Opisałem sytuację jaka miała miejsce. Turbo powinno masakrować M3 e46. Sam się zastanawiam dlaczego efekt był taki a nie inny.
Turbo? Podobnie jak m3 e46.kostek_ja pisze:Żeby zminimalizować znaczenie kierowcy i porównywać głównie samochody.Steff pisze:a możecie mi wytłumaczyć jaki jest sens ścigania się z rolki ?
Ja się ostatnio łapałem z Porsche 997 turbo. Myślałem że mnie zmasakruje, ale od 30 do 130-150 odchodził mi na 2-3 długości. Przy czym jadąc za nim gaz wciskałem co najmniej z 0,5s później niż on.
Później, przy większej prędkości chyba poszedł lepiej, ale znowu ja ewidentnie zaspałem, więc ciężko powiedzieć.
Nie wiem do jakich prędkości są biegi w turbo, ale koleś ruszał spokojnie i dopiero gdzieś przy tych 30km/h naciskał gaz. Wydaje mi się że po spokojnym ruszeniu wrzucał 2 i dopiero cisnął. Miał niskie obroty i taki był efekt, ale to tylko moje zgadywanie bo po prostu nie wierzę żeby turbo tak mało mi odchodziło.
Ścigał się tylko najwyraźniej strasznie nieumiejętnie, albo trochę od niechcenia.Bombel pisze:Jak jechałeś za nim to może się po prostu nie ścigał?
Ja nie miałem, a mimo to wiem że M3 e46 nie ma żadnych szans z turbo.Bombel pisze:Miałem przez jakiś czas 997 turbo i nie widzę jakichkolwiek szans na porównanie go mocowo do m3 e46
No jak pragne, nie pamietam takiej sytuacji.... zeby jakis obserwator jeszcze ?piotr e38 pisze:Bez urazy kolego ale dostałeś baty, to chociaż się przyznaj. Pozdrawiam i do zobaczenia na S8.
Nie wierz kolego w ten filmik, M5 zdycha a nie jedzie....swider pisze:Jestem pod wrażeniem, że stare 15 letnie e36 potrafi dotrzymać kroku limuzynie jaką jest M5
No jak e46 najwolniejsze !!walterr pisze:Czytam, czytam i nie dowierzam... Z tego forum wynika, że m3 e46 jest najwolniejszym M jakie powstało. Ktoś mi wytłumaczy dlaczego tak jest? Starszy model m3 objeżdża nowszy, duzo cięższe i słabsze e34 również łoi e46. Widze tutaj mnóstwo fantastów. E39 boogiego z osiągami e60. Połowa z tych wyścigów boogiego to niesłychane farmazony. Można się pośmiać