Auto na serwisie i nie wiedza co dalej
Auto na serwisie i nie wiedza co dalej
może ktos tutaj mial podobny problem i bedzie potrafił pomóc bo serwis szuka i znaleźć nie może a kasa plynie i płynie.
Auto wypluwało bład pompy paliwa. i wchodziło w tryb awaryjny do 4 tys obr.
Zawiozłem auto do ASO
Zakupiłem i zamontowałem nowa pompe , teraz pojawił się bład czujnika cisnienia - jakis przy prawy przednim kole- podawał fałszywe informacje o cisnieniu na pompie.
Został wymieniony czujnik i nadal auto wchodzilo w stan serwisowy.
Tym razem komp wskazywał na bład na 9 i 10 cylindrze.
Wymieniono dwie sztuki świec, w miedzyczasie podmieniono kolejnośc cewek aby wyeliminowac jeszcze cewki.
Bład nadal wystepuje.
Serwis sugeruje ze moga to byc wtryski .
Sprawdzono kompresje na całym silniku i jest wszystko ok.
Mnie sie juz znudziło płacenie za ich bezskuteczne poszukiwania i naciaganie mnie na koszty.
na wtryski trzeba czekac około 2 tygodni bo nawet w niemczech ich nie maja- chce zabrac auto z serwisu i......
no wlasnie co dalej. mozecie coś doradzić.
Auto wypluwało bład pompy paliwa. i wchodziło w tryb awaryjny do 4 tys obr.
Zawiozłem auto do ASO
Zakupiłem i zamontowałem nowa pompe , teraz pojawił się bład czujnika cisnienia - jakis przy prawy przednim kole- podawał fałszywe informacje o cisnieniu na pompie.
Został wymieniony czujnik i nadal auto wchodzilo w stan serwisowy.
Tym razem komp wskazywał na bład na 9 i 10 cylindrze.
Wymieniono dwie sztuki świec, w miedzyczasie podmieniono kolejnośc cewek aby wyeliminowac jeszcze cewki.
Bład nadal wystepuje.
Serwis sugeruje ze moga to byc wtryski .
Sprawdzono kompresje na całym silniku i jest wszystko ok.
Mnie sie juz znudziło płacenie za ich bezskuteczne poszukiwania i naciaganie mnie na koszty.
na wtryski trzeba czekac około 2 tygodni bo nawet w niemczech ich nie maja- chce zabrac auto z serwisu i......
no wlasnie co dalej. mozecie coś doradzić.
Re: Auto na serwisie i nie wiedza co dalej
u mnie też wyrzucało błąd pompy paliwa - przyczyną był filtr węglowy. w aso wymienili mi pompę + filtr za 5k i nic nie pomogło . pomoc i fachową obsługę otrzymałem u chłopaków . polecam Rypika na takie sprawy ewentualnie http://www.klinika-bmw.pl/
Ostatnio zmieniony pn maja 27, 2013 13:22 przez Felix19, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko ze ja jestem z wroclawia.
nie usmiecha mi sie latac po polsce z autem na lawecie
myslisz że mozna do nich zadzwonic i po prostu pogadac. (dla nich non profit)
nie usmiecha mi sie latac po polsce z autem na lawecie

myslisz że mozna do nich zadzwonic i po prostu pogadac. (dla nich non profit)
We Wrocławiu BMW ogarnia STANDO
- BavarianWorks
bullet tylko nie jeździj wozem bo jak bedziesz miał pecha pożegnasz się z bakiem ;-)
pompa jest juz nowa,
bak nie byl zassany,
układ jest drozny.
sprawa pompy i baku jest juz "chyba" zażegnana.
bak nie byl zassany,
układ jest drozny.
sprawa pompy i baku jest juz "chyba" zażegnana.
ja też swoją strzałe serwisuje w stando,próbuj może zaradzą
pozdro
pozdro
no to sie udało w koncu zdiagnozowac usterke, potem odczekac swoje na dostawe częsci z niemiec montaż jej na aucie i wszystko gra.
Problemem okazał sie sterownik pradu jonowego- małe smieszne ustrojstwo odpowiedzialne za przesył danych o zasilaniu paliwem.
koszt 1200 w ASO ale zanim na to trafili to poł auta mam wymienione na nowe. no i o parenaście tysi w kieszeni mniej.
Problemem okazał sie sterownik pradu jonowego- małe smieszne ustrojstwo odpowiedzialne za przesył danych o zasilaniu paliwem.
koszt 1200 w ASO ale zanim na to trafili to poł auta mam wymienione na nowe. no i o parenaście tysi w kieszeni mniej.
i gdzie odkryli tą rewelacje aso??
ASO własnie mnie naciągnęlo na wymiany niepotrzebnych częsci.
Aż sie wkurzyłem bo nie było widac końca.
W końcu zrobił to polecany we Wrocławiu warsztat specjalizujacy sie w BMW ale nieautoryzowany.
Aż sie wkurzyłem bo nie było widac końca.
W końcu zrobił to polecany we Wrocławiu warsztat specjalizujacy sie w BMW ale nieautoryzowany.
bo kto to do ASO jezdzi z problemami ??
oni sie nadaja żeby przy rozrzucarce gnoju robić, a nie mkach...
oni sie nadaja żeby przy rozrzucarce gnoju robić, a nie mkach...
Pozdrówka!
dokładnie boogie , ASO = żenada
cześć koledzy, Mam podobny problem - czy możecie mi napisać gdzie jest ten sterownik prądu jonowego, czy jego wymiana dużo kosztuje oraz kto we Wrocławiu zdiagnozował tą usterkę?
http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts ... 3627834713" onclick="window.open(this.href);return false;
To jest to ustrojstwo. Wymienisz pewnie sam ale kwestię diagnozy nie bagatelizuj. Zleć to komuś kumatemu.
To jest to ustrojstwo. Wymienisz pewnie sam ale kwestię diagnozy nie bagatelizuj. Zleć to komuś kumatemu.