autor: Przemas137 » czw maja 21, 2009 12:27
M5 z Gdańska.
Moje spostrzeżenia
-samochód ma do wymiany przedni lewy błotnik (rdza i był wcześniej robiony-szpachla),
-drzwi kierowcy też były szpachlowane,
- auto malowane dookoła (tylna klapa, drzwi chyba wszystkie - właściciel mówi że ma zdjęcia wszystkich elementów z rysami które były malowane),
-szyby originał,
- nowa chłodnica,
- środek ok, chociaż boczki drzwi z przodu były chyba podklejane (widać ślady kleju),
- tylne prawe drzwi się nie otwierają (coś z mechanizmem),
- alusy były już malowane i są do ponownego zrobienia - całkiem skorodowały,
- w środku samochód był na pewno rozbierany (może jakieś naprawy) rozebrana tapicerka pod kierownicą,
- samochód długo stał w przeszłości na słońcu, utleniona uszczelka przedniej szyby,
- silnik wydaje się zdrowy, lecz na niskich obrotach faluje wyczuwalnie,
- dymków nie puszcza, nie ma wycieków,
- kłopoty ze zmianą biegów podczas jazdy, właściciel mówi że sprzęgło do zmiany i ma zamontowany skrócony drążek z mechanizmem od Z. Kłopoty ze zmianą biegów są dość poważne. Szybka zmiana biegów niemożliwa. Konieczny powrót do orginału. poza tym zmiana biegów chodzi bardzo ciężko.
-alcantara lekko podtarta na siedzeniu kierowcy (jak na 130 000 km to trochę dziwne).
- samochód jeździ OK,
- na silniku brak wkręta mocującego osłonę plastikową głowicy i nie orginalne śruby dekla głowicy,
-zawieszenie wydawało się OK,
Właściciel niby dbał o samochód ale poza chłodnicą to wymieniał same duperele - łączniki stabilizatora, tulejki...., bez konkretnych napraw,
-nie sprawdzałem hamulców,
-samochód był naprawiany w oliwie przez jakiegoś znanego mechanika (ja go nie znam),
-samochód zarejestrowany na firmę (w karcie pojazdu inny właściciel, firma nie wpisana),
Moim zdaniem samochód długo kiedyś gdzieś stał na słońcu, może i kilka lat, malowany dookoła bo był porysowany i poobdzierany, licznik raczej miał cofkę bo chociaż środek jest w miarę, poza podklejanymi boczkami i lekko wytartą alcantarą, to silnik wygląda na więcej - utlenione aluminium, plastiki.
Informacje od kolegi,który był oglądać ///M - sebabmw.