W przypadku E39 to straight pipes nie są męczące więc Race też nie powinien.
Więc dokładnie w tego samego wychodze, z kolegą Arturo posałem juz kiedyś - opisał mi swoją hostorię wymiany - wiec znam ryzyko ;-))) Natomiast - jesteśmy umówieni w PMS, ze jak będzie bardzo za głosno, ;-))) - to w tym samym dniu go zdejmujemy i wymiemiany na Sport... U mnie jest tak - ze dzieci jezdzą sporadycznie, to samochod dla mnie, nie dla dzieci - a jak już będa musiały się chwile przemęczyć ;-))) DO tego słuchałem i jezdziłem z pełnym AKRA - nie był jakis bardzo głośny...arturo pisze:Przy katowaniu Race jest OK , przy normalnej jeździe , w niższym zakresie obrotów dudnienie , buczenie rozpierdala czachę . Moje dzieciaki nie chciały żebym je od szkoły odwoził bo nie mogły z tyłu wytrzymać. Wydech zakupiony w PMS - polecam firmę , serdeczna pomoc w wymianie na wersję Sport . A tak przy okazji w fabryce Eisenmanna pracuje bardzo miły Polak.
Nie znasz sięrypik pisze:SP w E39 są wkurwiające na dłuższą metę, bo jakiś gówniany rezonans się pojawia. Moim zdaniem.
Słyszałem parę E39 M5 ze SP i mogę to w 100% potwierdzić.rypik pisze:SP w E39 są wkurwiające na dłuższą metę, bo jakiś gówniany rezonans się pojawia. Moim zdaniem.
Ale podróżowałeś ? Dawno to już było, ale pamiętam, że lecąc 120-130 na 6B było takie wkurwiające brzęczenie. Jak sie leciało ogniem to było fajnie.Frank pisze:Słyszałem parę E39 M5 ze SP i mogę to w 100% potwierdzić.rypik pisze:SP w E39 są wkurwiające na dłuższą metę, bo jakiś gówniany rezonans się pojawia. Moim zdaniem.
No dźwięk był mega. A że się nie znam to każdy wieMarcin_Os pisze:Nie znasz sięrypik pisze:SP w E39 są wkurwiające na dłuższą metę, bo jakiś gówniany rezonans się pojawia. Moim zdaniem.wiesz, że jest zajebiście. Jak będę miał następne M5 zrobię tak samo.
To są V8, dźwięk być musi.
Dźwięk JEST MEGArypik pisze:Ale podróżowałeś ? Dawno to już było, ale pamiętam, że lecąc 120-130 na 6B było takie wkurwiające brzęczenie. Jak sie leciało ogniem to było fajnie.Frank pisze:Słyszałem parę E39 M5 ze SP i mogę to w 100% potwierdzić.rypik pisze:SP w E39 są wkurwiające na dłuższą metę, bo jakiś gówniany rezonans się pojawia. Moim zdaniem.
Chwile wcześniej mialem Eisenmanny i tego brzęczenia nie było, pojawiło się ewidentnie po SP.
No dźwięk był mega. A że się nie znam to każdy wieMarcin_Os pisze:Nie znasz sięrypik pisze:SP w E39 są wkurwiające na dłuższą metę, bo jakiś gówniany rezonans się pojawia. Moim zdaniem.wiesz, że jest zajebiście. Jak będę miał następne M5 zrobię tak samo.
To są V8, dźwięk być musi.![]()
To w takim razie mam nadzieję, że u mnie będzie również taka opcja, jeśli grzmot okaże się zbyt duży;)moreti pisze: Natomiast - jesteśmy umówieni w PMS, ze jak będzie bardzo za głosno, ;-))) - to w tym samym dniu go zdejmujemy i wymiemiany na Sport...
Trudno to nazwać podróżowaniem, zwykłe jazdy próbne przed zakupem. Ale spostrzeżenia miałem podobne jak Ty.rypik pisze:Ale podróżowałeś ? Dawno to już było, ale pamiętam, że lecąc 120-130 na 6B było takie wkurwiające brzęczenie. Jak sie leciało ogniem to było fajnie.
Chwile wcześniej mialem Eisenmanny i tego brzęczenia nie było, pojawiło się ewidentnie po SP.
Arturo: absolutnie nie tak. Czekam na ten 3 tygodnie, bo sie produkuje i rozmawiając o race czy sport uzgodnilismy troche na kanwie Towejego casu, bo pisalismy wczesniej o tym i ich doswiadczeń, ze jak race nie zagra to tego samego dnia zdemontujemy - zeby nie był za uzywany - i odesla wymienic na sport. Na sport bede ponownie czekal do 3 tygodni i pokryje koszty przesyłki. Dla mnie to ok, zwłaszcza, ze chodziłem wokol wydechu pare miesiecy - to jak nie zagra to poczekam jeszcze raz ... ale licze mocno, ze zagra... i race bedzie tym, o co mi chodzi w mojej zabawce ;-))) Inaczej, zamówiłbym sporta.arturo pisze:moreti, fajnie , że zaproponowano Tobie od razu wymianę na Sporta - znaczy to , że wydechy eisenmann do M3 e92 leżą w PMS na półce , a to wielki pozytyw , bo jak ja kupowałem to czekałem tygodniami na pierwszy ( Race ) , a później na drugi ( Sport).