Hamulce do M3
-
- Auto: Audi S2
Re: Hamulce do M3
Wiec ciezko porownywac to do ośmiotłoka.Bombel pisze:Albert CSL ma seryjne zaciski i klocki.
dlatego istotne jest ile ten ośmiotłok waży 

- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Albertracing pisze: ↑czw lip 02, 2015 20:03Mamy od niedawna w ofercie zestaw hamulcowy na przód. Tarcza hamulcowa z M3 E92 360mm + adaptery AKmotorsport.net + zaciski Brembo 8 tłok (Audi R8). Pierwszy zestaw siedzi u Krystiana z Warszawy. Całość projektowana w specjalistycznym oprogramowaniu 3D i badana pod kontem wytrzymałościowym.
Koszt 3500 zł. Adaptery ocynkowane [Stal S355] + śruby [klasa 12.9] + zaciski [pełna regeneracja oraz malowane na dowolny kolor]. Gwarantowany czas oczekiwania od 5 do 10 dni roboczych. Adapter obecnie mamy na stanie więc jest tylko kwestia wyboru koloru zacisku, który też jest gotowy do malowania. Jak się nie wyrobimy, obniżamy cenę za zestaw klientowi![]()
BBK wchodzi w oryginalną felgę M3 18 cali z dystansem 10mm. Wymagana jest jeszcze zmiana przewodów hamulcowych na dłuższe (58 cm) oraz zakup klocków wyczynowych np. Ferodo DS2500 lub drogowych np. Ferodo FDB4165 (potrzebne jest 8 klocków na przód auta).
https://www.akmotorsport.net/shop/brake ... 60mm-disc/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.akmotorsport.net/shop/brake ... -calipers/" onclick="window.open(this.href);return false;
![]()
Pytanie do osob majacych przednie tarcze 360mm z E92 M3 w E36 lub E46 :
Czy tarcza miesci sie bez przerobek ? Chodzi o to czy nie trzeba lekko podpiłowac zwrotnicy itp. ?
Tarcza z e92 ma delikatnie inne odsadzenie i wchodzi bardziej w gląb.
a nie lepiej zamiast tarcz z E92 wrzucić cały komplet z F80 ?
E36 328i, Bilstein B8, KW -70mm, ASA AR1 9x18, ACS Rennsport TYP I 9/10x17
z f80 przod pasuje prawie p&p, trzeba zrobic dystans 3mm miedzy tarcze a piaste.
tyl za to trzeba adapter i przelozenie mechanizmu recznego
tyl za to trzeba adapter i przelozenie mechanizmu recznego
- Pawel_M3GT
Ja mam ten zestaw powyzej i przy zakładaniu nic mi mechanik nie zgłaszał że coś nie tak.Pawel_M3GT pisze: ↑pt sie 23, 2019 16:48Albertracing pisze: ↑czw lip 02, 2015 20:03Mamy od niedawna w ofercie zestaw hamulcowy na przód. Tarcza hamulcowa z M3 E92 360mm + adaptery AKmotorsport.net + zaciski Brembo 8 tłok (Audi R8). Pierwszy zestaw siedzi u Krystiana z Warszawy. Całość projektowana w specjalistycznym oprogramowaniu 3D i badana pod kontem wytrzymałościowym.
Koszt 3500 zł. Adaptery ocynkowane [Stal S355] + śruby [klasa 12.9] + zaciski [pełna regeneracja oraz malowane na dowolny kolor]. Gwarantowany czas oczekiwania od 5 do 10 dni roboczych. Adapter obecnie mamy na stanie więc jest tylko kwestia wyboru koloru zacisku, który też jest gotowy do malowania. Jak się nie wyrobimy, obniżamy cenę za zestaw klientowi![]()
BBK wchodzi w oryginalną felgę M3 18 cali z dystansem 10mm. Wymagana jest jeszcze zmiana przewodów hamulcowych na dłuższe (58 cm) oraz zakup klocków wyczynowych np. Ferodo DS2500 lub drogowych np. Ferodo FDB4165 (potrzebne jest 8 klocków na przód auta).
https://www.akmotorsport.net/shop/brake ... 60mm-disc/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.akmotorsport.net/shop/brake ... -calipers/" onclick="window.open(this.href);return false;
![]()
Pytanie do osob majacych przednie tarcze 360mm z E92 M3 w E36 lub E46 :
Czy tarcza miesci sie bez przerobek ? Chodzi o to czy nie trzeba lekko podpiłowac zwrotnicy itp. ?
Tarcza z e92 ma delikatnie inne odsadzenie i wchodzi bardziej w gląb.
- Pawel_M3GT
E46

Odświeżam temat. Skończył mi się hamulec przód, chciałem taki sam zestaw jak miałem czyli tarcza Ori 345 mm + paggid Rs29. Niestety aktualnie jest dostępny rsl 29 i sprzedawca nie wie czym się różnią. Ma ktoś jakieś rzetelne informacje na ten temat lub lepszą propozycje klocków. Zależy mi głównie na skuteczności i wytrzymałości zestawu na imprezach typu Poznań/ Ułęż czyli po 20-30 min ognia.