Ile wchodzi plynu hamulcowego?? Oleju w silniku, skrzyni?
Re: Ile wchodzi plynu hamulcowego?? Oleju w silniku, skrzyni?
to jakiś ślepy jestem bo jedyny temat jaki widzę przyklejony to "zakup BMW M3 E46"djset pisze:Wszystko jest napisane na forum, naweet na pierwszej stronie
W tym temacie wrzucalem harmonogramy przegladow, tam sa ilosc plynow (chyba bez hamulcowego tylko):
viewtopic.php?t=1379
Co do plynu hamulcowego to o ile dobrze pamietam u mnie 1L wystarczyl.
viewtopic.php?t=1379
Co do plynu hamulcowego to o ile dobrze pamietam u mnie 1L wystarczyl.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Panowie, chodzi o MTF
"W CELU DOBORU ODPOWIEDNIEGO OLEJU PROSZę O PODANIE KOLORU NAKLEJKI I TYPU SKRZYNI BUIEGOW
LUB O PODANIE KOLORU NAKLEJKI I NUMERU NADWOZIA AUTA"
"W CELU DOBORU ODPOWIEDNIEGO OLEJU PROSZę O PODANIE KOLORU NAKLEJKI I TYPU SKRZYNI BUIEGOW
Wiele tematow bylo juz poruszanych na forum. Uzywaj funkcjikosiniak pisze:Panowie, chodzi o MTF
Tu masz wszystko czego potrzebujesz:
viewtopic.php?t=1983
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
no trudno zebym szukal w temacie o skrzyni smg jaki olej idzie do manuala......... ale dziekuje za link
- ///M-Lover
- Auto: ///M5
To są te same skrzynie.kosiniak pisze:no trudno zebym szukal w temacie o skrzyni smg jaki olej idzie do manuala......... ale dziekuje za link
Musisz się jeszcze kolego dużo nauczyć! Jak pisał kolega post wyżej to są takie same skrzynie. Różnią się tylko sterowaniem i sprzęgłem.kosiniak pisze:no trudno zebym szukal w temacie o skrzyni smg jaki olej idzie do manuala......... ale dziekuje za link
Pouczasz innych, a sam nie do końca douczony jesteś. Sprzęgło jest takie samo w manualu i SMGdjset pisze:Musisz się jeszcze kolego dużo nauczyć! Jak pisał kolega post wyżej to są takie same skrzynie. Różnią się tylko sterowaniem i sprzęgłem.kosiniak pisze:no trudno zebym szukal w temacie o skrzyni smg jaki olej idzie do manuala......... ale dziekuje za link
Chodziło mi o to że sterowanie skrzynią i sprzęgłem jest tylko inne, ale skorupa i wnętrzności te same. Bo jka wiadomo w SMG nie ma pedału sprzęgła, a sprzęgło jako tako jest, nie tak jak w zwykłym automacie czy nawet multitronicu
Tak czy siak olej taki sam
Ciekawi mnie tylko jedno w SMG, jak to jest Bombel... Odpalając auto z SMG odpala się ono na wysprzęglonej skrzyni (rozłączona) czy na spiętej, ale na luzie? Ciekawi mnie to...
Tak czy siak olej taki sam
Ciekawi mnie tylko jedno w SMG, jak to jest Bombel... Odpalając auto z SMG odpala się ono na wysprzęglonej skrzyni (rozłączona) czy na spiętej, ale na luzie? Ciekawi mnie to...
SMG da się odpalić tylko na luzie.
Serio Castrol XD Do EMKI?djset pisze: ↑wt sty 12, 2010 19:34Przy zmianie płynu hamulcowego dobrze byś od razu zmienił sobie przewody hamulcowe np na Goodrich.
Do silnika nic innego nie lej jak ORYGINAŁ Castrol TWS 10w60! Było o ty duuuużo na forum. Oleju do silnika wchodzi 6,5l, ale kup sobie 1L na zapas, bo ci weźmie jak pojeżdzisz nią troche, uwierz mi.
Jeśli chcesz wymeinić olej w dyfrze to wchodzi tam ponad litr, gdzies było napisane jaki trzeba zalać, ale nie umie na szybko odszukać.