M6 tarcze po miesiecznym postoju
- robert///m3
- Kontakt:
Re: M6 tarcze po miesiecznym postoju
Pamiętaj że Porsche też bywa awaryjne
wiem z doświadczenia

prawdziwa BMK-a to M-ka
Dam jej ostatnia szanse:) Moze jak z kazda kobieta oboje musimy sie "dotrzec":)robert///m3 pisze:Pamiętaj że Porsche też bywa awaryjnewiem z doświadczenia
Pozdr
Czy mogly zaciac sie tarcze badz tloczki i hamuje tylko jedna strona tarczy? Mam wrazenie ze tyl slabiej hamuje. Moze byc tak, ze przod hamujac slabiej sprawia, ze w ukladzie nie rosnie odpowiednio cisnienie i tylko nam sie nie "zalacza"? Przypominam, ze auto stalo miesiac z czego prawdopodobnie wiekszosc na zewnatrz. Moze jest mozliwosc zeby to rozebrac bez serwisu bo juz mi sie nie chce tam poprostu znow jechac. Czy czekaja mnie jakis niespodzianki przy rozbieraniu?
Pozdr
Pozdr
Raczej nie mogly sie zaciac, bo w M6 sa hamulce jednotloczkowe, czyli jesli tloczek by sie zacial to nie hamowalaby cala jedna strona i na pewno przy gwaltownym hamowaniu auto zachowywalo by sie bardzo dziwnie.dagon pisze:Czy mogly zaciac sie tarcze badz tloczki i hamuje tylko jedna strona tarczy? Mam wrazenie ze tyl slabiej hamuje. Moze byc tak, ze przod hamujac slabiej sprawia, ze w ukladzie nie rosnie odpowiednio cisnienie i tylko nam sie nie "zalacza"? Przypominam, ze auto stalo miesiac z czego prawdopodobnie wiekszosc na zewnatrz. Moze jest mozliwosc zeby to rozebrac bez serwisu bo juz mi sie nie chce tam poprostu znow jechac. Czy czekaja mnie jakis niespodzianki przy rozbieraniu?
Pozdr
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
mateush, nie zagłębiałem się w budowę tego zacisku, ale wydaje mi się że jest to jakoś tak skonstruowane że drugi klocek (ten z drugiej strony niż tłoczek) musi się też jakoś przesuwać w kierunku tarczy. Gdyby to się w jakiś sposób zacięło i pracował tylko tłoczek a ten mechanizm już nie to wówczas jest możliwe żeby hamował tylko z jednej strony tarczy.
Niekoniecznie, może cały zacisk się przesuwa powodując dociskanie klocka z drugiej strony.kostek_ja pisze:mateush, nie zagłębiałem się w budowę tego zacisku, ale wydaje mi się że jest to jakoś tak skonstruowane że drugi klocek (ten z drugiej strony niż tłoczek) musi się też jakoś przesuwać w kierunku tarczy. Gdyby to się w jakiś sposób zacięło i pracował tylko tłoczek a ten mechanizm już nie to wówczas jest możliwe żeby hamował tylko z jednej strony tarczy.