uwazam ze to swietny pomysl.bede zainteresowanyMarcin_Os pisze:Zbliża się piątek więc opiszę co i jak.
Rozmawiałem dzisiaj z tłumikarzem. Niestety podejmie się on wykonania dwóch takich zestawów w ciągu dnia, oczywiście może wykonać takie zestawy do samodzielnego montażu al emusi to zrobić na samochodzie żeby wszystko miało ręce i nogi.
I teraz tak, mogę dla WAS moi drodzy koledzy lekko się poświęcić i i zrobić ze swoego samochodu wzornik do przeróbki.
Moja propozycja:
Ja robię to w piątek, robię zdjęcia, robię filmiki z dźwiękiem i opisuję całą operację na forum. Ten komu się spodoba zamawia, powiedzmy, że czekamy tydzień/dwa, i następnie jadę na dorobienie kliku zestawów, później wysyłam gotowy zestawik do wspawania.
Usunięcie tłumików - Straight Pipes
Re: Usunięcie tłumików - Straight Pipes
Ja tam myślę, że efekt nie może być inny niż mocno zadowalający i się nie mogę doczekać piątku 

- michalnowak1234
- Kontakt:
odebralem wczoraj samochod z nowym tlumikiem zrobionym przez firme ssgrarage.pl
jestem MEGA zadowolony, dzwiek powala, bynajmniej mnie:) jest duzo glosniej na zewnatrz, wewnatrz troszeczke szczegolnie tak pomiedzy 3-5 tys obr taki bardziej basowy dzwiek
wrzuce wieczorem jakies fotki i moze filmik:)
Pzdr
jestem MEGA zadowolony, dzwiek powala, bynajmniej mnie:) jest duzo glosniej na zewnatrz, wewnatrz troszeczke szczegolnie tak pomiedzy 3-5 tys obr taki bardziej basowy dzwiek
wrzuce wieczorem jakies fotki i moze filmik:)
Pzdr
dawaj filmik jak zes sie zaooferowal bom strasznie ciekawy efektu 

No chwalcie się panowie !!
Słyszałem dziś M5 Marcina i się zakochałem... dźwięk nie do opisania. Wygląd też rewelacja.
Słyszałem dziś M5 Marcina i się zakochałem... dźwięk nie do opisania. Wygląd też rewelacja.
Jest zajebiście
jak wrócę do domu opiszę co i jak.

jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
dawac dzwiek !!!!!!:twisted:

Dawaj Marcin dawajgregor400 pisze:dawac dzwiek !!!!!!:twisted:![]()
![]()
![]()
Ostatnio zmieniony sob gru 11, 2010 01:59 przez Mickey, łącznie zmieniany 1 raz.
No i ja też mam. Ryje beret. Ludzie na ulicy się oglądają. Jak dla mnie idealny substytut wydechu eisenmann race 

ej no pochwalcie się wreszcie, nagrajcie coś? 

Więc tak,
dźwięk jest idealny, poprostu bajka, samochód na zewnątrz drze się jak diabli, oczywiście jak mamy wciśnięty gaz mocniej, jak jedziemy normalnie to wcale na zewnątrz tak głośno nie jest, przy normalnej jeździe najbardziej donośny jest dźwięk w zakresie 2000 - 3000 obr/min. Co najciekawsze w środku, przy zamkniętych szybach jest całkiem normalnie, nie wiele głośniej niż seria! Dźwięk jest ładny, nie ryczy, dudni i nic nie rezonuje, jest tak jak powinno być w M5, przy niższych obrotach bulgotanie a przy wyższych prawdziwy dźwięk M.
Kosztowało to w sumie 600 pln. Trochę roboty przy tym jest, u mnie to trwało 4 godziny pracy, a robiły to trzy osoby, naprawdę nie opierdalając się. "Warsztacik" może z zewnątrz nie wygląda zbyt profesjonalnie ale pracownicy to pełen profesjonalizm, dawno nie widziałem takiego zaangażowania i tak dobrej roboty. Samo wykonanie końcówek i spawów jest jak dla mnie wzorowe.
Jutro nagramy, Bombel coś ma ale to taki mały wypadek przy pracy
.
Zdjęcia też wrzucę jutro.
dźwięk jest idealny, poprostu bajka, samochód na zewnątrz drze się jak diabli, oczywiście jak mamy wciśnięty gaz mocniej, jak jedziemy normalnie to wcale na zewnątrz tak głośno nie jest, przy normalnej jeździe najbardziej donośny jest dźwięk w zakresie 2000 - 3000 obr/min. Co najciekawsze w środku, przy zamkniętych szybach jest całkiem normalnie, nie wiele głośniej niż seria! Dźwięk jest ładny, nie ryczy, dudni i nic nie rezonuje, jest tak jak powinno być w M5, przy niższych obrotach bulgotanie a przy wyższych prawdziwy dźwięk M.
Kosztowało to w sumie 600 pln. Trochę roboty przy tym jest, u mnie to trwało 4 godziny pracy, a robiły to trzy osoby, naprawdę nie opierdalając się. "Warsztacik" może z zewnątrz nie wygląda zbyt profesjonalnie ale pracownicy to pełen profesjonalizm, dawno nie widziałem takiego zaangażowania i tak dobrej roboty. Samo wykonanie końcówek i spawów jest jak dla mnie wzorowe.
Jutro nagramy, Bombel coś ma ale to taki mały wypadek przy pracy

Zdjęcia też wrzucę jutro.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Ten filmik co mam, a właściwie miałem się nie nadawał, więc skasowałem. Ogólnie jest problem z nagrywaniem dźwięków bez dobrego sprzętu...
Może jakiś szybki spot pokazowy, bo też ciekawy jestem, i sceptyczny też
czy nie ma sieczki w środku
Trudny będzie powrót do serii ?

Trudny będzie powrót do serii ?
Pozdrówka!
Coś w lutym zorganizujemy.boogie pisze:Może jakiś szybki spot pokazowy, bo też ciekawy jestem, i sceptyczny też czy nie ma sieczki w środku
Nie będzie, rury są skręcone obejmami więc odkręcasz i zakłaasz seryjne wydechy. Żeby w kółko nie ciąć i spawać do seryjnych tłumików powinno się przyspawać kawałek przedłużenia z rozszeżeniem i też skręcić obejmą. Wtedy można tak co tydzień zmieniać. Taka wymiana, myślę, łącznie dwie strony, ze trzydzieści minut.boogie pisze:Trudny będzie powrót do serii ?
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Może jakiś spocik weekendowy?