Czy ktoś zna czy widział :)biała m5 e60
Re: Czy ktoś zna czy widział :)biała m5 e60
To znaczy że ten informacje z tego wątku były o innym aucie ?
viewtopic.php?f=32&t=4070&hilit=m5+e60&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
2007 ona jest w końcu ?
viewtopic.php?f=32&t=4070&hilit=m5+e60&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
2007 ona jest w końcu ?
Pozdrówka!
Nie, ona jest ewidentnie z 2005 r.
Taki wybieg stosują "szrociarze", mają chody w wydziałach komunikacji i rejestrują z datą pierwszej rejestracji...ktoś powinien w końcu ukrócić ten proceder, bo ta rubryka w dowodzie jest zatytułowana "rok produkcji" a nie pierwszej rejestracji.
Taki wybieg stosują "szrociarze", mają chody w wydziałach komunikacji i rejestrują z datą pierwszej rejestracji...ktoś powinien w końcu ukrócić ten proceder, bo ta rubryka w dowodzie jest zatytułowana "rok produkcji" a nie pierwszej rejestracji.
Dokładnie tez mnie to wkur..a , tu taki sam przypadek
http://otomoto.pl/bmw-m3-full-opcja-840 ... 05260.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Gość pisze perfidnie 2004 rok (żeby jeszcze z usa tam tak często rejestrują już w salonie ale on z de wiec to sprzedający oszukuje) , a klapa stara napis pod gałka biegów jak w starych , panel klimy stary itd. itd. , jak dla mnie to może bys rownie dobrze 2000 lub 2001 (navi może być zmieniona na nowsza) na pewno nie 2003 a co dopiero 2004 jak w ogłoszeniu które zresztą mimo dobrej ceny małego przebiegu w ktory nie wierze i oszukanego rocznika juz długo wisi
a może ktoś ma jej vin to bym podesłał sprzedającemu odpowiedniej treści email ...!
http://otomoto.pl/bmw-m3-full-opcja-840 ... 05260.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Gość pisze perfidnie 2004 rok (żeby jeszcze z usa tam tak często rejestrują już w salonie ale on z de wiec to sprzedający oszukuje) , a klapa stara napis pod gałka biegów jak w starych , panel klimy stary itd. itd. , jak dla mnie to może bys rownie dobrze 2000 lub 2001 (navi może być zmieniona na nowsza) na pewno nie 2003 a co dopiero 2004 jak w ogłoszeniu które zresztą mimo dobrej ceny małego przebiegu w ktory nie wierze i oszukanego rocznika juz długo wisi

