EDC / Nivo itp
-
Re: EDC / Nivo itp
Koledzy, dlaczego część ludzi rezygnuje z zawieszenia EDC i wstawia standardowe typu b8 ? Coś jest nie tak z EDC ?
Ktoś przede mną wywalił regulowane i założył b8 i teraz zastanawiam się nad powrotem. Warto ?
Ktoś przede mną wywalił regulowane i założył b8 i teraz zastanawiam się nad powrotem. Warto ?
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Ludzie rezygnują z EDC bo wymiana amortyzatorów jest dosyć kosztowna.
Wg mnie warto utrzymać oryginalne zawieszenie, no chyba że przeznaczenie auta jest inne niż seria.
P.S. Pochwal się autkiem
Wg mnie warto utrzymać oryginalne zawieszenie, no chyba że przeznaczenie auta jest inne niż seria.
P.S. Pochwal się autkiem

Majkel jakim programem sie polanczyles?Ciekawe mi pali sie lampka na zielono tylko na sporcie.Majkel_ pisze:ciekawa rzecz miała miejsce w moim aucie.
ostatnio zakupiłem interfejs diagnostyczny, po podłączeniu elegancko nawiązał łączność z autem
było kilka jakiś starych błędów - w tym m.in do czujnika prędkości - czy jakoś tak - wszystkie usunąłem
i teraz najlepsze po usunięciu błędów - ożyło EDC!!![]()
elegancko świeci się przełącznik przy zegarach na zielono! przełączą z P na S i S na P
CZAD! a już chciałem kombinować jak to usunąć![]()
więc jako komuś EDC nie działa niech najpierw błędy wykasuje - bo z błędami nie działa
bo masz spalona żarówkę jak w większości m5 z edc
INPA 5.6
-
Venom pisze:Ludzie rezygnują z EDC bo wymiana amortyzatorów jest dosyć kosztowna.
Jak najbardziej seria.
Myślę, że ciekawy link dotyczący tematu, zaczerpnięte z innego forum:
http://twrite.org/shogunnew/systems/lad.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://twrite.org/shogunnew/systems/lad.html" onclick="window.open(this.href);return false;
E12 525 man. '79-fajna babka była
E32 735 man. '91+ weitec + koni sport =
w dobrych rękach/ ***** [*]
E39 540i 6b man '96 - niezłe było
...Avus Blue S38B38
...Jerez Schwarz Rockatansky na kiju
E32 735 man. '91+ weitec + koni sport =

E39 540i 6b man '96 - niezłe było
...Avus Blue S38B38

...Jerez Schwarz Rockatansky na kiju

Bo EDC to nie tylko drogie amortyzatory, to generalnie amory+osprzet, droga i upierdliwa sprawa po latach(a juz najgorzej jak auto dzwonione i gdzies sztukowane kable czy cus).
-
- Auto: BMW M5
Witam,po ostatnim wyjeździe zauważyłem wyciek pod tylną belką.Okazało się że znikł olej od wspomagania,a wyciek jest z zaworu regulującego wysokość zawieszenia a konkretnie z boku zaworu jest kółeczko z dwoma dziurkami i spod tego cieknie. Czy miał już ktoś taki problem i czy da się jakoś to uszczelnić?? Pozdrawiam