Zakup BMW M3 E46

2000-2006 | silnik: S54
Awatar użytkownika
Artur_M5

Re: Zakup BMW M3 E46

Post autor: Artur_M5 » wt sty 27, 2009 23:37

A tak z innej beczki. A może brama się zamykała na posesję i przerysowała drzwi? I okazja ucieknie Ci koło nosa? Tak było z jednym z moich aut i jestem z niego bardzo zadowolony.
Sprawdź dokładnie ale trochę loozu ;) A tego dokumentu też bym nie podpisał mimo że np: uważam iż mam idealne auto. Będzie do wymiany jakaś pierdoła i już miałbym problemy. To nie jest auto nowe czyż nie?
Piszę to tylko pod tym kątem iż może się okazać że to niezłe autko, a jakaś drobna pierdoła je wyeliminuje.
pozdrawiam

Idzik
Kontakt:

Post autor: Idzik » wt sty 27, 2009 23:43

Też bym zamienił to, że jest w stanie idealnym np, że "nie posiada ukrytych wad" czy coś takiego..

Idealny to rzecz względna.

Awatar użytkownika
zabayon
Kontakt:

Post autor: zabayon » wt sty 27, 2009 23:46

no no macie w sumie rację ale wiecie o co mi chodzi?? przepisałem z ogłoszenia i na pewno sam nie czepiałbym się o jakieś pierdoły ale dodałem, że nie wymaga wkładu finansowego . Jestem czujny bo sie raz sparzyłem. Ten SL co go mam teraz to miał mieć parę pierdół do zrobienia. Wiedziałem co. Ale po drodze okazało się pare innych itp i jeszcze elektryka dachu . Części jak na lekarstwo, w ASO krocie... . Ogolnie włożyłem w SLa w pare miechów ponad 10 tysięcy złotych. Więc uwierzcie mi, że luz luzem ale nie mam ochoty robić z siebie frajera. Co nie zmienia faktu, że jestem napalony na eMke :D:D:D i jesli bedzie ogólnie bardzo dobra to biorę bez pytania i załatwiam wszystko
Ostatnio zmieniony wt sty 27, 2009 23:52 przez zabayon, łącznie zmieniany 1 raz.
Nothing is impossible

schumi

Post autor: schumi » wt sty 27, 2009 23:49

Ja bym jeszcze dopisal reprezentowana przez wlasciciela o nr.d.o. pesel.Na pewno auto nie jest wlasnascia firmy tylko tego goscia albo jeszcze ktos inny widnieje w papierach no i skad pewnosc ze firma o nazwie autowizja istnieje dostales regon i wpis do ewidencji gospodarczej.

Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Post autor: --==maly==---- » wt sty 27, 2009 23:50

Oni to auto sprowadzili nie mieli go od nowości nikt o zdrowych zmysłach handlujący samochodami niczego takiego Ci nie podpisze. Nowe samochody są w salonie tu masz do czynienia z używanym i to M3 nie ma cudów. Sam sprzedaje samochody ale klientowi z takim świstkiem podziękował bym na wstępie chyba,że miał bym samochód od nowości samemu kupując go w salonie wtedy wiem jaki jest a jak masz samochód sprowadzony którym przejechałeś max kilka km bo nie ma ubezpieczenia to co możesz o nim wiedzieć na pewno? Ogólnie to co tam napisałeś posiada tylko nowy samochód wg mnie i to też nie każdy bo już i w salonach bywają malowane.

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » wt sty 27, 2009 23:52

zabayon, jedź, sprawdź, zobacz czy wszytsko jest ok, w ASO też nie mogą zrobić z Ciebie idioty bo biorą odpowiedzialność za sprawdzenie, za to im się płaci.
Normalna dżentelmeńska umowa wystarczy, jak wszystko ok to płacisz i zabieraz, jeżeli nie, to oni płacą, a ty jedziesz, tak się kupuje samochody.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

Awatar użytkownika
Artur_M5

Post autor: Artur_M5 » wt sty 27, 2009 23:53

Ten SL co go mam teraz to miał mieć parę pierdół do zrobienia. Wiedziałem co. Ale po drodze okazało się pare innych itp i jeszcze elektryka dachu
Zakładam że byłeś zaskoczony że coś doszło do zrobienia mimo że o auto dbałeś. A oni przecież też mogą być tym czy owym zdziwieni. Trochę za dużo wymagasz chyba.

