M3 - OC/AC - cena, jakość, wiarygodność - gdzie najlepiej ;)
M3 - OC/AC - cena, jakość, wiarygodność - gdzie najlepiej ;)
Witajcie
Jak w temacie - gdzie macie ubezpieczone eMki i jakie są koszta.
Czy lepiej zapłacić wiecej w PZU czy zna ktoś może tańsze i sprawdzone ubezpieczenie, gdzie w razie szkody/kradzieży nie ma problemu z wypłatą.
Pozdrawiam.
Jak w temacie - gdzie macie ubezpieczone eMki i jakie są koszta.
Czy lepiej zapłacić wiecej w PZU czy zna ktoś może tańsze i sprawdzone ubezpieczenie, gdzie w razie szkody/kradzieży nie ma problemu z wypłatą.
Pozdrawiam.
Re: M3 - OC/AC - cena, jakość, wiarygodność - gdzie najlepiej ;)
Chodzi o realne dane i doświadczenia z danym ubezpieczycielem, a nie suche wyliczenia..
PZU ponieważ miałem rok temu dwa zdażenia z mojej winy i nie miałem żadnych problemów wrzystko szybko i sprawnie 

A ile cie kosztuje owe PZU - za rok ?
Od jakiej wartosci?
Ja w Compensie za pakiet mam 3 tys z czyms - AC/OC/NNW+ubezpieczenie na zycie dodatkowo, na wartosc 86 tys. zero udzialow wlasnych.
Wiec wydaje mi sie ze przeplaciles ...
Panowie trochę bez sensu to gadanie o ubezpieczeniach, bo to kwestia zależna od miejsca rejestracji pojazdu , wieku właściciela i przebiegu wcześniejszych polis oraz ilości posiadanych zniżek.
tylko w razie szkody (nawet nie z twojej winy) weź od nich wyciągnij jakąś kase to masakra! Ja mialem w Warcie... Zdarzenie w sierpniu (nie z mojej winy) i do tej pory kasa nie zostala wypłacona, bo wartość auta oszacowali na (uwaga!!!) 80zł, kiedy to takowe auta warte są ok 10-15tyś zł! (chodzi konkretnie o mercedesa 309 skrzyniowego z roku 94). Tak więc wartę odradzam!Paffcio pisze:Ja w Compensie za pakiet mam 3 tys z czyms - AC/OC/NNW+ubezpieczenie na zycie dodatkowo, na wartosc 86 tys. zero udzialow wlasnych.
Ja mialem 4100zl od wartosci 10500zl.Wartosc stala na 100000zl przez 12 miesiecy pelen pakiet w Compensie.Wymienialem szybe(orginal) w aso i bez zadnych komplikacji.
co racja to racjaKoki pisze:Panowie trochę bez sensu to gadanie o ubezpieczeniach, bo to kwestia zależna od miejsca rejestracji pojazdu , wieku właściciela i przebiegu wcześniejszych polis oraz ilości posiadanych zniżek.

a powiedz mi z ktora ubezpieczalnia tak nie jest, dzis sie urodzilesdjset pisze:tylko w razie szkody (nawet nie z twojej winy) weź od nich wyciągnij jakąś kase to masakra! Ja mialem w Warcie... Zdarzenie w sierpniu (nie z mojej winy) i do tej pory kasa nie zostala wypłacona, bo wartość auta oszacowali na (uwaga!!!) 80zł, kiedy to takowe auta warte są ok 10-15tyś zł! (chodzi konkretnie o mercedesa 309 skrzyniowego z roku 94). Tak więc wartę odradzam!

PZU też nie jest najlepsze , dwa lata temu miałem szkodę z OC sprawcy naprawioną bezgotówkowo w ASO i owe ASO do tej pory szarpie się o pieniądze z PZU.
Oczywiśćie przy okazji straszą mnie , że będe musial dopłacić jeśli PZU nie pokryje szkody całkowicie , na szczęście to szkoda z OC sprawcy więc muszą pokryć ale zawsze sprawa może otrzeć się o sąd.
Oczywiśćie przy okazji straszą mnie , że będe musial dopłacić jeśli PZU nie pokryje szkody całkowicie , na szczęście to szkoda z OC sprawcy więc muszą pokryć ale zawsze sprawa może otrzeć się o sąd.
Jeśli chodzi o bezgotówkowe to w moim przypadku PZU szybko wpąłciło siano do serwisu. Ale jeśli chodzi o szkodę całkowitą to M3 strasznie lecą z cenami w dół 73.000 dałem a dokładnie rok później według eurotaxu policzyli 55 tys. (bo np. sprowadzany a nie salon polska). Ale mimowsztstko polecam zawsze można w razie co napisać odwołanie.
No tak - ale zakładając temat miałem na uwadze fakt, że osoba posiadająca M3 raczej nie ma 19 lat i to jego pierwsze auto/ubezpieczenie... Wiec raczej wiekszosc tutaj osób ma pełne zniżki (o ile nie utracili w wyniki szkody)Paffcio pisze:Koki pisze:Panowie trochę bez sensu to gadanie o ubezpieczeniach, bo to kwestia zależna od miejsca rejestracji pojazdu , wieku właściciela i przebiegu wcześniejszych polis oraz ilości posiadanych zniżek.
Da się wykupic pakiet OC/AC/NW za 3 tys na wartosć ok. 70tys zł ? Tylko gdzie nie bedzie problemów z wypłatą....