Potrzebny soft DME

1998-2003 | silnik: S62B50
Awatar użytkownika
boogie
Posty: 753
Rejestracja: czw cze 07, 2007 20:27
Auto: M Sechs
Lokalizacja: W-wa

Potrzebny soft DME

Post autor: boogie » pt gru 09, 2011 00:47

Czy ktoś z Was ma gdzieś zgrane opgrogramowanie z DME M5 e39 sterujące silnikiem ?
Szukam właśnie takiego czegoś...

Czy istnie możliwość na przykład zgrania softu ze sterownika jeżdżącego auta, i zachowanie go na potem ?
Pozdrówka!

Awatar użytkownika
Bombel
Posty: 2273
Rejestracja: wt paź 10, 2006 00:58
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Re: Potrzebny soft DME

Post autor: Bombel » pt gru 09, 2011 00:52

Jak coś boogie to mam sterownik od M5 na wierzchu. Mogę pożyczyć.
Ostatnio zmieniony ndz lut 12, 2012 19:05 przez Bombel, łącznie zmieniany 2 razy.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
tel. 510 343 000

M3 E36 LCI Sedan '97, M3 E36 LCI Coupe '97, M3 E46 LCI Coupe '04,
M5 E39 LCI Sedan '02, M5 E39 LCI Kombi '02, M5 E39 LCI Sedan '02

allcar
Posty: 318
Rejestracja: ndz maja 04, 2008 23:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Potrzebny soft DME

Post autor: allcar » czw lut 09, 2012 15:29

W jakim celu?
Jedziesz do ASO. Podłaczają ///M wgrywają nowe softy we wszystko, ładnie, pięknie, trwa to około 30 minut, koszt jakiś tam duży nie jest, wgrywałem chyba w 2010 albo w 2011 dokładnie nie pamiętam, wtedy co wymieniałem sobie zegary, jak mnie pamięć nie myli to coś około 300-400zł chyba było.
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
boogie
Posty: 753
Rejestracja: czw cze 07, 2007 20:27
Auto: M Sechs
Lokalizacja: W-wa

Re: Potrzebny soft DME

Post autor: boogie » pt lut 10, 2012 23:48

allcar pisze:W jakim celu?
Jedziesz do ASO. Podłaczają ///M wgrywają nowe softy we wszystko, ładnie, pięknie
No właśnie to dokładnie ASO podczas robienia updatu softu usmażyło DME plus komunikacje, tak, że przez miesiąc kilka firm elektronicznych nie mogło dojść co się dzieje.
Podłączanie DME z innego auta nic nie daje, jest błąd braku programu silnika.
Dopiero zakup czystego serwisowego DME i wgranie softu już poza ASO ożywiło auto.
Im dalej od ASO tym zdrowiej !
Pozdrówka!

Awatar użytkownika
rypik
Posty: 869
Rejestracja: pn paź 12, 2009 10:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Potrzebny soft DME

Post autor: rypik » sob lut 11, 2012 11:32

Bo trzeba czytać ze zrozumieniem, co trzeba odłączyć, żeby DME się ładnie istą zaprogramowało a nie padło w połowie cyklu.

Kudłaty
Posty: 755
Rejestracja: wt lis 04, 2008 02:46
Lokalizacja: Warszawa

Re: Potrzebny soft DME

Post autor: Kudłaty » sob lut 11, 2012 20:54

rypik pisze:Bo trzeba czytać ze zrozumieniem, co trzeba odłączyć, żeby DME się ładnie istą zaprogramowało a nie padło w połowie cyklu.
tzn.? Mógłbyś rozwinąć?

Awatar użytkownika
rypik
Posty: 869
Rejestracja: pn paź 12, 2009 10:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Potrzebny soft DME

Post autor: rypik » ndz lut 12, 2012 01:08

Kudłaty pisze:
rypik pisze:Bo trzeba czytać ze zrozumieniem, co trzeba odłączyć, żeby DME się ładnie istą zaprogramowało a nie padło w połowie cyklu.
tzn.? Mógłbyś rozwinąć?[/quote

Tzn. po odpaleniu isty/p chcąc zaprogramować DME, wyswietli sie mały komunikat, żeby wypiąć jeden z bezpieczników aby programowanie się udało. Jak się go nie wypnie, to się nie uda, a DME sie zepsuje.

Awatar użytkownika
Mickey
Posty: 317
Rejestracja: sob lis 21, 2009 17:33
Auto: M5 E39 LCI '01
Lokalizacja: Puławy

Re: Potrzebny soft DME

Post autor: Mickey » sob kwie 06, 2019 11:38

Może ktoś pamięta który się wypina bezpiecznik żeby uniknąć tego co przeszedł Boogie. Niech klepnie w odpowiedzi. Konrad, Przemo :?: Może Wy coś kojarzycie ;)

Przemooo
Posty: 326
Rejestracja: pn lis 12, 2012 22:50
Lokalizacja: GST

Re: Potrzebny soft DME

Post autor: Przemooo » pn kwie 08, 2019 21:27

Kilka razy zgrywali i wygrywali mi soft na Hamowni, ale z bezpiecznikiem nic nie robili.

ODPOWIEDZ