Lampy tył diody
Lampy tył diody
Witam mam takie pytanie chce zmienic lampy na diodowe raczej nie koniecznie na oryginały moze jakies dedykowane do E46 coupe i mam takie pytania teraz mam stare lampy przed liftowe jak kupie diody to trzeba przerabia jakies ftyczki czy cos moze trzeba dokupic ?? z góry dzieki za info.
Re: Lampy tył diody
Większość nieoryginalnych mają wtyczki pasujące do tych przed liftem. Ja tam jednak polecałbym kupić oryginalne, wraz z przejściówką do tych starych, nie są zresztą jakoś specjalnie droższe.
http://moto.allegro.pl/item319954749_bm ... s_bcm.html
Tu też mniej więcej widać tą różnice między wtyczkami.
http://moto.allegro.pl/item319954749_bm ... s_bcm.html
Tu też mniej więcej widać tą różnice między wtyczkami.
- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
lampy + przejscie (ok 75 zl za sztuke w serwisie) + przeprogramowanie wlacznika swiatel ( w serwisie krzyczeli za to ok 450zl - za 4 minuty roboty jak to sami powiedzieli)
jak chcesz to zrobie jutro fotke i zapodam jak to wyglada bo mam komplet jeszcze nie zamontowany
jak chcesz to zrobie jutro fotke i zapodam jak to wyglada bo mam komplet jeszcze nie zamontowany

tom_kulturysci byłbym bardzo wdzieczny za fotke , a i przperogramowałs to w serwisie czy gdziesi indziej ??
- tom_kulturysci
a wiec lampa plus ten kabelek o ktorym pisalem:
ja dorwalem orginaly ale jak widzisz jeszcze nie zamontowane, do serwisu nie pojade (przynajmniej nie do bialegostoku) bo mnie wkurzyli troche...

ja dorwalem orginaly ale jak widzisz jeszcze nie zamontowane, do serwisu nie pojade (przynajmniej nie do bialegostoku) bo mnie wkurzyli troche...

Ok dzieki juz wiem wszystko ja mam znajomego w serwisie bmw to mam nadzieje ze sie jakos z nim dogadam i mnie nie skasuje 450 zł 

- tom_kulturysci
bako_21 pisze:Ok dzieki juz wiem wszystko ja mam znajomego w serwisie bmw to mam nadzieje ze sie jakos z nim dogadam i mnie nie skasuje 450 zł
jak juz zalatwisz ta sprawe to napisz mi co i jak wyszlo... jesli nei na ogolnym to na pw.

- tom_kulturysci
no wlasnie jesli wymiana na diody to tylko w orginale.
gdzies czytalem opinie ze jak sie wymieni przelącznik swiatel na taki http://moto.allegro.pl/item314273380_bm ... 19830.html albo pochodzacy z auta po lifcie to jest wszystko ok
- tom_kulturysci
faktycznie tak jest, lecz ten co pokazales nie jest do xenonow i jak sie go zainstaluje to wtedy bedzie pokazywal blad przednich swiatel...
No tak z tego wszytskiego sie zapedzilem i wkleilem link do przelącznika jaki musial bym zalozyc do swojejtom_kulturysci pisze:faktycznie tak jest, lecz ten co pokazales nie jest do xenonow i jak sie go zainstaluje to wtedy bedzie pokazywal blad przednich swiatel..

- tom_kulturysci
a bo TY xenonow nie masz... tak?
no niestety osoba ktora kupowala auto w salonie nie zazyczyla sobie xenonow
ba nie mam nawet soczewkowych reflektorow
ale jak bede cierpial na nadmiar gotowki to sobie sprawie xenonki