor: m!xeR » sob mar 10, 2012 01:02

Napiszę tak...auto jest warte tyle ile zapłaci za nie klient, nie mniej i nie więcej. W Polsce mało ludzi docenia wartość aut a Ci którzy doceniają najczęściej nie mają funduszy. E34 nawet M za 40k+ hmmm może auto i jest tyle warte ale nie dla przeciętnej osoby, która planuje zakup tego modelu. Taaa wiem, że "real Ms were hand built" ale e34 za ponad 40 klocków to fanaberia do której my Polacy długo nie dojrzejemy.
Kiedy kupowałem swoje M3 poprzedni właściciel powiedział mi(może szczerze a może nie ale coś w tym jest), że teraz nie zapłaciłby za eMke w tej budzie więcej niż 60k. Wtedy nie przywiązywałem do tego większej wagi ale obserwując allegro oraz forum widzę, że naprawdę ciężko jest sprzedać M3 e46 w kwocie większej niż 60-65k pln bez względu na stan, w Polsce. M3 Kosiniaka pojechało do Niemiec a stało na alledrogo dość długo, dopiero kiedy pojawiło się na zagranicznych portalach ogłoszeniowych udało się sprzedać auto. Podobnie z S4 Nickolasa(dla tych którzy nie znają auta - Audi S4 B5 601 HP za 40k+ pln) ect. no dobra było jeszcze 911t modzone przez Karola, które w Polsce też się nie sprzedało.
Tak więc u Nas łatwo pozbyć się rodzynków nie jest, może to kwestia tego, że jeszcze nie dorośliśmy a może dlatego, że nieco realniej(niż nasi sąsiedzi zza zachodniej granicy) patrzymy na ceny.

Zefffiros

Post autor: Zefffiros » sob mar 10, 2012 10:17

E34 M5 ma szanse się sprzedać za 40k+ pod warunkiem że jest to egzemplarz oryginalny i zainteresuje się nim koneser marki. Wszelkie przeróbki w takim egzemplarzu powodują moim zdaniem utratę wartości. Jeśli ktoś po prostu szuka emki to za 40+ kupi wypasione e36 lub dołoży trochę i kupi e39 M5. Patrząc z punktu osiągów i eksploatacji są to lepsze samochody. Dlatego też "rarytas" z szeroką nerką i kierą AS Schnitzer nie wzbudza mojego entuzjazmu, wolałbym oryginał. Jestem ciekawy czy się znajdzie kupiec, moim zdaniem jeszcze długo nie.

Macie rację, że w Polsce nie ma jeszcze tak rozbudowanego rynku klasyków. Jeśli wierzyć gościowi to te e34 M5 z Gdańska co stało z ponad półroku na allegro poszło też do Niemiec.

Zefffiros

Post autor: Zefffiros » sob mar 10, 2012 10:23

jak przyjrzałem się zdjęciom z rejestru to nawet nie wygląda źle jak się przypatrzeć i dodatki pasują, ale i tak wolałbym oryginał.

Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Post autor: --==maly==---- » sob mar 10, 2012 10:57

A ja się nie zgadzam. Da się w Polsce sprzedać dobre auto w dobrej cenie tylko musi być naprawdę dobre 95% aut opisywanych jako ideały w dość wysokiej cenie na żywo okazuje się szrotami. To nie jest tak,że M3 za 80-85k wisi,wisi i nikt nie przyjedzie obejrzeć kilku ludzi zawsze pojedzie ale okazuje się,że tu coś trzeba podrobić tu szpachla tu coś wyje i gówno wychodzi z transakcji. Auto w tej cenie musi być bdb i koniec jak już chce się uzyskać dobrą cenę to kupujący musi być zachwycony stanem auta bo zainteresowanych będzie nie dużo zadzwonią 2-3 osoby obejrzą szrot i potem kwitnie rok na allegro.
Sprzedający myślą,że wcisną ludziom gówno w cenie ideału to już nie te czasy.
Przykładem takich aut jest czerwone m3 e46 ze szczecina,które wisi już z rok za 90-80tyś sam znam dwie osoby,które oglądały ten szrot po kilku dzwonach co nawet odpalić nie chce.
Gdyby auto naprawdę było takie jak w opisie już dawno by się sprzedało.
Przykładem może być czerwone m3 e46 z Lublina,które kupił Misiek i co nie da się sprzedać w dobrej cenie? Tylko trzeba mieć prawdziwy rarytas a nie wypucowanego szrota.
Moje szare M3 też sprzedałem w dobrej cenie i nie opuścił bym ani grosza bo takich aut nie ma!! A nie jak większość całe w szpachli łącznie z dachem i porwane podłogi za 80k okazja jak .....

