Akrapovic Evolution system BMW E92 M3

2008-2013 | silnik: S65B40
Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Re: Akrapovic Evolution system BMW E92 M3

Post autor: Maros » śr wrz 12, 2012 12:27

Kolega Arturo może tym jednym emotikonem tego nie wyraził precyzyjnie :) ale założył kiedyś Race'a po czym od razu zmienił go na Sporta, więc wie o czym mówi.

W przypadku E39 to straight pipes nie są męczące więc Race też nie powinien.

Awatar użytkownika
rypik
Kontakt:

Post autor: rypik » śr wrz 12, 2012 16:02

SP w E39 są wkurwiające na dłuższą metę, bo jakiś gówniany rezonans się pojawia. Moim zdaniem.

Awatar użytkownika
arturo
Auto: M4,X5M Comp, X5M, X6M ...

Post autor: arturo » śr wrz 12, 2012 16:12

Przy katowaniu Race jest OK , przy normalnej jeździe , w niższym zakresie obrotów dudnienie , buczenie rozpierdala czachę . Moje dzieciaki nie chciały żebym je od szkoły odwoził bo nie mogły z tyłu wytrzymać. Wydech zakupiony w PMS - polecam firmę , serdeczna pomoc w wymianie na wersję Sport . A tak przy okazji w fabryce Eisenmanna pracuje bardzo miły Polak :smile: .

moreti

Post autor: moreti » śr wrz 12, 2012 16:21

arturo pisze:Przy katowaniu Race jest OK , przy normalnej jeździe , w niższym zakresie obrotów dudnienie , buczenie rozpierdala czachę . Moje dzieciaki nie chciały żebym je od szkoły odwoził bo nie mogły z tyłu wytrzymać. Wydech zakupiony w PMS - polecam firmę , serdeczna pomoc w wymianie na wersję Sport . A tak przy okazji w fabryce Eisenmanna pracuje bardzo miły Polak :smile: .
Więc dokładnie w tego samego wychodze, z kolegą Arturo posałem juz kiedyś - opisał mi swoją hostorię wymiany - wiec znam ryzyko ;-))) Natomiast - jesteśmy umówieni w PMS, ze jak będzie bardzo za głosno, ;-))) - to w tym samym dniu go zdejmujemy i wymiemiany na Sport... U mnie jest tak - ze dzieci jezdzą sporadycznie, to samochod dla mnie, nie dla dzieci - a jak już będa musiały się chwile przemęczyć ;-))) DO tego słuchałem i jezdziłem z pełnym AKRA - nie był jakis bardzo głośny...

tak czy inaczej - podejmuje ryzyko i postanowiłem sprobować ;-))) Niebawem dam znać!

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » śr wrz 12, 2012 20:14

rypik pisze:SP w E39 są wkurwiające na dłuższą metę, bo jakiś gówniany rezonans się pojawia. Moim zdaniem.
Nie znasz się :grin: wiesz, że jest zajebiście. Jak będę miał następne M5 zrobię tak samo.
To są V8, dźwięk być musi.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

Frank

Post autor: Frank » śr wrz 12, 2012 20:21

rypik pisze:SP w E39 są wkurwiające na dłuższą metę, bo jakiś gówniany rezonans się pojawia. Moim zdaniem.
Słyszałem parę E39 M5 ze SP i mogę to w 100% potwierdzić.

Awatar użytkownika
arturo

Post autor: arturo » śr wrz 12, 2012 20:25

moreti, pełen Akrap przy Esesmannie Race jest MEGA CICHUTKI :mrgreen: !!!
Jest: F82 M4, F95 X5M Comp, F85 X5M RaceChip GTS, F86 X6M, MINI JCW Grand Prix AD2020 , S1000R M 2021 :D
Było: E92 M3

Awatar użytkownika
rypik
Kontakt:

Post autor: rypik » śr wrz 12, 2012 21:14

Frank pisze:
Ale podróżowałeś ? Dawno to już było, ale pamiętam, że lecąc 120-130 na 6B było takie wkurwiające brzęczenie. Jak sie leciało ogniem to było fajnie.

