Na co zwrócić uwagę przy kupnie BMW M5 E39 lub M3 E46?
Re: Na co zwrócić uwagę przy kupnie BMW M5 E39 lub M3 E46?
Raczej nie zwraca uwagi, jak się zapala rezerwa to się szuka najbliższego shella i tankuje 

Zależy jeszcze kto posiada takie auto...
Są tacy co wydali ostatnie grosze żęby chociaż raz pojeździć we własnej M-ce i czekają na napływ kasy i są tacy którzy od życia dostali za dużo i mają to w dupie...
Są też tacy którzy na to zasłużyli, wiedzą dokładnie ile pracy w to trzeba włożyć żeby jeździć takim samochodem z literką M i wiedzą dokładnie ile to pali dlatego nie musza się tym martwić.
Nie można poprostu wymieniać tych ludzi co mają to gdzieś bo wątpie że w Polsce jest ich większa liczba...
Są tacy co wydali ostatnie grosze żęby chociaż raz pojeździć we własnej M-ce i czekają na napływ kasy i są tacy którzy od życia dostali za dużo i mają to w dupie...
Są też tacy którzy na to zasłużyli, wiedzą dokładnie ile pracy w to trzeba włożyć żeby jeździć takim samochodem z literką M i wiedzą dokładnie ile to pali dlatego nie musza się tym martwić.
Nie można poprostu wymieniać tych ludzi co mają to gdzieś bo wątpie że w Polsce jest ich większa liczba...
BMW -The Ultimate Driving Machine
Witam moim skromnym zdaniem jak juz kogos stac na M3E46 albo M5E39 to racej liczy sie z tym ile to bedzie palic i w miare mozliwosc ma na to paliwo , pozatym M-ka niejstem samochodem którym sie jezdzi te przysłowiowe 120
przynajmniej ja tak uwazam , ja smigam na codzien M3 i głownie uzywam go do zabawy wiec tez spalanie jest adekwatne do jazdy 15 i w góre
ale cos zacos
pozdro

IMO troszkę się mylicie. M3 e46 czy M5e39 są do kupienia po ok.90-100tys zł. Wątpie żeby osoba kupujaca takie auto uzywane zastanawiała się między nowym e92 a tym uzywanym e46. Za wartość e46 to można porównywalnie sobie iść do salonu i mondeo kupić bo na 120d byłoby juz mało. Ludzie dysponujacy kwotą na auto około 100tys to nie są mega mega bogacze. 

Nurburgring btg 9.45 stock compacto
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd
A E39 nawet już za 60 znajdziesz:)Adamu pisze:IMO troszkę się mylicie. M3 e46 czy M5e39 są do kupienia po ok.90-100tys zł.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Marcin_Os, tylko czy za te 50-60k z allegro znajdzie się
dobre M5e39?
bo większość jest z zachodu, większość po przejściach,
albo z przebiegami pow. 150tkm. Chyba nie da się znaleźć w tej
cenie pewniaka?
dobre M5e39?

albo z przebiegami pow. 150tkm. Chyba nie da się znaleźć w tej
cenie pewniaka?
No i M-ka tez tania w utrzyamniu nie jest wiec jak ktos wyłozy ostatni grosza na samo auto to zaco je puzniej utrzyma
No fakt, przebieg nie będzie niski. Ale są takie samochody w dobrym stanie, jak np. ten - viewtopic.php?p=3784#3784
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
bako_21, otóż to, jesli mam być wierny marce, to chyba należałoby zacząć
od dieselka
tak, jesli uzywane M5 z mforum, to wlasnie to było moje pierwsze skojarzenie,
210tkm - sporo, sporo
czy jest ryzyko, ze nagle wszystko zacznie sie sypać?
od dieselka

tak, jesli uzywane M5 z mforum, to wlasnie to było moje pierwsze skojarzenie,
210tkm - sporo, sporo

Nagle wszystko sypać to może nie. Ale chcąc nie chcąc im większy przebieg tym więcej elementów które po prostu się zużywają i trzeba będzie wymienić.
Ryzyko zawsze jest, nawet jeżeli samochód ma 50.000 km, wszystko zależy jak i kto go użytkował. Przy normalnym użytkowaniu przebieg rzędu 200.000 to żadne straszne rzeczy.Szczep pisze: tak, jesli uzywane M5 z mforum, to wlasnie to było moje pierwsze skojarzenie,
210tkm - sporo, sporoczy jest ryzyko, ze nagle wszystko zacznie sie sypać?
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
No tak ale kupujac auto ze znaczkiem M na silniku pierwszym skojarzeniem jakie sie nasuwa namysl jak ono bylo katowane bo przeciesz nikt niekupuje takiego auta poto zeby jezdzic nim po bułki 50 km/h 

Zdziwiłbyś się, jest wiele osób, które potrzebują szybko się przemieścić z punktu A do B. Jeżdżą nimi szybko, ale nie kręcą bączków, nie palą gumy, nie jeżdżą bokiem, nie zaglądają na tor, nawet nie piszczą. Znam kilku co boją się wyłączyć DSC w M5/6 i go nigdy nie wyłączyli.bako_21 pisze:No tak ale kupujac auto ze znaczkiem M na silniku pierwszym skojarzeniem jakie sie nasuwa namysl jak ono bylo katowane bo przeciesz nikt niekupuje takiego auta poto zeby jezdzic nim po bułki 50 km/h
Te samochody są tak skonstruowane, aby znosiły bez problemu szybkie i "sportowe" jeżdżenie. Jeździć szybko nie znaczy katować.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Ciekawe czy miala juz robione katy, VANOSy, uszczelke...Marcin_Os pisze:No fakt, przebieg nie będzie niski. Ale są takie samochody w dobrym stanie, jak np. ten - viewtopic.php?p=3784#3784

Ja mam M5 w dobrym stanie za 75

Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
To akurat w większości trzeba...Bombel pisze:Ciekawe czy miala juz robione katy, VANOSy, uszczelke...Marcin_Os pisze:No fakt, przebieg nie będzie niski. Ale są takie samochody w dobrym stanie, jak np. ten - viewtopic.php?p=3784#3784
Ja mam M5 w dobrym stanie za 75
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2