bmw e39 m5 czarne gniezdno 1999

Baza danych BMW ///M

BYNTAS
Auto: M3 E92

Re: bmw e39 m5 czarne gniezdno 1999

Post autor: BYNTAS » czw sty 24, 2013 10:23

Jak znajdę czas to podjade i obadam temat jak jestes zainteresowany

Awatar użytkownika
PiotrekM5

Post autor: PiotrekM5 » czw sty 24, 2013 13:32

Ze zdjęć wygląda ciekawie. :-)
Napewno przednie felgi były pomęczone od krawężników bo widać że je ztuningowali ;)
Tylnie w ori lakierze a przednie srebrnym metaliciem ociapane (chyba same ranty )
Niewiem natomiast czy w 99 roku były montowane poliftowe zegary (może ktoś się wypowie kto wie) :mrgreen:
Tak to wygląda na zdrowego przedlifta po polerce :lol: . Środek wygląda przyzwoicie, przebieg może być autentyczny. Ciekawe jak kwestia silnika czy nic nie stuka w rozrządzie jak vanosy bo to rzeczy kosztowne. Zawias hamulce to wiadomo ale ceny tych podzespołów są w miare w normalnych cenach.
BMW M5 01r CarbonBlack
Zestaw kompresora RK Autowerks S2
UUC V12 koło+sprzęgło
Kolektory, katy, x-pipe Supersprint
Wydechy Britalman
Zawieszenie: Gwint D2 Sport
Hamulce: Swap Przód i Tył BMW M6
Koła 19cali: Oryginał BMW M6

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » pt sty 25, 2013 01:19

Odnośnie zegarów to bardzo dużo samochodów jak padały pixele miało je wymieniane na nowe, z były już szare.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

Faqir
Kontakt:

Post autor: Faqir » pt sty 25, 2013 11:20

Auta nie widziałem. Jednak pokusiłem się o telefon jakiś czas temu. Pan bardzo solidnie opowiadał o aucie i takie rzeczy już cieszą. Bo w rozmowie nie dało się poczuć tego mizernego gadania o mało ważnych rzeczach. Auto miało malowane tylne ćwiartki ponieważ wychodziła delikatnie rdza. Ma to udokumentowane na zdjęciach które mi przesłał ale niestety nie mam ich bo przyszły na telefon i poleciały do kosza. Po zdjęciach widać było, że mówi prawdę bo dramatu faktycznie nie było. Właściciel wspomniał również o wymianie 2masy i sprzęgła, stare do wglądu. Wymienił przednie i chyba tylne hamulce, do tylnych nie jestem na 100% pewny ale przód na pewno. Wspomniał również o wymianie vanosa. Na co ma papiery i wszystko udokumentowane. Kwoty napraw porażają. Przez telefon delikatnie można było negocjować i wyszedł z pomocą co do rejestracji. Bo chciałem jechać po auto zanim jeszcze zdarzył opłacić akcyzę. Dogadaliśmy się bez problemu, że jeśli nie zdarzy tego zrobić to obniży z ceny auta cenę rejestracji.

Auto tez opisane jako bez wypadek co jeśli się potwierdzi jest to dobra oferta. Nie ukrywam, że po auto koniecznie trzeba jechać z kompem bo wymiana Vanosa to raczej nie zabawa i należało by to sprawdzić.

Martwią mnie tylko te malowane ćwiartka, bo dlaczego wyszła rdza? Nie spotkałem się żeby ćwiartka w tym miejscu zaleciała rdzą... No ale każde auto inne i inaczej traktowane.

Ogólnie chyba mogę użyć słowa, polecam, polecam przynajmniej jechać i oglądać wziąć pod uwagę bo właściciel przez telefon tak jak wspomniałem rzeczowo i z głową wszystko opisywał, choć psychologiem nie jestem to rozmowa odbyła się na poziomie miłośników a nie ,, kupujący & handlarz"
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2013 13:58 przez Faqir, łącznie zmieniany 1 raz.

BYNTAS

Post autor: BYNTAS » pt sty 25, 2013 13:18

Faqir pisze:Auta nie widziałem. Jednak pokusiłem sie o telefon jakiś czas temu. Pan bardzo solidnie opowiadał o aucie i takie rzeczy już cieszą. Bo w rozmowie nie dało się poczuć tego mizernego gadania o mało ważnych rzeczach. Auto miało malowane tylne ćwiartki ponieważ wychodziła delikatnie rdza. Ma to udokumentowane na zdjęciach które mi przesłał ale niestety nie mam ich bo przyszły na telefon i poleciały do kosza. Po zdjęciach widać było, że mówi prawdę bo dramatu faktycznie nie było. Właściciel wspomniał rownież o wymianie 2masy i sprzęgła, stare do wglądu. Wymienił przednie i chyba tylne hamulce, do tylnich nie jestem na 100% pewny ale przód na pewno. Wspomniał rownież o wymianie vanosa. Na co ma papiery i wszystko udokumentowane. Kwoty napraw porażają. Przez telefon delikatnie można było ponegocjować i wyszedł z pomocą co do rejestracji. Bo chciałem jechać po auto zanim jeszcze zdarzył opłacić akcyzę. Dogadalismy sie bez problemu, że jeśli nie zdarzy tego zrobić to osiągnie z ceny auta cenę rejestracji.

