Filmy i zdjecia z BMW M
Re: Filmy i zdjecia z BMW M
Myślę, że nie, ale mówimy o ŚWIEŻYCH M3 i M6, a nie o starym, przekładanym śmieciu.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
ja to najdalej nią byłem w Garwolinie i tez miałem strachaBombel pisze:Myślę, że nie, ale mówimy o ŚWIEŻYCH M3 i M6, a nie o starym, przekładanym śmieciu.

ale w 2002 roku byłem w Chorwacji Omegą A 2.4 automat z przyczepa na której były dwa motocykle i ponton

no i w Podkowie Leśnej i to nocąSteff pisze:ja to najdalej nią byłem w Garwolinie i tez miałem stracha

Ja tam bym się swoją nie bał w trasę jechać
-
- Auto: M3 e46 M5 e39
I ja właśnie wróciłem , trasa Lublin - Węgry.... porażka. Ale dalej to już sama przyjemność. W Barwinku teraz są jakieś remonty, ruch wahadłowy, nie polecam nikomu - omijajcieitr 911 pisze:ps. właśnie wróciłem i jak będziesz leciał z Lublina to pewnie granica w Barwinku a nastepnie słowacja i węgry?Jak tak to meczący odcinek dla emki aż do węgier

Za to Chorwackie autostrady i nadmorska kręta magistrala - ahhhh

Niestety nie obyło się bez nieprzyjemnych sytuacji... Podczas dłuższego pobytu w Makarskiej, jakiś kasztan ukradł z eMki jedną tablicę rejestracyjną ...

Mimo tego, za rok na pewno też tam pojedziemy

Juz nawet w Chorwacji człowieka znajdą, zrobiłem eMką ok 1700km w jedną stronę do Bask-iej Vody ze Szczecina (ok 15 godz z postojami na szamke dla eMki i rodzinki, droga powrotna poszłą szybciej) paliwko w Chorwacji 98 daje rade, trasa adriatycka do Dubrovnika zaliczona, jeżdzenie za lokalnymi cwaniakami po tych drogach... bezcenne tak samo jak przygazówki i przejazdy przez Austriackie tuneleboogie pisze:Zauważona M5 w Chorwacji pod Splitem,
Szacun nornalnie, 2200 km w jedną stronę,
trza mieć pozytywnie nawalone żeby Mką sobie tak śmignąć na wakacje
Obrazek

Podsumowując ponad 4tyś km w 8 dni i eMka śmiga dalej bez najmniejszych problemów.
Zdjecie zrobione pierwszego dnia pobytu, później właściciel apartementowca kazał wstawić głębiej bo ludzie za dużo zdjęć robili

Dobry pacjent
Szkoda że taki krótki ten filmik.

BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
no to tez mam nawalone bo lipcowo-sierpniowy wypad do Bretanii zaliczony w M5 bez najmniejszych zakłóceń - 1750km w jedną stronę, plus kręcenie się po okolicy, razem wyszło 4000km.boogie pisze:Zauważona M5 w Chorwacji pod Splitem,
Obrazek

Frank pisze:no to tez mam nawalone bo lipcowo-sierpniowy wypad do Bretanii zaliczony w M5 bez najmniejszych zakłóceń - 1750km w jedną stronę, plus kręcenie się po okolicy, razem wyszło 4000km.boogie pisze:Zauważona M5 w Chorwacji pod Splitem,
ObrazekO wiele lepiej mi sie jechało niż 540 tką. Jedyne co tak naprawdę dokucza w M5 (w 540 zresztą tez, chociaz nie az do tego stopnia) podczas takiej trasy to śmiesznie mały bak paliwa. Jadąc szybko trzeba co 2h tankować, co jest lekko irytujace. UWazam,ze M5 powinno miec przynajmniej taki sam zbiornik jak 750i E38 czyli 95 litrów.
W m6 e63 to dopiero masakra 250km i tankowanko w trasie w mieście komornik swieci sie juz po przejechaniu jakichs 180km .Mój rekord w trasie to 320kilo ale padało gesty ruch dsc on i grzecznie za maruderami .Mysle że w m chodzi o masę i 100 litrowy bak dlatego nie jest przewidziany.Ja jadac gdzies m6 mam takie nastawienie jakbym jechał motocyklem czyli jestem nastawiony na zapierdalanie i czeste tankowanie.A jak sie kończy kasa i potrzeba adrenaliny zostaje zaspokojona to wsiadam w 530d i tankowanie mam wtedy tez w d..
JK
chcesz powiedziec, ze przy powolnym turlaniu sie auto wciąga Ci 22 litry na setke ?JACK SMG pisze:Mój rekord w trasie to 320kilo
Pozdrówka!
po zatankowaniu i przy powolnym turlaniu zasieg robi sie ponad 600km z tego co pamietam, ale nigdy tego nie probowalem
Szczerze to nie resetowałem kompa ale przy turlaniu średnia z 32l (jezdże głownie po miescie na ustawianiach p500sport s6 dsc off ) spadła do 20,4l A pisze o zasiegu 600kmboogie pisze:chcesz powiedziec, ze przy powolnym turlaniu sie auto wciąga Ci 22 litry na setke ?JACK SMG pisze:Mój rekord w trasie to 320kilo

JK
Najwyższy zasięg jaki mi kiedykolwiek pokazał komputer w M5 E60 to trochę ponad 500 km - przy turlaniu się, chwilę po zatankowaniu. Wracając ostatnio w nocy z nad morza i jadąc bardzo spokojnie (do Torunia autostrada 160 - 180, od Torunia w kolumnie z odrobiną wyprzedzania) na baku udało mi się zrobić jakieś 480 km. Natomiast jak się leci żwawo w trasie to S85 co 300 - 350 km trzeba tankować.
Dla porównania na tej samej trasie M5 E39, też jadąc bardzo spokojnie, zrobiło 680 km na baku.
Dla porównania na tej samej trasie M5 E39, też jadąc bardzo spokojnie, zrobiło 680 km na baku.
A uwierz mi to nie jest samochód do jazdy o kropelke ale w mieście to nawet w 530d po 600km świeci się komornik co oznaczała spalanie na poziomie 11l/100 choc bmw utzymuje ze w miescie pali 7l. gdyby m6 paliła w trasie tyle co 530d w miescie to byloby miodzio niestety jedyna M jaka w trasie udało mi sie osiągnac poziom 11l/100km to m3 e46 w miescie paliła 20l przy pełnym ogniu spod swiateł lub korkach i wtedy srednia wychodziła ok 15l -16l Gdy przesiadłem sie do m6 wydatki na wahe sie niemalze podwoiły.ps. jeździłem tez m5 e60 i tam tez podobne spalanie było wiec nie sadze zebym miał cos popsute. Ps. Tobie będzie troche mniej paliła bo za cholere nie dajesz sie sprowokować do powariowania po miescie kiedys stanałem obok ciebie ,walnąłem przegazówke a ty jakis niezainteresowany byłes. sytacja sprzed 3-4 miesiecy ale cóz moze to ja jestem niepoważny i prowokuje do złych zachowań w miescieA pisze:po zatankowaniu i przy powolnym turlaniu zasieg robi sie ponad 600km z tego co pamietam, ale nigdy tego nie probowalem

JK