chip tunig
chip tunig
Witam czy ktoś może chip-ował m3 e92. jeśli tak to czy różnica jest odczuwalna i czy warto oraz gdzie program był robiony??
Re: chip tunig
Nie spotkalem jeszcze. Na razie poczytalem na forach zagranicznych, przyrosty sa niewielkie, ale pisza, ze ma to sens w polaczeniu z dobrym wydechem z xpipem, po zmianie katow trzea dopasowac mapę - zapewne jakies 15-20km da i 25-30 NM. Napisz PW - chetnie popisze re: modyfikacje m3, mam od niedawna.mmm pisze:Witam czy ktoś może chip-ował m3 e92. jeśli tak to czy różnica jest odczuwalna i czy warto oraz gdzie program był robiony??
Ja latalem chwile po sofcie 15+ hp z limiterem 8600. Różnica jest odczuwalna, ale dupy nie urywa:) Po takim sofcie byłem minimalnie szybszy od 450-460 konnych evo. Teraz latam bez katów + program i z tym setupem różnica jest wyrazna. 40-50+ hp.
Gdzie robiłeś modyfikacje? Z jakiego rejonu Polski jesteś i czy jest możliwość małego testu z m3 bez modyfikacji?MegaLoL pisze:Ja latalem chwile po sofcie 15+ hp z limiterem 8600. Różnica jest odczuwalna, ale dupy nie urywa:) Po takim sofcie byłem minimalnie szybszy od 450-460 konnych evo. Teraz latam bez katów + program i z tym setupem różnica jest wyrazna. 40-50+ hp.
Soft sobie sam wgrywałem. A katy zaprzyjazniony warsztat w krakowie. Oczywiście - zapraszam do krakowa:)
W którym dokładnie warsztacie robili Ci te katy? a ten program co sobie wgrałeś to sam pisałeś? czy to jest kopia jakiegoś tunera? I jeszcze jedno gdzie w KR ktoś mi może taki programik zrobić?
Każdy troche rozgarnięty mechanik Ci to zrobi. Jak masz kompletnie cały nowy układ wydechowy, to po prostu ściągasz i wkładasz nowy. U mnie grzebali w projectxs.pl - polecam. Po takiej zmianie CEL gwarantowany. Musi być program pod to zrobiony, żeby to miało ręce i nogi. Ja mam softy, flash-e z zagranicy. Myślę, że w krakowie Ci to v-tech ogarnie, bez większych problemów, choć osobiście bym tam nie robił.
P.S masz zablokowane prywatne wiadomości, więc nie mogę Ci odpisać
P.S masz zablokowane prywatne wiadomości, więc nie mogę Ci odpisać

Jak nie vtech to to kogo polecasz żeby mi softa wgrał?
Nikogo Ci nie polecam, bo nie wiem czy ktoś robił program do M3 E92. To nie znaczy, że Ci nikt tego nie zrobi. W krakowie wspomniany vtech. 4turbo katowice? Jetronik wrocław? Ecu-performance warszawa? Ja wolę troche więcej zapłacić i mieć od tunerów którzy zajmują sie na co dzień emkami. Poczytaj to forum www.m3post.com/forums/. Wszystkiego sie dowiedziałem z tego forum, poparte wykresami i opiniami użytkowników i specjalistów.
tez mam na wiekszosc sposobów przerobione to forum, stwierdziłem, ze w mape pobawie się, jak zrobie wydech i xpipe (katy) - wychodzi, ze wczesniej nie ma sensu, bo sie tego nie odczuje; na razie zabawka jest dla mnie wystarczająca mocą; probuje ogarnąc uciekający tyl jak wracam po pracy do domu... jak ogarne, popodnosze moc zapewne ;-)
A głośno jest w środku po wyrzuceniu katalizatorów?
musze gdzies na zywo posłuchać, generalnie chce zamontowac Eissesmana Sport, nie race, chyba za głosny, ale o sport pisza ze nie aż tak jak moglby być, wiec xpipe bez katów z Sport bedzie czymś pomiedzy sport a race - tak przynajmniej wynika z forów kolegów zza oceanu i dziesiątkó filmików na youtube ;-) przyrost mocy ok 30-40 km po remapie i bez katów. Czyli niewiele mniej od AKRA, ktory dla mnie nie brzmi ... (w sensie ze oczekuje innego brzmienia)
- arturo
- Auto: M4,X5M Comp, X5M, X6M ...
Sporta posłuchasz u mnie .
Jest: F82 M4, F95 X5M Comp, F85 X5M RaceChip GTS, F86 X6M, MINI JCW Grand Prix AD2020 , S1000R M 2021
Było: E92 M3

Było: E92 M3
Wiem, pamietam i czekam na ten moment do soboty ;-)))) Do tego żona wybiera się ze mną, stwierdziła, ze chce zobaczyć o co nam chodzi z tymi wydechami ;-p Ale zapowiada się ciekawy M event w Ułęzu!
Kiedy?moreti pisze:Ale zapowiada się ciekawy M event w Ułęzu!