[M3 E92] Modyfikacja wydechu przed re-mapem
Re: [M3 E92] Modyfikacja wydechu przed re-mapem
Bedzie bardzo glosno ze Sportem ale mozesz zamienic na seryjny wtedy.
Najlepsze rozwiazanie zeby byly rezonatory wtedy bedzie ciszej i lepszy dzwiek . Nawet 2 pary rezonatorow niektorzy robia.
Ale ten X pipe z ebaya to chyba okazja wiec ja bym to wzial i pozniej sie martwil o reszte.
A u mnie wyszlo tyle ile wyszlo na hamowni i nic na to nie poradze.
Najlepsze rozwiazanie zeby byly rezonatory wtedy bedzie ciszej i lepszy dzwiek . Nawet 2 pary rezonatorow niektorzy robia.
Ale ten X pipe z ebaya to chyba okazja wiec ja bym to wzial i pozniej sie martwil o reszte.
A u mnie wyszlo tyle ile wyszlo na hamowni i nic na to nie poradze.
Temperatura jest zimowa a to dla naszych aut bardzo istotna 
Jak jest zimno okolice 0 to ja czuje wyraźnie lepsze osiagi. Jedz na hamownie przy temp powyżej 25-30 stopni a zobaczysz ròżnice.....

Jak jest zimno okolice 0 to ja czuje wyraźnie lepsze osiagi. Jedz na hamownie przy temp powyżej 25-30 stopni a zobaczysz ròżnice.....
Wiem ze zimowa i wiem jakie sa efekty tego.
Chodzi o roznice na wykresie po programie przy podobnej temp. w sumie co przed.
Chodzi o roznice na wykresie po programie przy podobnej temp. w sumie co przed.
Przyrost mamy podobny okolice 30Km tylko ja miałem auto hamowane przy 25stopniach.
U mnie I Tak wleci g-power
):)
U mnie I Tak wleci g-power

A ja bym chciał drążyć dalej temat tego Xpipe. Bo powiem szczerze, że większośc for głosi własnie aby zostawic seryjny (o czym ktos juz wyzej wspominal) a jedynie we własnym zakresie wywalic tylne katy (i rezonatory jak ktoś chce.
Nie spotkalem się jednak z opiniami aby zmiana umiejscowienia X cos wnosila jesli chodzi o przyrosty (chociaz na pewno cos zmieniac powinna, z drugiej strony E92 fabrycznie ma naprawde mocno z tylu tego X wzgledem innym aut).
Nawet wiekszosc aftermarketowych Xpipe które mozna znaleść na sieci ma X w tym samym miejscu co seria.
A co do mocy serii to prawda. Ja się nie spotkalem z M3 które trzymaloby serie. Krązyła plotka, że podobno wgranie nowszego softu rozwiązywało problemy z niedoborem mocy ale chyba nie jest to prawdą. U mnie np. na hamownii wyszlo 396 km/391 nm w serii, temp okolice 15 stopni.
Nie spotkalem się jednak z opiniami aby zmiana umiejscowienia X cos wnosila jesli chodzi o przyrosty (chociaz na pewno cos zmieniac powinna, z drugiej strony E92 fabrycznie ma naprawde mocno z tylu tego X wzgledem innym aut).
Nawet wiekszosc aftermarketowych Xpipe które mozna znaleść na sieci ma X w tym samym miejscu co seria.
A co do mocy serii to prawda. Ja się nie spotkalem z M3 które trzymaloby serie. Krązyła plotka, że podobno wgranie nowszego softu rozwiązywało problemy z niedoborem mocy ale chyba nie jest to prawdą. U mnie np. na hamownii wyszlo 396 km/391 nm w serii, temp okolice 15 stopni.
@bosspower - masz gdzies zdjęcie "od spodu" jak to wyglada u Ciebie?
Chyba chodzi ci o wywalenie przednich katow tych najblizej silnika bo wyciecie tych drugi to znikomy efekt ma .
Ja u siebie zrobilem tak jak zrobilem i jestem bardziej niz zadowolony ale niech kazdy robi jak chce .
Ja u siebie zrobilem tak jak zrobilem i jestem bardziej niz zadowolony ale niech kazdy robi jak chce .
Nie neguje, ze to cos daje - pytam z czystej ciekawości w kwestii tego przesuniecią X.
Wiem, ze jest kilka firm w USA które właśnie robią X zaraz za zejściem kolektorów stad moja ciekawość.
Wiem, ze jest kilka firm w USA które właśnie robią X zaraz za zejściem kolektorów stad moja ciekawość.
-
- Auto: m3 e92 G-power Sk3 rr
- Kontakt:
A wiec tak ,usuwamy przednie katy ,reszta środkowej części zostaje seryjna ,zmieniamy tylny wydech ale nie jest to konieczne ,przyda się też filtr powietrza bmc ,wgrywamy nowy soft bmw w miarę aktualny i po tych modach moc powinna szacować w okolicy 420ps.Potem robimy remap ,limiter obrotów 8600 i mamy okolice 435-440ps,a potem to już tylko kompresor 

Raptowny M-Performance
A czy po wycieciu przednich katalizatorow nie bedzie wyskakiwal blad?raptownym3 pisze:A wiec tak ,usuwamy przednie katy ,reszta środkowej części zostaje seryjna ,zmieniamy tylny wydech ale nie jest to konieczne ,przyda się też filtr powietrza bmc ,wgrywamy nowy soft bmw w miarę aktualny i po tych modach moc powinna szacować w okolicy 420ps.Potem robimy remap ,limiter obrotów 8600 i mamy okolice 435-440ps,a potem to już tylko kompresor
Powinien wyskoczyc po przejechani okolo 60 czy 100 km a pozniej znikac jak zgasisz silnik. I tak w kolko.
Ale np u mnie nie wyskoczyl wogule a ja nie mam zadnych katow .
Po wydechu nie wyskoczyl i pozniej po programie tez nie.
Ale np u mnie nie wyskoczyl wogule a ja nie mam zadnych katow .
Po wydechu nie wyskoczyl i pozniej po programie tez nie.
Po powrocie do serii, nadszedl czas na DE-CAT - tym razem chyba nie bede nic modyfikowal, wole zakupic gotowy set. Tutaj mam pewien problem, poniewaz znalazlem tylko scos, co zowie sie Cobra ( niby UK o.O )
http://www.ebay.de/itm/150942986882" onclick="window.open(this.href);return false;
System ma wspolpracowac z Eisenmann-em Sport jako koncowka. Brac, czy nie, oto jest pytanie?
http://www.ebay.de/itm/150942986882" onclick="window.open(this.href);return false;
System ma wspolpracowac z Eisenmann-em Sport jako koncowka. Brac, czy nie, oto jest pytanie?
-
- Auto: m3 e92 G-power Sk3 rr
- Kontakt:
Moim zdaniem szkoda kasy...usuń przednie katy w ori wydechu i zakup remap evolve stage2 i będzie przynajmniej jakiś efekt .
Raptowny M-Performance