Ile wchodzi plynu hamulcowego?? Oleju w silniku, skrzyni?
Ile wchodzi plynu hamulcowego?? Oleju w silniku, skrzyni?
Jak w temacie, planuje zmienic wszytskie plyny i nie wiem ile czego i gdzie wchodzi? Hamulcowy zaleje Motul RBF660, co poleciacie do silnika, skrzyni, chlodnicy?
Re: Ile wchodzi plynu hamulcowego?? Oleju w silniku, skrzyni?
Przy zmianie płynu hamulcowego dobrze byś od razu zmienił sobie przewody hamulcowe np na Goodrich.
Do silnika nic innego nie lej jak ORYGINAŁ Castrol TWS 10w60! Było o ty duuuużo na forum. Oleju do silnika wchodzi 6,5l, ale kup sobie 1L na zapas, bo ci weźmie jak pojeżdzisz nią troche, uwierz mi.
Jeśli chcesz wymeinić olej w dyfrze to wchodzi tam ponad litr, gdzies było napisane jaki trzeba zalać, ale nie umie na szybko odszukać.
Do silnika nic innego nie lej jak ORYGINAŁ Castrol TWS 10w60! Było o ty duuuużo na forum. Oleju do silnika wchodzi 6,5l, ale kup sobie 1L na zapas, bo ci weźmie jak pojeżdzisz nią troche, uwierz mi.
Jeśli chcesz wymeinić olej w dyfrze to wchodzi tam ponad litr, gdzies było napisane jaki trzeba zalać, ale nie umie na szybko odszukać.
ile wchodzi hamulcowego, wie ktos?
Jeżeli dobrze pamiętam to niecałe 2l.
to dosc sporo, w s4 wchodzil niecaly litr, na 100% ok 2litrow?
W sumie to ja zmieniałem z seryjnego na motula rbf660 i trochę też poszło do przepłukania. Mechanik mówił żebym kupił 1L, ja kupiłem 2 i prawie całe 2 zostały zużyte.
Do dyfra powinno wystarczyc jakies 1,5litra. I bedzie to chyba Castrol SAF XJ 75w140. Najlepiej zadzwon do serwisu i potwierdz.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Według TISu do skrzyni wchodzi 1,8L
djset pisze: ale kup sobie 1L na zapas, bo ci weźmie jak pojeżdzisz nią troche, uwierz mi.
Moje auto ma ponad 90kkm, olej wymieniam co ok 8-10 tys, jeszcze nigdy nie musiałem dolać ani setki oleju, czy to znaczy że mam coś popsute ?
Idzik, ale jednak te 90% eMek bierze olej więc lepiej ten 1L mieć na wszelki wypadek. Tym bardziej że kolega kosiniak ledwo kupił swoją eMkę i nie wie ile mu tego oleju bierze jeżeli w ogóle bierze.
Myślę że dobrym pomysłem byłoby przyklejenie przy każdym modelu tematu właśnie o wszelkich płynach eksploatacyjnych (ilość, gdzie, co itp.)
oszczędziłoby to na przyszłość powtarzania pytań
taki FAQ dotyczący płynów (ew. innych elementów) eksploatacyjnych

Ostatnio zmieniony wt sty 12, 2010 21:44 przez Krystian, łącznie zmieniany 1 raz.
Teraz w zimie pewnie nie bedzie aż tak mu sie grzal olej (zimno i wolniej sie jezdzi), ale w lato oleju może ubywać przy gorącym oleju (mniejsza lepkość) i wieksze obciążenia... Ale to wszystko zalezy od silnika
Kup 1L wiecej i na pewno nie zrobisz źle. A jak ci nic nie bedzie bralo to przy nast wymianie wykorzystasz i juz

Wszystko jest napisane na forum, naweet na pierwszej stronieKrystian pisze:Myślę że dobrym pomysłem byłoby przyklejenie przy każdym modelu tematu właśnie o wszelkich płynach eksploatacyjnych (ilość, gdzie, co itp.)
![]()
![]()