Awatar użytkownika
zabayon
Kontakt:

Post autor: zabayon » wt sty 27, 2009 23:54

OK. Jutro do nich dzwonie i sie dogaduje. Zmienilem ten stan idealny bo to racja. Ale moj SL ma 3 sprawy tylko jeszcze do zrobienia, pokazalem im zdjecia wszystko opowiedzialem nic nie ukrywam i oczekuje podobnie. No i w ASO jak dadzą papier to wiadomo, że nie mogą kitować bo to nie przelewki wtedy.
Nothing is impossible

Awatar użytkownika
Bombel
Kontakt:

Post autor: Bombel » śr sty 28, 2009 00:13

Nikt normalny takiego pisma nie podpisze, bo są to auta używane, a do tego od handlarza, który z tym samochodem ma do czynienia załóżmy przez kilkaset, kilka tysięcy km i jakiś krótki czas...
Powiem szczerze ze stanem idealnym nie podpisałbym takiego pisma dla auta, które mam od nowości.
Jedź obejrzyj i tyle. Dogadaj się z gośćmi normalnie, bo przez takie pisma to ja już bym sobie odpuścił kupującego... ;)
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.

Awatar użytkownika
ssseba
Auto: F16
Kontakt:

Post autor: ssseba » śr sty 28, 2009 00:23

Bombel pisze:Nikt normalny takiego pisma nie podpisze, bo są to auta używane, a do tego od handlarza, który z tym samochodem ma do czynienia załóżmy przez kilkaset, kilka tysięcy km i jakiś krótki czas...
Powiem szczerze ze stanem idealnym nie podpisałbym takiego pisma dla auta, które mam od nowości.
Jedź obejrzyj i tyle. Dogadaj się z gośćmi normalnie, bo przez takie pisma to ja już bym sobie odpuścił kupującego... ;)
RACJA :!:
Idealne stoją w salonie i czekają za Tobą Zabayon... Nie rozumiem jak można od rzeczy używanej żadać stanu idealnego :roll:
318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...

Awatar użytkownika
wats

Post autor: wats » śr sty 28, 2009 01:40

zabayon pisze: Obiekt moich westchnień tu:

http://autowizja.otomoto.pl/bmw-m3-smg- ... 62459.html
A oglądałeś dokładnie szyber dach? Pęknięty jest, czy to jakaś taśma/obtarcie na zdjęciu? Ja bym się dokładnie przyjrzał czy to auto nie miało jakiegoś lepszego dzwona.
Aha, jeszcze w październiku wystawiali ją za 87000pln na otomoto.
Watson

Awatar użytkownika
Szczep

Post autor: Szczep » śr sty 28, 2009 01:48

A ja to jeszcze pamiętam czasy, jak stała rok temu na zdjęciach w polu za 99k ;)

allcar
Kontakt:

Post autor: allcar » śr sty 28, 2009 05:13

Moim zdanie to za bardzo nic po tym pisemku... Skonsultuj sprawę z mamą i zapoznajcie się z regulacjami prawnymi dotyczącymi umów kupna - sprzedaży aut używanych od osób, firm, zajmujących się "zawodowo" handlem aut. Masz rok gwarancji. Treść ogłoszenia wydrukuj i notarialnie potwierdź z osobą mającą prawo reprezentować firmę lub właściciela.
... i po co takie pisma :?:
Wszystko na ten temat.

Od siebie życzę zakupu bezproblemowego egzemplarza w super stanie, czyli za Odrą :-D - żarcik, w Polsce też można trafić na dobre auto, ale trudniej niż w DE.

Pozdrawiam.
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Post autor: --==maly==---- » śr sty 28, 2009 06:46

Wg mnie powinieneś zwrócić uwagę na prawą stronę auta. Ze zdjęć wychodzi mi,że drzwi i przedni błotnik mają inne odcienie i ogólnie nie są do siebie spasowane. Drzwi również do tylnego błotnika słabo pasują ja bym na to zwrócił uwagę tyle można zobaczyć ze zdjęć poza tym nic nie zauważyłem.

Awatar użytkownika
zabayon
Kontakt:

Post autor: zabayon » śr sty 28, 2009 08:39

Chłopaki spokojnie już zmieniłem to w pismie :P. Ale skoro mówicie, co ja też wiem że idealne jest w salonie i nie zawsze też to co w takim razie mam powiedzieć sprzedającemu, który sam pisze stan idealny to co on kłamie?? bo nie powiecie, że to CHWYT MARKETINGOWY. Już wydrukowałem treść ogłoszenia. Aż ciekawe jestem co w ASO powiedzą ;p a rzeczywiscie na szyberze cos dziwnego jest na zdjęciu.
Nothing is impossible

Zablokowany