ku przestrodze - M5 e60 z Florydy

Ogólnie zwiazane z BMW ///M
Awatar użytkownika
Pablo
Kontakt:

Re: ku przestrodze - M5 e60 z Florydy

Post autor: Pablo » czw lut 07, 2008 10:29

Jako że jeździłem samochodem w czasach kiedy Wy chodziliście do szkoły podstawowej to też sie wypowiem :wink:

Oczywiście można pisać że wszystko zależy od charakteru itd. Moze do pewnego stopnia tak jest ale nie do konca sie z tym zgadzam. Bo jak to jest że to młodzi kierowcy powoduja najwiecej wypadków i są większym zagrożeniem na drodze? Dlaczego stawki ubezpieczeniowe dla młodych kierowców sa wyższe? Bo maja inne charaktery? Nie, bo w zdecydowanej wiekszości jeżdzą nieodpowiedzialnie i po pół roku za kierownicą myslą że sa najlepsi na świecie. W dużej częsci takich kierowców natura eliminuje sama.
I jak czytam takie pierdoły że młody kierowca powinien zaczynac od mocnego samochodu to mnie krew zalewa jak mozna takie głupoty pisać. Do wszystkiego trzeba nabrać szacunku, i to przychodzi z czasem. Nawet jak juz sie wydaje że rozsądnie jeździsz i panujesz nad samochodem to radze nie popadac w samozachwyt - MaRoS & Os_ - pamiętacie obwodnice Garwolina ostatnio?

No, koniec filozoficznych rozważań :grin:
17.01.11

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Post autor: Maros » czw lut 07, 2008 11:50

mi chodziło o to żeby nie generalizować. I nie zwalać tego wypadku WYŁĄCZNIE na wiek kierowcy. Oczywistym jest, że doświadczenie odgrywa tutaj dużą rolę i może gdyby ten chłopak miał 28 a nie 18 lat, to by się nie zabił. Ale jest też możliwe, że gdybyś Ty, Pablo, tam siedział skończyłbyś tak samo - dowodem jest chociażby owa obwodnica Garwolina :wink:

Awatar użytkownika
Pablo
Kontakt:

Post autor: Pablo » czw lut 07, 2008 11:58

MaRoS pisze:mi chodziło o to żeby nie generalizować. I nie zwalać tego wypadku WYŁĄCZNIE na wiek kierowcy. Oczywistym jest, że doświadczenie odgrywa tutaj dużą rolę i może gdyby ten chłopak miał 28 a nie 18 lat, to by się nie zabił. Ale jest też możliwe, że gdybyś Ty, Pablo, tam siedział skończyłbyś tak samo - dowodem jest chociażby owa obwodnica Garwolina :wink:
Oczywiście - siebie miałem także na myśli.
17.01.11

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » czw lut 07, 2008 15:07

Pablo pisze:I jak czytam takie pierdoły że młody kierowca powinien zaczynac od mocnego samochodu to mnie krew zalewa jak mozna takie głupoty pisać.
Może nie zaczynać, ale to nie ma większej różnicy jakim jedzie samochodem, skoro i tak jedzie niebezpiecznie i tak(w słabym samochodzie ma gorsze (albo nie ma) strefy zgniotu, poduszki powietrzne itd. a mocniejszym jedzie szybciej), chodziło mi nie o to żeby dać dzieciakowi Ferrari F430 i powiedzieć jedź sobie, ale żeby zanim zacznie jeździć tym samochodem jak mistrz prostej zobaczył na torze jak mało umie.

A moim zdaniem nasza jazda po obwodnicy Garwolina była zdecydowanie mniej niebezpieczna, od tego co niektórzy robią np. w fiacie panda przy 100 km/h tzn. wyprzedzanie na trzeciego na zakręcie itd. Prędkość jest mniej niebezpieczna od takich głupich zachowań na drodze.

A co do wieku kierowcy. Ostatnio byłem najmłodszy i co ciekawe nie jechałem najszybciej i najniebezpieczniej :wink:

Awatar użytkownika
Pablo
Kontakt:

Post autor: Pablo » czw lut 07, 2008 15:40

kostek_ja pisze:

A moim zdaniem nasza jazda po obwodnicy Garwolina była zdecydowanie mniej niebezpieczna, od tego co niektórzy robią np. w fiacie panda przy 100 km/h tzn. wyprzedzanie na trzeciego na zakręcie itd. Prędkość jest mniej niebezpieczna od takich głupich zachowań na drodze.
jak nie wiesz o co chodzi z tą obwodnicą to sie nie wypowiadaj
17.01.11

Idzik
Kontakt:

Post autor: Idzik » czw lut 07, 2008 17:36

kostek_ja pisze: A co do wieku kierowcy. Ostatnio byłem najmłodszy i co ciekawe nie jechałem najszybciej i najniebezpieczniej :wink:
Gdydym w mojej sytuacji to ja był kierowcą i jechał z też tatą, też bym jechał tak samo. Zaloże sie że w innej sytuacji jechałbyś szybciej, może nie tak jak reszta, ale na pewno szybciej...

Pablo,a co się stało wtedy na obwodnicy? Rzuciło kogoś przy większej prędkości ? Napisz jak możesz i to nie tajemnica, bo sam nie wiem.

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Post autor: Maros » czw lut 07, 2008 18:00

były miejsca oblodzone co przy >20 powoduje duży niepokój wewnętrzny. Mi tyłek troche wyjechał i gorąco się zrobiło. A to było jak zwolniłem z 25 :wink: Os_ i Pablo mieli podobnie

Awatar użytkownika
Pablo
Kontakt:

Post autor: Pablo » czw lut 07, 2008 18:04

MaRoS pisze:były miejsca oblodzone co przy >20 powoduje duży niepokój wewnętrzny. Mi tyłek troche wyjechał i gorąco się zrobiło. A to było jak zwolniłem z 25 :wink: Os_ i Pablo mieli podobnie
nie ma co gadać, mogło sie to różnie skończyć.
17.01.11

mateush
Site Admin
Auto: 997TT

Post autor: mateush » pt lut 08, 2008 02:02

Zamykam temat bo odlecial.

Tak jak w temacie - niech ta sytuacja bedzie dla wszystkich przestroga. Mlody wiek i 500KM to nie jest dobre polaczenie.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!

Zablokowany