Nasze M5
Re: Nasze M5
Na tym filmie najlepszy start miał akurat Bombel tylko później maszyna nie domagała 

Wow. Rozpętałem burzę w szklance wody.
Dziękuję za wszystkie miłe kometarze, miło również powspominać -dzięki Buni.
Chciałem tylko podkreślić swój subiektywizm, że spokojnie na drogowych oponach można byłoby próbować osiągnać czas 0-100 poniżej 5sek.
Mierzyłem kiedyś czas z kolegom czymś ala rejslodżik (wyglądało jak duży smartfon) i na toyo R888 uzyskałem czas 4,9s. Ale wówczas udało się wystrzelić autem jak z procy...
Aaa i najwolniej zmieniam biegi
- na wykresie 100-200 ponad 0,4sek jak dobrze czytam.
Dziękuję za wszystkie miłe kometarze, miło również powspominać -dzięki Buni.

Chciałem tylko podkreślić swój subiektywizm, że spokojnie na drogowych oponach można byłoby próbować osiągnać czas 0-100 poniżej 5sek.
Mierzyłem kiedyś czas z kolegom czymś ala rejslodżik (wyglądało jak duży smartfon) i na toyo R888 uzyskałem czas 4,9s. Ale wówczas udało się wystrzelić autem jak z procy...
Aaa i najwolniej zmieniam biegi

Konrad
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Kurde to znowu pomiar nie będzie wiarygodny bo zapewne "podstawowy akcelerometr" nie nadąrzy za twoim M5.boogie pisze:Nie wiem jak działa ten podstawowy racelogic w 100%, dowiem się z chęcią, chociaż spodziewam sie akcelerometra jakiegoś najbardziej podstawowego
Jutro zadzwonie do NASA żeby porzyczyli jakis sprzeęt do pomiaru jednej M5 w Polsce bo przyziemne sposoby odpadają.
No i trzeba będzie nam STIGA w razie jeśli by faktycznie kierowca nie ogarniał.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Rzuciliście się na Boogie'go jak Reksio na szynkę.
Wcale nie pisał ,że deprecjonuje start Konrada, swoje czasy 100-200 czy jakieś auto konkretnie w ogóle.
Poddał tylko w dyskusję dokładność pomiarów GPS, które z natury rzeczy muszą być obarczone jakimś marginesem błędu.
Wcale nie pisał ,że deprecjonuje start Konrada, swoje czasy 100-200 czy jakieś auto konkretnie w ogóle.
Poddał tylko w dyskusję dokładność pomiarów GPS, które z natury rzeczy muszą być obarczone jakimś marginesem błędu.
Dobra, to ja swoją wyciągam z garażu.
Kto ma teraz aparaturę pomiarową?
100-200 możemy sprawdzać do oporu, 0-100 jak założę letnie opony.
Kto ma teraz aparaturę pomiarową?
100-200 możemy sprawdzać do oporu, 0-100 jak założę letnie opony.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Os dziś jeszcze ja. Dzwoń ;-)
I jak było mierzone coś wczoraj??
Ja podtrzymuję jak najbardziej słowa Kostka, bardzo duże znaczenie na wyniki ma kierowacz pojazdu, można to zauważyć chociażby na moim przykładzie, gdyby moim autem pojechał Marcin Os, dokręcił trzeci bieg do końca i przepiął na czwarty tak szybko jak w swoim aucie, czas na pewno byłby lepszy, o ile nie wiadomo, ale na pewno lepszy. Różnica na samej zmianie biegu między mną a Marcinem to ok 0,15 sekundy, czyli wyliczając czysto matematycznie moje 100-200=6,83 - 0,15(czas zmiany biegu) powinno dać wynik 6,68 s.
Ja podtrzymuję jak najbardziej słowa Kostka, bardzo duże znaczenie na wyniki ma kierowacz pojazdu, można to zauważyć chociażby na moim przykładzie, gdyby moim autem pojechał Marcin Os, dokręcił trzeci bieg do końca i przepiął na czwarty tak szybko jak w swoim aucie, czas na pewno byłby lepszy, o ile nie wiadomo, ale na pewno lepszy. Różnica na samej zmianie biegu między mną a Marcinem to ok 0,15 sekundy, czyli wyliczając czysto matematycznie moje 100-200=6,83 - 0,15(czas zmiany biegu) powinno dać wynik 6,68 s.
Wczoraj, ale dzisiaj wieczorkiem mogę być na niemieckiej autostradzie.piotr e38 pisze:I jak było mierzone coś wczoraj??
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Ja dziś niestety nie mogę, a szkoda, chociaż pogoda nie rozpieszcza, więc mocno nie żałuję 

jak sucho będzie to może i ja bym swoją się karnął na autobahn'a sprawdzić maleństwo
No to do wieczorka 

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Tylko znowu będzie pizgać 

Przecież masz ciepłą czapkę 

Macie zepsute auta.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2