BMW M3 E46 - korekta lakieru
Re: BMW M3 E46 - korekta lakieru
http://www.ochronalakieru.pl/ w warszawie
tez ich nie polecam
kumpel robil 7er w Tychach i jest padaka ... mialy byc rysy pousuwane etc. Nawet te male nie sa usuniete i wszystkie odpryski wyszly na wierzch a wczesniej ich tak widac nie bylo - a zaplacil za najlepsza usluge jaka oferuja. ODRADZAM
PS. robia to tak samo jak wyzej na fotkach, tylko troche inne specyfiki (tez mamy fotki ale nie ma co ich dawac, bo tak bylo tylko podczas praci jeden dzien po
)
Pisze to bo tez bym cos z lakierem zrobil - odswiezyl ale po tych cudach co oferuja juz stracilem zaufanie
Zobaczymy co u mateush'a wyjdzie za jakis czas, opisz nam stan lakieru po miesiacu albo dwoch to zobaczymy
Mi przez te wszystkie ryski i odpryski przestaje sie podobac moja ///M3
Myslalem nad malowaniem, ale wiecie co bedzie podczas sprzedazy
A inna sprawa jest to jak mi ja po malowaniu by poskladali - wszystko by trzeszczalo i latalo ...
Pzdr

PS. robia to tak samo jak wyzej na fotkach, tylko troche inne specyfiki (tez mamy fotki ale nie ma co ich dawac, bo tak bylo tylko podczas praci jeden dzien po

Pisze to bo tez bym cos z lakierem zrobil - odswiezyl ale po tych cudach co oferuja juz stracilem zaufanie

Zobaczymy co u mateush'a wyjdzie za jakis czas, opisz nam stan lakieru po miesiacu albo dwoch to zobaczymy
Mi przez te wszystkie ryski i odpryski przestaje sie podobac moja ///M3

Myslalem nad malowaniem, ale wiecie co bedzie podczas sprzedazy

A inna sprawa jest to jak mi ja po malowaniu by poskladali - wszystko by trzeszczalo i latalo ...
Pzdr
I po pół roku będzie ten sam stan jak wcześniej.Paffcio pisze:Myslalem nad malowaniem, ale wiecie co bedzie podczas sprzedazy
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
to jak mozesz polec cos, bo puste posty nic nie dajaMarcin_Os pisze:I po pół roku będzie ten sam stan jak wcześniej.

wiem ze moze, ale nie musi byc to samo. Moje auto po 6 latach tak wyglada a nie po pol roku

widzę ,że wierzycie jeszcze w cuda...albo voodooo
ochronalakieru czy carspa to jedno i to samo
efekt ich wypocin ,które nie są niczym innym jak myciem i polerowaniem może utrzymać się na aucie nieużytkowanym i to jeszcze nie narażonym na UV
stosują chemię -zasadową do mycia lakieru,kwasową do mycia felg
żeby zmyć zabrudzenia organiczne z lakieru typu żywice ,smoły i różne syfy smarne często juz wżarte w lakier musi być preparat z odpowiednim ph
na felgach pył z klocków ,czesto rozgrzany do kilkuset stopni i wzarty w felgi tylko do usunięcia także odp. ph
szamponem to sobie można....ale 10 cykl
dopiero póżniej wosk zawierający mniej lub więcej carnauby i silikonu
mycie wnętrza jest oczywiście fajne ale trwałą renowację lakieru można przeprowadzić tylko metodami blacharsko -lakierniczymi niestety
żeby nie było bardzo lubię auto detailing ale sprawdza sie najlepiej w muzeum i w ....Californii

ochronalakieru czy carspa to jedno i to samo
efekt ich wypocin ,które nie są niczym innym jak myciem i polerowaniem może utrzymać się na aucie nieużytkowanym i to jeszcze nie narażonym na UV
stosują chemię -zasadową do mycia lakieru,kwasową do mycia felg
żeby zmyć zabrudzenia organiczne z lakieru typu żywice ,smoły i różne syfy smarne często juz wżarte w lakier musi być preparat z odpowiednim ph
na felgach pył z klocków ,czesto rozgrzany do kilkuset stopni i wzarty w felgi tylko do usunięcia także odp. ph
szamponem to sobie można....ale 10 cykl

dopiero póżniej wosk zawierający mniej lub więcej carnauby i silikonu
mycie wnętrza jest oczywiście fajne ale trwałą renowację lakieru można przeprowadzić tylko metodami blacharsko -lakierniczymi niestety
żeby nie było bardzo lubię auto detailing ale sprawdza sie najlepiej w muzeum i w ....Californii
1990 M3 E30 SPORT EVOLUTION WITH A GR. MOTOR EX
1991 FERRARI 512TR BY KOENIG SPECIAL
1991 FERRARI 512TR BY KOENIG SPECIAL
Witam,
Najlepszym rozwiązaniem jest chyba oklejenie auta folią bezbarwną. Myślę, że w Polsce juz ktoś to robi.Jedyny kruczek tkwi w tym, że trzeba mieć lakier bez odprysków, ponieważ wtedy tworzą się bomble powietrza i brzydko to wygląda. Czytałem na innym forum relacje gościa z Anglii, który był maniakiem czystosci swojego bmw i był mega zadowolony z efektu oklejenia.
Może w przyszłość BMW zdecyduje się na używanie samonaprawialnych lakierów.
Najlepszym rozwiązaniem jest chyba oklejenie auta folią bezbarwną. Myślę, że w Polsce juz ktoś to robi.Jedyny kruczek tkwi w tym, że trzeba mieć lakier bez odprysków, ponieważ wtedy tworzą się bomble powietrza i brzydko to wygląda. Czytałem na innym forum relacje gościa z Anglii, który był maniakiem czystosci swojego bmw i był mega zadowolony z efektu oklejenia.
Może w przyszłość BMW zdecyduje się na używanie samonaprawialnych lakierów.
bienek pisze:samonaprawialnych lakierów.
Cóż to takiego?
- ///M-Lover
- Auto: ///M5
Lakier stosowany np. w nowych Infinity, który pod wpływem promieni słonecznych ”regeneruje się”, dzięki czemu rysy znikają(przynajmniej w teorii).Marcin86 pisze:bienek pisze:samonaprawialnych lakierów.
Cóż to takiego?
Podchodzisz do auta i mowisz: BMW zregeneruj sobie lakier i juz.///M-Lover pisze:Lakier stosowany np. w nowych Infinity, który pod wpływem promieni słonecznych ”regeneruje się”, dzięki czemu rysy znikają(przynajmniej w teorii).Marcin86 pisze:bienek pisze:samonaprawialnych lakierów.
Cóż to takiego?

A tak na serio to jakos srednio widze cos co naprawia sie pod wplywem promieni UV, przynajmniej na dluzsza mete w aucie ktore normlanie sie uzytkuje.