Chwile wcześniej mialem Eisenmanny i tego brzęczenia nie było, pojawiło się ewidentnie po SP.
Marcin_Os pisze:
Nie znasz się :grin: wiesz, że jest zajebiście. Jak będę miał następne M5 zrobię tak samo.
No dźwięk był mega. A że się nie znam to każdy wie :-D :-D

Awatar użytkownika
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes » czw wrz 13, 2012 07:56

rypik pisze:
Frank pisze:
Ale podróżowałeś ? Dawno to już było, ale pamiętam, że lecąc 120-130 na 6B było takie wkurwiające brzęczenie. Jak sie leciało ogniem to było fajnie.

Chwile wcześniej mialem Eisenmanny i tego brzęczenia nie było, pojawiło się ewidentnie po SP.
Marcin_Os pisze:
No dźwięk był mega. A że się nie znam to każdy wie :-D :-D
Dźwięk JEST MEGA :) W trasie nie czuje rezonowania, ale jeżdżąc codziennie jak dupowozem po mieście nie jestem wcale taki przeszczęśliwy... wracając z pracy czuję drgania mózgu :lol: :lol:
pozdrawiam
Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka

domeqctr

Post autor: domeqctr » czw wrz 13, 2012 09:32

moreti pisze: Natomiast - jesteśmy umówieni w PMS, ze jak będzie bardzo za głosno, ;-))) - to w tym samym dniu go zdejmujemy i wymiemiany na Sport...
To w takim razie mam nadzieję, że u mnie będzie również taka opcja, jeśli grzmot okaże się zbyt duży;)
Wtedy czuję, że żyje :)

Awatar użytkownika
arturo

Post autor: arturo » czw wrz 13, 2012 10:49

moreti, fajnie , że zaproponowano Tobie od razu wymianę na Sporta - znaczy to , że wydechy eisenmann do M3 e92 leżą w PMS na półce , a to wielki pozytyw , bo jak ja kupowałem to czekałem tygodniami na pierwszy ( Race ) , a później na drugi ( Sport).

Frank

Post autor: Frank » pt wrz 14, 2012 03:37

rypik pisze:Ale podróżowałeś ? Dawno to już było, ale pamiętam, że lecąc 120-130 na 6B było takie wkurwiające brzęczenie. Jak sie leciało ogniem to było fajnie.

Trudno to nazwać podróżowaniem, zwykłe jazdy próbne przed zakupem. Ale spostrzeżenia miałem podobne jak Ty.

moreti

Post autor: moreti » pt wrz 14, 2012 12:54

arturo pisze:moreti, fajnie , że zaproponowano Tobie od razu wymianę na Sporta - znaczy to , że wydechy eisenmann do M3 e92 leżą w PMS na półce , a to wielki pozytyw , bo jak ja kupowałem to czekałem tygodniami na pierwszy ( Race ) , a później na drugi ( Sport).
Arturo: absolutnie nie tak. Czekam na ten 3 tygodnie, bo sie produkuje i rozmawiając o race czy sport uzgodnilismy troche na kanwie Towejego casu, bo pisalismy wczesniej o tym i ich doswiadczeń, ze jak race nie zagra to tego samego dnia zdemontujemy - zeby nie był za uzywany - i odesla wymienic na sport. Na sport bede ponownie czekal do 3 tygodni i pokryje koszty przesyłki. Dla mnie to ok, zwłaszcza, ze chodziłem wokol wydechu pare miesiecy - to jak nie zagra to poczekam jeszcze raz ... ale licze mocno, ze zagra... i race bedzie tym, o co mi chodzi w mojej zabawce ;-))) Inaczej, zamówiłbym sporta.

Espaniol

Post autor: Espaniol » wt wrz 18, 2012 20:50

Hej
Czy ma ktoś w promieniu do 250km od Stalowej Woli założonego eisenmanna sport, żeby można było na żywo zobaczyc jaki jest dźwięk na zewnątrz i ewentualny hałas w środku?
Nie wiem dlaczego :roll: najbardziej sie skłaiam ku M Performance...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
arturo

Post autor: arturo » wt wrz 18, 2012 21:11

Espaniol, ostatnio był jeden brand new w super hiper cenie na ebay.de :razz: .

P.S.

Ale kilka osób stwierdziło niestety , że esesmann gada lepiej .

ODPOWIEDZ