piotr e38

Post autor: piotr e38 » ndz mar 11, 2012 20:57

Podzielam trochę zdanie Małego, też uważam, że da się sprzedać DOBRE auto w Polsce powyżej ceny rynkowej, jeśli jest naprawdę w super stanie i nie ma do czego się przyczepić.
Miałem okazję sprzedawać nie jedno auto i wiem że jak mam auto "malinkę" to wystawiam cenę wyższą niż rynkowa lub rynkową ale z górnej półki i zawsze się sprzedaje i to o dziwo w krótkim czasie, jedno-dwa ogłoszenia.
Dużo ludzi ma już dosyć szrotów. Sam jak szukam auta, to wolałbym je kupić na miejscu niż gonić do szwablandii, a jak wiadomo Niemcy dobre samochody też cenią i to wysoko, więc jeśli mam dobre auto pod nosem i jest naprawdę dobre, to płacę i biorę, bo dobre od niemca nie będzie tańsze, a może i droższe.

Takie jest moje zdanie.

Zefffiros

Post autor: Zefffiros » ndz mar 11, 2012 23:08

Tylko że w przypadku e34 M5 nie ma czegoś takiego jak cena rynkowa :) W przypadku takiego samochodu trzeba znaleść specyficznego napalonego klienta. A tacy woleliby oryginał - moim zdaniem. Macie rację, że ludzie zapłacą więcej za dobry samochód, bo zazwyczaj kupno szrota oznacza dorzucenie drugie tyle co się zaoszczędziło.
Dlatego uważam, że ten omawiany okaz trochę powisi na allegro.
Myślę, że psychologiczną granicą jest 30k PLN, a 40k PLN to już cena tylko dla PRAWDZIWEGO KONESERA E34 M5.

Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
Kontakt:

Post autor: Venom » pn mar 19, 2012 19:09

"Witam piękna i niespotykana klapa do BMW M5" :P
http://allegro.pl/klapa-bagaznika-sedan ... 63718.html

Camil
Auto: e36s54
Kontakt:

Post autor: Camil » pn mar 19, 2012 19:50

O fuck kiedys w szczecinie mega wiele lat temu widzialem czarna 3,6 z dziura w masce i identycznie zeszpachlowana tylna klapa.
Ostatnio zmieniony pn mar 19, 2012 19:51 przez Camil, łącznie zmieniany 1 raz.

Kudłaty

Post autor: Kudłaty » pn mar 19, 2012 19:51

Venom pisze:"Witam piękna i niespotykana klapa do BMW M5" :P
Dość ciekawe, bo do mercedesów w tym samym przedziale rocznikowym był stosowany identyczny wzór przetłoczenia. Nie wiem co to za tuner, nie mniej kiedyś się o to zabijano, z resztą jak o większość tuningowych gadzetów, a teraz trendy się odwróciły o 180'.

Dino444
Kontakt:

Post autor: Dino444 » pn mar 19, 2012 20:08

Kudłaty pisze:Venom napisał/a:
"Witam piękna i niespotykana klapa do BMW M5"
http://allegro.pl/klapa-b...2205363718.html

Dość ciekawe, bo do mercedesów w tym samym przedziale rocznikowym był stosowany identyczny wzór przetłoczenia. Nie wiem co to za tuner, nie mniej kiedyś się o to zabijano, z resztą jak o większość tuningowych gadzetów, a teraz trendy się odwróciły o 180'.
Wydaje mi się, że to nie żaden tuner tylko poprostu robota jakiegoś wizjonera w domowym gararzu. Wygląda to okropnie, kiedyś widziałem coś takiego na E36.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??

Kudłaty

Post autor: Kudłaty » pn mar 19, 2012 20:33

Obrazek

Obrazek

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » wt mar 20, 2012 00:05

Kudłaty pisze:
Venom pisze:"Witam piękna i niespotykana klapa do BMW M5" :P
Dokładnie o tym samym pomyślałem, w mercedesach tak było. Jeżeli ta klapa to oryginał a nie jakaś rodzima jednostkowa produkcja to za parę lat może to być niezły rarytasik.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

Patu
Kontakt:

Post autor: Patu » pn mar 26, 2012 12:05

Dobry motyw z tą klapą.

To raczej żaden falsyfikat nie jest.

Czy wygląda okropnie? To raczej kwestia koloru auta.

Pozdr!

ODPOWIEDZ