OLEJ E34 M5
Re: OLEJ E34 M5
swoja tez zalalem Valvoline VR1 10W60
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Ja do swojej czarnej Mki kupilem Motul 300V Competition 15W50. Zobaczymy jak sie bedzie spisywal.
Ja jestem z niego zadowolony , jeszcze przed regulacją zaworów silnik trochę sie wyciszył w stosunku do TWSa i maksymalna temperatura oleju spadła o kilka stopni , za to w chłodne dni długo się nagrzewa.Venom pisze:Ja do swojej czarnej Mki kupilem Motul 300V Competition 15W50. Zobaczymy jak sie bedzie spisywal.
dla mnie jedyny słuszny olej VALVOLINE VR1 RACING 10w60
po zalaniu: góra silnika pracuje ciszej , przy ostrej jeździe nie przekacza temp 110 stopni , a od wymiany do wymiany wygląda naprawdę dobrze.
w mojej okolicy większośc ///M jeździ na tym oleju
moje zdanie i :
Karol "Stig"
Listek
Sebring
Zyzy
pozdrawiam
po zalaniu: góra silnika pracuje ciszej , przy ostrej jeździe nie przekacza temp 110 stopni , a od wymiany do wymiany wygląda naprawdę dobrze.
w mojej okolicy większośc ///M jeździ na tym oleju
moje zdanie i :
Karol "Stig"
Listek
Sebring
Zyzy
pozdrawiam
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Tez slyszalem bardzo dobre opinie na jego temat, aczkolwiek trzeba zauwazyc ze jest to olej polsyntetyczny no i z dosyc duzym juz rozstrzalem lepkosci, co mnie osobiscie nieco odstrasza (w mysl "co jest do wszystkiego to jest do niczego").were pisze:dla mnie jedyny słuszny olej VALVOLINE VR1 RACING 10w60
a no fakt ale można żyć teorią albo wierzyć praktyce...
ja nic nie sugeruje tylko podpowiadam, wolny wybór
ja jestem zadowolony
ja jestem zadowolony
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Oczywista sprawa, ja nie mowie ze ten olej jest do kitu czy cos. Na pewno jest bardzo dobry bo wiele o nim dobrego slyszalem. I wlasnie o takie podpowiedzi jakich udzieliles chodzi w tym temacie.were pisze:a no fakt ale można żyć teorią albo wierzyć praktyce...
Oczywista sprawa,
ja jestem zadowolony
Kazdy ma swoj wybor, ja tez wybralem - brzmi jak haslo wyborcze

hehehe Venom jeszcze zostaniesz politykiem:P
Natrafiłem na ciekawą stronę z vademecum dot. olejów silnikowych.
Myślę że ciekawa i bardzo przydatna lektura - KLIK KLIK !!!
Myślę że ciekawa i bardzo przydatna lektura - KLIK KLIK !!!
Syty, z tego co tu jest napisane na butelce to pol syntetyk, ale to nic strasznego;) to nadal bardzo dobry oliejSyTy pisze:Jeśli VR1 20W-50 to minerał to nie bardzo do naszych motorów.
U siebie mam zalany ten olej:
'93 DaytonaViolett B36 360tys km
Akurat Millers to dobry wybór, ale jeśli to ma być zamiennik Motula 300V to zdecydowanie trzeba pomyśleć o CFS 5w40, 10w60, 15w60, który tak jak Motul 300V jest olejem estrowym, a nie tak jak VR1 syntetycznym PAO lub półsyntetycznymVenom pisze:Millers poleca cos takiego:
http://www.millers.pl/shop/XSS+10w40-p-57.html
http://www.millers.pl/shop/XFS+5w40-p-61.html
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Mozesz powiedziec cos wiecej o roznicach pomiedzy olejami estrowymi a PAO? Moglbys rozwinac mysl ?olejowiec pisze:Akurat Millers to dobry wybór, ale jeśli to ma być zamiennik Motula 300V to zdecydowanie trzeba pomyśleć o CFS 5w40, 10w60, 15w60, który tak jak Motul 300V jest olejem estrowym, a nie tak jak VR1 syntetycznym PAO lub półsyntetycznymVenom pisze:Millers poleca cos takiego:
http://www.millers.pl/shop/XSS+10w40-p-57.html
http://www.millers.pl/shop/XFS+5w40-p-61.html
Witam...Prioryrety z grubsza ogarniete.Czas na wymiane oleji , filtrow i plynow..Mam rebus poniewaz niewiem jaki olej lany byl wczesniej na 100%.Jedyna wskazowka to 1 litrowa butla z mobile 1 5w40 extreme performance pozostala w schowku w kufrze..
Jaka rada panowie ,wlac ten sam czy zmienic .Jak zmieniac to na jaki zeby niezaszkodzic ..
Jaka rada panowie ,wlac ten sam czy zmienic .Jak zmieniac to na jaki zeby niezaszkodzic ..
-
jak masz na syntetyku to nich jeździ, bo na mineralnym może ci szaleć silnik. Taki problem miał mój brat z Vw Polo 6n 

I Love MPower