M5 E39 Opcje wyposazenia

1998-2003 | silnik: S62B50
frendzel

M5 E39 Opcje wyposazenia

Post autor: frendzel » czw lip 08, 2010 17:26

Wiatm Panow!
Tak wlasciwie jestem nowy na forum mam na imie Artur! :-)

I chcialbym zalozyc nowy temat dotyczacy wposazenia jakie bylo zarowno w opcji jak i standardzie, do czego sluzylo dokladnie...? :-)

Mam takie pytanie dotyczace akurat tego modelu znalezionego na mobile.eu prawdopodobnie z 2001 roku wersja indyvidual ale jakos bogato wyposazona ma m.in. nawet lodowke, a glownie zastanawia mnie to do czego sluza te przyciski pod komputerem, jest ich tam prawdopodobnie 8 lub 9 nie widze dokladnie galka zaslania.
W wiekszosci modeli jest ich tam tylko 5 i 2 z nich to ogrzewanie siedzen, 3 to dsc, 4 szyber, i 5 sport. A reszta... ma to moze ktos w swojej M/// lub wie do czego sluzy? :shock:

Obrazek

Awatar użytkownika
Greg

Re: M5 E39 Opcje wyposazenia

Post autor: Greg » czw lip 08, 2010 17:42

Akurat to auto posiada komfortowe fotele (były dostępne do M5 e39 jako opcja) i jest wyposażone w funkcję masażu - BMW nazywa tą opcję active seat i dwa guziki są właśnie od tego. Jeżeli się nie mylę to guziki od lewej są odpowiednio od:
1, 8 - podgrzewanie siedzeń,
2, 7 - funkcja masażu,
3 - PDC,
4 - DSC,
5 - Sport,
6 - roleta

Awatar użytkownika
Mickey
Auto: M5 E39 LCI '01

Post autor: Mickey » czw lip 08, 2010 17:58

Witam Arturze tu akurat przycisków jest 8. I tak 1 i 8 są od podgrzewania foteli, 2 i 7 są najprawdopodobniej w tej wersji "INDYVIDUAL" od masażu w fotelach bo mogą być wersją komfort czyli już mamy 4 pozostałe 4 to DSC, SPORT, PDC, ROLETA TYLNEJ SZYBY bo w BMW wspomniane przez Ciebie sterowanie szyberdachu jest w podsufitce koło lampki centralnej przy lusterku wstecznym. Wyposażenie dodatkowe w m5 e39 to np. podsufitka z alkantary, decha w skórze, wykończenie listw wewnętrznych auta i co dziwne chromline wokół szyb, PDC, RDC (czujniki ciśnienia w oponach), podwójne oszklenie izolacyjne i wiele wiele innych w zależności jaki portfel i swoje "widzi mi się..." miał pierwszy właściciel. Pozdrawiam ;)

frendzel

Post autor: frendzel » czw lip 08, 2010 18:35

Dzieki chlopaki za odpowiedz i sprostowanie. ;) ja u siebie w aucie mam tylko 3 przyciski w tamtym miejscu od ogrzewania foteli i kontroli trakcji, a szybra nie mam i stad ta niewiedza. Szkoda ze M5 nie ma foteli z alcantary takich jak mam u siebie, albo sa tylko jeszcze ich nie widzialem hehe :-)

Awatar użytkownika
Mickey
Auto: M5 E39 LCI '01

Post autor: Mickey » czw lip 08, 2010 18:57

frendzel pisze:Szkoda ze M5 nie ma foteli z alcantary takich jak mam u siebie, albo sa tylko jeszcze ich nie widzialem hehe :-)
Jak masz dobrego tapicera zawsze możesz mieć Alkantarę na internecie w sklepie z materiałami jest teraz w promocji po chyba 35zł/mb o ile dobrze pamiętam. A jeśli chodzi o M5 E39 to chyba nie było wersji z alkantary takiej jak w standardowych e39 były ale pół skóry NAPPA i środki z alkantary. ;) byłą ostatnio taka na allegro czerwona na blachach GD....... właśnie z takimi fotelami.

frendzel

Post autor: frendzel » czw lip 08, 2010 21:51

W M-pakietach tak jak u mnie duzo juz widzialem alcantary jakos tak mi sie to pdoba przyjemna w dotyku i nie widac tak zuzycia jak w wersji ze skorzana tapicerka. A ta czerwona z gdyni to widzialem nawet dzwonilem do wlasciciela mowielm mu ze wczesniej ja widzialem w pozniu jakies 2 lata do tylu za okolo 80k chce ja sprzedac bo sie tylko marnuje ze i stoji, to powiedzial ze lekko tylko bita a sie okazalo ze silnik od przedlifta i takie tam patenty adama slodowego hehe ;)

ODPOWIEDZ