problem!!przy skretach skrzypi
-
Re: problem!!przy skretach skrzypi
Każde łożysko może się posypać. Nie tylko łożyska sypią się.
Uzupełniając informację na temat +fm booster.
Olej ten BMW w przypadku m3 e46 stosuje do wrzesnia 2001.
Po dacie produkcji 09/2001 leje sie juz standardowo castrola saf-xj.
Chciałem do siebie zalac fm boostera jednak skoro dla mnie czyli 2002 r nie jest wymagany to chyba nie ma sensu.
(w 2001/09 wszystkie e46 coupe mialy maly lifting, zmienily sie detale typu inne mocowania kierunkowskazow, amortyzatory, itd wiec przy dyferencjale pewnie rowniez cos poprawili)
Chciałem do siebie zalac fm boostera jednak skoro dla mnie czyli 2002 r nie jest wymagany to chyba nie ma sensu.
(w 2001/09 wszystkie e46 coupe mialy maly lifting, zmienily sie detale typu inne mocowania kierunkowskazow, amortyzatory, itd wiec przy dyferencjale pewnie rowniez cos poprawili)
Freude am Fahren
Ja też mam rok prod 2002 i akurat jutro jadę na duży serwis do bmw sikora, łącznie z wymianą uszczelniaczy w dyfrze i oleju. Przy umawianiu się na termin wspomniałem że chcę olej z dodatkiem +fm booster - nie wiedzieli o czym mówię...
Zalewam więc zwykłym saf-xj zobaczymy czy pomoże bo u mnie szuranie także zaczęło się pojawiać.
Szef serwisu powiedział że zna problem szurania i po zalaniu zwykłym/normalnym saf-xj (bez fm booster) zwykle pomagało, zobaczymy
pozdr
Zalewam więc zwykłym saf-xj zobaczymy czy pomoże bo u mnie szuranie także zaczęło się pojawiać.
Szef serwisu powiedział że zna problem szurania i po zalaniu zwykłym/normalnym saf-xj (bez fm booster) zwykle pomagało, zobaczymy

pozdr
Podaj zrodlo skad masz takie informacje.kebitch pisze:Uzupełniając informację na temat +fm booster.
Strone wczesniej masz wrzucona przeze mnie informacje techniczna i tam jest wyrazne napisane jakich aut i rocznikow dotyczy i nijak sie to ma do tego co napisales.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Właśnie wróciłem z serwisu BMW Sikora B-B.
Wymieniłem wszystkie oleje, płyny, filtry dodatkowo uszczelniacze wału.
Wlałem olej bez ów dodatku +fm booster i ... po szuraniu ani śladu.
Dyfer jest cichutki, skrzynia biegów zmienia je dużo łagodniej, autko jeździ bajecznie.
Jestem zadowolony z serwisu w B-B jeżeli chodzi o jakość usług ale także cenowo wyszło całkiem przyzwoicie.
Jedyny mankament to 2-godzinne opóźnienie ze względu na problem z odkręceniem śruby na wale która podobno zawsze się urywa...
Pozdrawiam i mała dygresja: Nie żałujcie na serwisie waszych emek, naprawdę odczułem różnicę po wymianie w/w rzeczy.
Wymieniłem wszystkie oleje, płyny, filtry dodatkowo uszczelniacze wału.
Wlałem olej bez ów dodatku +fm booster i ... po szuraniu ani śladu.
Dyfer jest cichutki, skrzynia biegów zmienia je dużo łagodniej, autko jeździ bajecznie.
Jestem zadowolony z serwisu w B-B jeżeli chodzi o jakość usług ale także cenowo wyszło całkiem przyzwoicie.
Jedyny mankament to 2-godzinne opóźnienie ze względu na problem z odkręceniem śruby na wale która podobno zawsze się urywa...
Pozdrawiam i mała dygresja: Nie żałujcie na serwisie waszych emek, naprawdę odczułem różnicę po wymianie w/w rzeczy.