Auto tez opisane jako bezwypadek co jeśli sie potwierdzi jest to dobra oferta. Nie ukrywam, że po auto koniecznie trzeba jechać z kompem bo wymiana Vanosa to raczej nie zabawa i należało by to sprawdzić.

Martwią mnie tylko te malowane ćwiartka, bo dlaczego wyszła rdza? Nie spotkałem sie żeby ćwiartka w tym miejscu zaleciała rdzą... No ale każde auto inne i inaczej traktowane.

Ogólnie chyba mogę użyć słowa, polecam, polecam przynajmniej jechać i oglądać wziąźć pod uwagę bo właściciel przez telefon tak jak wspomniałem rzeczowo i z głową wszystko opisywał, choć psychologiem nie jestem to rozmowa odbyła sie na poziomie miłośników a nie ,, kupujący & handlarz"
No bo tak się składa, że ten Pan jest fanem BMW...
W weekend jak znajdę czas to podjadę z DIS(jak pozwoli się wpiąć) i czujnikiem lakieru i zobaczymy co w niej siedzi.

bartek1351
Kontakt:

Post autor: bartek1351 » sob sty 26, 2013 11:00

tutaj widać jak może zardzewieć m5 http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT

Faqir
Kontakt:

Post autor: Faqir » sob sty 26, 2013 12:19

bartek1351 pisze:tutaj widać jak może zardzewieć m5 http://suchen.mobile.de/a...Features=EXPORT
nie mówię, że nie po prostu się nie spotkałem.

Binio-LODZ
Kontakt:

Post autor: Binio-LODZ » śr lut 06, 2013 22:09

Panowie wiadomo już coś w temacie tej M5?

BYNTAS

Post autor: BYNTAS » czw lut 07, 2013 12:59

Byłem tam jakiś czas temu, jednakże bez jazdy próbnej, warunki i letnie buty na to nie pozwalały.
Vanosy rzekomo po remoncie-po odpaleniu klekotu, falowania brak, podobno gdzieś pod Warszawą były robione-nie umiał sobie właściciel przypomnieć dokładnie gdzie.
Powłoka lakiernicza ok, poza tyłem-ale o tym już wiecie.
Do tego faktycznie do polerki mógłby się ktoś się bardziej przyłożyć.
Disem się nie wpiąłem-spaliła mi się płyta główna w kompie, jednakże nie sądzę, żeby było problemem się wpiąć-jak twierdzi właściciel nie ma nic do ukrycia.
Z takich rzeczy które zwróciły moją uwagę to słaba reakcja na naciśnięcie pedału gazu-tak jakby było opóźnienie, oglądałem inną M5 E39-jednakże polift i tam tego nie było.
W przedziale silnika brak osłony dolnej.
Wnętrze jak na 13 lat trzyma średnią niemiecką-widziałem bardziej zadbane auta.
Co do przebiegu to sugerowałbym się z właścicielem przejechać do ASO do Poznania.
Co do polakierowanych felg to sprzedający twierdzi, że to czas je tak sponiewierał.
Chyba tyle-trzeba by przyjechać z DIS, wpiąć się, odczytać, stestować wszystko co interesuje, podjechać do ASO, sprawdzić historię serwisowania.

Binio-LODZ
Kontakt:

Post autor: Binio-LODZ » pt mar 01, 2013 23:00

Z takich rzeczy które zwróciły moją uwagę to słaba reakcja na naciśnięcie pedału gazu-tak jakby było opóźnienie, oglądałem inną M5 E39-jednakże polift i tam tego nie było.
Może się ktos wypowiedzieć w tej kwestii?

Awatar użytkownika
boogie
Auto: M Sechs

Post autor: boogie » sob mar 02, 2013 02:16

a co tu jest do wypowiadania ?
Ten silnik nie ma słabej reakcji na gaz, a wręcz taką jak w żadnym innym aucie,
jeśli w jakimś aucie tak nie reaguje, to coś jest zwalone
Pozdrówka!

Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Post autor: --==maly==---- » sob mar 02, 2013 10:19

Mogą być przepływki ew trzeba zrobić test vanosów czy na pewno jest wszystko ok po ich naprawie.

ODPOWIEDZ