06/00 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
07/02 996 Turbo Manual Polar Silver/Grey
02/03 996 Turbo Manual Carrera White/Gray
05/03 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
Ale wiecie, że często to nie wynika z układów? Np. w niemieckim briefie nie ma innej pozycji niż EZ, czyli data pierwszej rejestracji, więc nie bardzo diagnosta może podać inną, bo inna nie jest wpisana, ma sobie wyliczać z VINu?
A co ma chłop wpisać potem w ogłoszeniu? 2005, jak w dowodzie 2007, to dopiero trąci kombinacją.
A co ma chłop wpisać potem w ogłoszeniu? 2005, jak w dowodzie 2007, to dopiero trąci kombinacją.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Kurcze nie mam pod reka zadnego brif'a ale jestem przekonany ze jest i data produkcji taka pieczatka często w poprzek na 2 stronie jak i dane 1 właściciela z data rejestracji . W ogłoszeniu w polu w Pl data produkcji powinien wpisac prawdziwa a w opisie ewentualnie się pochwalić ze stał w salonie 2 lata i nikt nie chciał go kupic stad pierwsza rejestracja później co nie wpływa na wyzsza cene bo liczy się rok produkcji ...Spojrz ogłoszenia mobile.de tam jest data produkcji co do miesiąca bo ma to ogromne znaczenie przy czestych zmianach podczas produkcji samochodu. Znajomy kiedyś próbował ogłosić na tym portalu jakies auto i własnei mówił ze musił podac dokładna date bo nie chciał system przyjąć. Nie wierze tez ze ktoś kto sciaga (handlarz komis) M3 z zagranicy na sprzedaż nie zna się na temacie i na pewno wie doskonale jaka jest data produkcji tylko szuka naiwniaka bo potencjalny kupujący może nie zwrocic uwagi ... zresztą chyba na pierwszym przeglądzie to wyjdzie diagnoście bo jak sprowadzałem z Francji kiedyś 911 było w ich papierach właśnie 88r a w pl diagnosta to zweryfikował i w urzędzie już rejestrowano mi jako 86r.
06/00 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
Akurat w Niemczech jest właśnie EZ czyli pierwsza rejestracja, a nie produkcja, jest tysiące ogłoszeń aut sprzed liftu, a ta data po lifcie.porscheee pisze:Kurcze nie mam pod reka zadnego brif'a ale jestem przekonany ze jest i data produkcji taka pieczatka często w poprzek na 2 stronie jak i dane 1 właściciela z data rejestracji . W ogłoszeniu w polu w Pl data produkcji powinien wpisac prawdziwa a w opisie ewentualnie się pochwalić ze stał w salonie 2 lata i nikt nie chciał go kupic stad pierwsza rejestracja później co nie wpływa na wyzsza cene bo liczy się rok produkcji ...Spojrz ogłoszenia mobile.de tam jest data produkcji co do miesiąca bo ma to ogromne znaczenie przy czestych zmianach podczas produkcji samochodu. Znajomy kiedyś próbował ogłosić na tym portalu jakies auto i własnei mówił ze musił podac dokładna date bo nie chciał system przyjąć. Nie wierze tez ze ktoś kto sciaga (handlarz komis) M3 z zagranicy na sprzedaż nie zna się na temacie i na pewno wie doskonale jaka jest data produkcji tylko szuka naiwniaka bo potencjalny kupujący może nie zwrocic uwagi ... zresztą chyba na pierwszym przeglądzie to wyjdzie diagnoście bo jak sprowadzałem z Francji kiedyś 911 było w ich papierach właśnie 88r a w pl diagnosta to zweryfikował i w urzędzie już rejestrowano mi jako 86r.
W nowych briefach nie ma daty produkcji.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
W praktycznie całej europie zachodniej używa się daty pierwszej rejestracji a nie produkcji i nie ma takich cyrków z wyprzedażami starych roczników jak w PL bo to spore straty dla producentów i dealerów.
Co nie zmienia faktu,że w tym aucie różnica 2 lat to duża różnica.
Co nie zmienia faktu,że w tym aucie różnica 2 lat to duża różnica.
Polskie urzędy mają jakieś głupie bazy samochodów... Kiedyś kupiliśmy mercedesa E270 z 12.2004 roku. Akcyza na ten rok, itd itp a w urzędzie 6.2003 rok... akcyza do poprawy, przegląd(było to jakiś czas temu). W duzym i małym briefie z niemiec pozycja nr.32 Tag der ersten Zulassung czyli data pierwszej rejestracji a nie data produkcji 

-
- Auto: e60 m5
Ni jest ona warta zainteresowania i ladowania kasy w sprawdzanie?:)
TO pytanie czy stwierdzenie 

-
- Auto: e60 m5
Raczej pytanie skoro postawilem "?":)Puervo pisze:TO pytanie czy stwierdzenie
W Hiszpanii używa się daty produkcji i auta sprowadzone do Polski z Hiszpanii mają w dow. rej. datę produkcji.--==maly==---- pisze:W praktycznie całej europie zachodniej używa się daty pierwszej rejestracji a nie produkcji i nie ma takich cyrków z wyprzedażami starych roczników jak w PL bo to spore straty dla producentów i dealerów.